Gezichtsreinigers zonder SLS en SLES

Gezichtsreinigers zonder SLS/SLES per huidtype

Gezichtsreinigers zijn essentieel voor je huidroutine en niet te missen. Daarom is het extra van belang om een gezichtsreiniger te zoeken die zo min mogelijk irritatie geeft aan je huid. SLS en SLES kunnen op een zekere hoogte zorgen voor meer irritatie dan een gezichtsreiniger zonder sulfaten. Sulfaten kunnen zeer agressief reinigen, waardoor je huid uit balans kan raken in meerdere vormen, bijvoorbeeld een drogere huid, meer roodheden of heel gevoelig. Veel mensen vinden het moeilijk om een ingrediëntenlijst te lezen en uit te zoeken wat nu goed is voor je huid of niet. Daarom help ik je vandaag op weg om gezichtsreinigers zonder SLS/SLES te vinden voor jou huidtype.

Wil je nog even teruglezen wat sulfaten precies zijn en waarom deze irriterend kunnen werken voor je huid? Lees dan mijn gehele artikel over sulfaten (SLS en SLES).

Gezichtsreinigers zonder SLS/SLES vette huid

Een vette huid heeft het meest baat bij ingrediënten zoals: vitamine C, salicylzuur en niacinamide.

Dr. Jetske Ultee cleanser normale tot vette huid

De gezichtsreiniger van Jetske Ultee is ontwikkeld met zeer milde ingrediënten om je huid te reinigen. Er zitten verschillende wassoorten in die je huid reinigen, maar niet beschadigen. Daarnaast bevat het ook hydraterende stoffen om je huid direct aan te vullen. Het fijne van Jetske Ultee is ook dat er een hele lijn beschikbaar is van reiniger tot booster, waardoor je een gehele routine van 1 merk kunt aanschaffen die elkaar mooi aanvullen. Prijs cleanser: €25,95.

Paula’s Choice Skin Balancing gezichtsreiniger

De Paula’s Choice skin balancing gezichtsreiniger bevat effectieve ingrediënten om de huid te reinigen op een milde manier, zoals aloë vera, glycerine, reinigende ingrediënten op basis van kokos. De huidbarrière wordt hersteld door zonnebloemolie en je huid wordt gehydrateerd door aloë vera en glycerine. Het reguleert je talgproductie, waardoor je minder kans hebt op verstoppingen. Prijs: €24.

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Foaming huidreiniger

De huidreiniger ‘Anti-aging foaming’ is een milde reiniger voor de vette en gecombineerde huid. Het bevat kalmerende, hydraterende en talgregulerende ingrediënten in om je huid te voeden. Daarnaast bevat het milde reinigende stoffen, die je huid goed reinigen, maar wel op een milde manier. Normaal kan een foamende gezichtsreiniger uitdrogend werken, omdat een foam vaak geproduceerd wordt door de wat agressievere reinigende stoffen, maar in dit geval is dat gelukkig niet zo. Ook een zeer geschikte reiniger voor acne, puistjes en mee-eters. Het beste is om je huid tweemaal daags te reinigen. Prijs: €26 full size 190 ML en mini 30 ML.

Gezichtsreinigers zonder SLS/SLES droge huid

Een droge huid heeft het meest baat bij ingrediënten zoals: Hyaluronzuur, glycerine en glycolzuur

Cerave Hydrating cleanser normaal tot droge huid

De Cerave huidreiniger is een zeer geschikt product om je huid te reinigen als je een normaal tot droge huid hebt. Zelfs als je een zeer droge huid hebt. Het is een reiniger op crème basis, waardoor je huid direct zacht en gehydrateerd wordt. Het bevat milde reinigers, maar ook hyaluronzuur en verschillende ceramides om je huidstructuur te verbeteren. Wat ook een groot voordeel is dat hij een mooi prijsje heeft, namelijk €10,95 voor 236 ML.

Cerave hydrating cleanser

Paula’s Choice Skin recovery huidreiniger

De Skin recovery gezichtsreiniger is ook op basis van een crème-structuur. Het bevat milde reinigers die je huid niet verder uitdrogen en daarnaast aanvullende ingrediënten die je huid hydrateren en je huid structuur verbeteren. Ook zit er bètaglucan in wat ervoor zorgt dat eventuele roodheden direct aangepakt worden en je huid gekalmeerd wordt. Verschillende oliën zorgen ervoor dat je huid soepel, zacht en gehydrateerd blijft. Prijs: €24 full size 237 ML en €33 XL size 473 ML.

Iluma intense brightening cleanser

Iluma intense brightening cleanser is een zeer geschikte reiniger voor de droge huid, omdat het bijvoorbeeld groene thee extract bevat om de huid te kalmeren en roodheden te verminderen. Maar ook glycerine en verschillende oliën om de huid te hydrateren. En natuurlijk milde reinigers om de huid goed te reinigen, maar niet verder te beschadigen of verder uit te drogen. Ook goed vind ik dat er sterke antioxidanten in zitten die je huid beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Dit is erg belangrijk bij elke huid, maar vooral bij een droge huid, omdat de huidbarrière bij een droge huid een stuk minder sterk is ten opzichte van bijvoorbeeld de vette huid. Prijs: €34 voor 118 ML.

Gezichtsreinigers zonder SLS/SLES alle huidtypes

Alle huidtypes is natuurlijk een breed begrip, maar soms heeft een huid geen duidelijke kenmerken voor bijvoorbeeld de vette of droge huid. Dan heb jij meestal een ‘normale huid’ en heb je vaak veel keuze en kun je het beste producten gebruiken voor alle huidtypes.

Meditopics huidreiniger op basis van melkzuur met een pH waarde van 3.5

De Meditopics huidreiniger op basis van melkzuur is geschikt voor elk huidtype, omdat hij elke huid weer in balans kan brengen door de zuurgraad. Melkzuur is een echte regulator in de pH-waarde. Het kan je huid hydrateren, het werkt antibacterieel, gaat ontstekingen tegen en reguleert talg. Een ideale combinatie om je huid van allerlei doeleinden te voorzien. Ook zeer geschikt voor acne. Prijs: €15,95.

meditopics huidreiniger ph 3.5

The Ordinary squalane cleanser

The Ordinary squalane cleanser is een huidreiniger geschikt voor alle huidtypes, omdat de reiniger alleen squalane bevat met hulpstoffen. Er zitten geen irriterende ingrediënten in en alleen milde wasstoffen. Het werkt hydraterende, verzachtend, werkt als antioxidant en het vult je elastine en collageen aan. Prijs: €7,95.

Paula’s Choice Earth Sourced huidreiniger

De Paula’s Choice earth sourced gezichtsreiniger is een zeer milde gezichtsreiniger die voor iedereen geschikt is, zelfs voor de gevoelige huidjes. Het feit dat er geen sulfaten in zitten betekent al dat het een zeer milde reiniger is, maar ook andere ingrediënten kunnen agressief werekn. In de earth sourced gezichtreiniger zonder SLS/SLES is gebruik gemaakt van onder andere decyl glucoside wat gewonnen wordt uit suiker en zeer mild is om je gezicht mee te reinigen. Daarnaast is het aangevuld met hydraterende, kalmerende en huidherstellende ingrediënten, zoals Aloë Vera en Glycerine. Top ingrediënten voor deze doeleinden. Prijs: €24 voor full size van 200 ML.

Gebruik jij al een gezichtsreiniger zonder sulfaten?

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.