Facial moisturizing Aloe vera & Vanille

Facial moisturizing cream

Een tijdje geleden, Juni 2018 om precies te zijn, kreeg ik een Styletonebox binnen met een facial moisturizing cream. Deze dagcrème vond ik meteen al super lekker ruiken. Ik was enthousiast, en opvallend genoeg gebruik ik hem nog steeds. Vandaag vertel ik jullie de functies van de ingrediënten en mijn oordeel over de facial moisturizing cream van Glow for a cause.

Naam: Glow for a cause facial moisturizing cream with Vanilla & Aloe

Ingrediëntenlijst:


Water (Aqua), Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth – 20, Glycerin, Shea Butter (Butyrospermum Parkii), Glyceryl Monostearate, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Palm Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba, Dimethicone, Grapefruit Pink Essential Oil, Phenoxyethanol, Carbomer, Natural Vitamin E, Vanilla Flavor, Sodium Citrate, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Green Tea Extract, Chamomile Extract, Silk Powder, Honey Powder, Banana Fruit Extract, Papaya Fruit Extract, Aloe Vera Powder, Apricot Fruit Extract

Uitleg ingrediëntenlijst van de facial moisturizing cream

Aangezien het veel ingrediënten zijn zal ik de ingrediënenlijst onderverdelen in subcategorieën.

Hydraterende en verzorgende ingrediënten:

Cerearyl Alcohol = Dit is een alcohol gebaseerd op palm- en kokosolie. Het is een goede alcohol die de huid niet uitdroogt. Deze alcohol heeft als functie om de huid te hydrateren.

Glycerin = Zorgt voor hydratatie in de huid.

Shea butter = Een 100% natuurlijke plantaardige boter gewonnen uit noten. De shea butter heeft een hoog gehalte aan vitamines zoals: A, E en F. Het heeft als functie om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te stimuleren en de elasticiteit van de huid te bevorderen.


Dimethicone = Een sillicone die de huid hydrateert. Onmisbaar ingrediënt voor de droge huid.

Natural Vitamin E = Vitamine E is een geweldige vitamine. Het hydrateert, is rijk aan anti-oxidanten, beschermt de huid tegen zonlicht, remt ontstekingen en versterkte de huidbarrière.

Green Tea Extract = Nog zo’n wondermiddel. Het werkt als anti-oxidant, hydraterend, het vermindert ontstekingen, het helpt zon schade te herstellen en het verhoogt de elasticiteit van de huid.

Chamomile Extract = Een ingrediënt wat de huid verzacht.

Silk Powder = Dit is een poeder wat gebruikt kan worden over de foundation, maar het wordt ook gezien in de huidverzorging. In huidverzorging heeft het als functie om te hydrateren en de huid te verzachten.

Honey Powder = Honing werkt ontstekingsremmend, verzachtend en hydraterend.

Banana Fruit Extract = Bananenextract werkt verzachtend en hydraterend voor de huid.

Papaya Fruit Extract = Nog zo’n ingrediënt wat veel vitamines bevat. Het betreft de vitamines A & C. Het zorgt voor hydratatie, is rijk aan anti-oxidanten en het verzacht de huid.

Aloe Vera Powder = Aloe Vera wordt ook als wonderproduct gezien. Het is ontzettend hydraterend, werkt ontstekingsremmend en is rijk aan anti-oxidanten. Daarnaast stimuleert het de elasticiteit van de huid.

Apricot Fruit Extract = Een fruitextract wat rijk is aan anti-oxidanten. Daarnaast zorgt het voor herstel van zon schade en het stimuleert de celdeling in de huid.

Oliën:

Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil = Vertaling van deze naam is de zonnebloem. Het heeft als functie om de huidbarrière te versterken en de huid te hydrateren.

Palm oil = Het is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de oliepalm. Het is een mix van verschillende oliën, omdat het niet puur gebruikt mag worden in verband met het milieu. Het bevat belangrijke vetzuren wat zorgt voor hydratatie en elasticiteit van de huid.

Cocos Nucifera (Coconut) Oil = Kokosolie bevat heel goede voedingsstoffen. Het vet wordt al eeuwen gebruikt om de huid te beschermen tegen de zon. Het zorgt op de huid daarnaast ervoor dat de poriën minder vocht verliezen, waardoor de huid gehydrateerd blijft.

Grapefruit Pink Essential Oil = Het werkt vochtafdrijvend, sterk aan anti-oxidanten en verfrist de huid.

Bindende ingrediënten:

Glyceryl Monostearate = Het heeft een bindende functie om water-in-olie emulsies te verbinden met elkaar.

Cera Alba = Het ingrediënt wordt gemaakt door bijen. Wist je dat er beweerd wordt dat dit het wondermiddel is voor de huid? In cosmetica en huidverzorging gebruikt men het voor het binden van ingrediënten.

Carbomer = Het zorgt ervoor dat de dagcrème goed smeerbaar blijft en niet vloeibaar wordt.

Sodium Citrate = Het werkt als bindmiddel, maar ook als anti-oxidant.

Conserveermiddelen:

Phenoxyethanol = Een vervanger voor de parabenen die je eigenlijk liever niet in een dagcrème wilt zien. Het zorgt ervoor dat het product lang houdbaar blijft.

Geurstoffen:

 • Vanilla Flavor
 • Vanilla Planifolia Fruit Extract

Oordeel ingrediënten

Ik ben erg enthousiast over deze ingrediëntenlijst. Het bevat ontzettend veel hydraterende en verzorgende ingrediënten. Daarnaast is het rijk aan anti-oxidanten en vitamines. Ook bevat het verzorgende oliën die de huid verzachten.

De palmolie vind ik een minpunt, omdat deze gewonnen wordt uit de natuur. Dit is een natuurproduct wat steeds meer opraakt en dus zuinig mee omgegaan moet worden. Je kunt dit ingrediënt prima vervangen of weglaten. Een ander minpunt vind ik Phenoxyethanol, dit is een vervanger van de parabeen, maar het is nog niet duidelijk of deze stof schadelijk is.

Oordeel gebruik:

Een heerlijk product. Het zorgt inderdaad voor hydratatie, verzachting en het stimuleert geen acne. Het ruikt heerlijk naar vanille, maar niet te sterk. Daarnaast brengt het heel makkelijk aan. Het is wel een erg rijke en volle crème, waardoor hij niet heel snel in trekt. Dit is goed voor de droge huid, maar daar moet je wel van houden.

Prijs & Kwaliteit verhouding

Conclusie vind ik dat dit product een heel prima dagcrème is, omdat het veel vitamines bevat en vol met hydraterende ingrediënten. Ontzettend fijn voor de droge huid. Het is te koop voor een zacht prijsje. Je kunt dit product kopen bij de webshop van styletone of op de website van glowforacause.

Prijs: €11,99

28 reacties op “Facial moisturizing cream”

 1. Frederique – Srsck.com is een film- en lifestyle blog over onder meer Frankrijk, treinreizen, alle kleine dingen die het leven leuk maken maar vooral heel veel films en series.

  Ik houd erg van producten die naar vanille ruiken. En de prijs vast ook nog eens erg mee!

 2. mckleuver – Als MC post ik wekelijks nieuwe delen, columns en verhalen uit mijn leven.

  Fijn dat je ook vertelt welke ingrediënten je niet wilt in je producten. Al klinkt uit de natuur nog altijd beter, maar helaas dat het op kan gaan.

 3. sandravda2110

  Het lijkt me een fijne creme aan een goede prijs. Ik kende het merk nog niet. Jouw blog vind ik heel interessant omdat ik via deze weg heel wat opsteek over ingrediënten

 4. feliceveenman – Alphen aan den Rijn – Ik ben eigenares van www.babyenkind.nl op deze website combineer ik mijn passie voor schrijven met mijn plezier in kinderen in alle leeftijden. In mijn prachtige shop verkoop ik babyartikelen. Handel drijven is nieuw voor mij, maar tjonge, dat is leuk !

  ik zou natuurlijk gezichtcreme moeten gebruiken…ik ben 60 mijn huid is niet jong meer. maar ik vergeet zulke dingen gewoon

 5. Rory Blokzijl

  De wat vollere en rijkere crèmes gebruik ik graag in de nacht. Overdag gebruik ik bij voorkeur wat lichtere (dag)crèmes, al dan niet met een SPF. De meningen verschillen erover of dat nu wel of niet handig / functioneel / goed is heb ik begrepen.
  Begrijp ik nu goed dat je de crème al bijna een jaar gebruikt? Superfijn dat het kan. Of ligt dat aan het ingrediënt voor houdbaarheid waarvan je nog niet weet of de effecten schadelijk zijn?

 6. Deze crème lijkt me ideaal wanneer mijn huid wat droger aanvoelt. Ik zou hem niet ’s morgens onder mijn make-up aanbrengen omdat hij niet snel intrekt. Lijkt me een fijne verzorging voor een make-up loos dagje of ’s avonds uit mijn werk na een gezichtsreiniging.

 7. Wendy Schuchmann – Den Haag

  Handig dat je zo’n uitgebreide toelichting op de ingrediënten geeft; als leek weet ik lang niet altijd wat er nu allemaal echt in een verzorgingsproduct zit. Sinds kort gebruik ik de crèmes van Lavera en daar ben ik blij mee.

 8. Life by - Mandy Eggens

  Dit lijkt me een heerlijke creme, ga hem direct opslaan ook omdat jij er zo enthousiast over bent. Ik hou juist van volle crèmes en vooral heeeel erg veel van vanille, denk dat ik deze volgende week ga bestellen!

 9. JaJo-fotografie – Mijn naam is Jeanine Bults. Samen met mijn man woon ik in Norg, een mooi dorpje in Drenthe. Wij wandelen vaak. Ook pak ik graag de fiets. Naast lekker buiten zijn vind ik fotografie erg leuk om te doen. Doordat ik vorig jaar aan huis gekluisterd ben geraakt door een Hersenschudding, heb ik het foto's maken van ons huis en interieur helemaal ontdekt. Daarnaast hebben wij een huis vol dieren. Drie katten en onze hond Mick. Momenteel volg ik een revalidatie-traject in Beatrixoord in Haren. Hopelijk kan ik mijn werk in de zorg ook weer oppakken in de komende maanden. Liefs, Jeanine.

  Een fijne dagcrème is een goed begin van de dag.

 10. feliceveenman – Alphen aan den Rijn – Ik ben eigenares van www.babyenkind.nl op deze website combineer ik mijn passie voor schrijven met mijn plezier in kinderen in alle leeftijden. In mijn prachtige shop verkoop ik babyartikelen. Handel drijven is nieuw voor mij, maar tjonge, dat is leuk !

  persoonlijk vind ik 11 euro voor een potje gezichtscreme een heleboel. Maar ik ben direct bereid toe te geven dat ik het zusje van Dagobert Duck ben…

 11. lodiblogt – Lodiblogt, staat voor family – fashion – fun. een site waar verschillende onderwerpen samen komen. Ik ben Lodi, ga zo langzaam aan richting de 50, getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). Bohemian, loop het liefst op hakken en gooi af en toe rijkelijk met roze confetti. Ik ben net zo georganiseerd als de categorieën op mijn blog, maar wel met een planner in mijn hand.

  ik kan me voorstellen dat je tevreden bent over het product, ik hou me eerlijk gezegd nooit zo bezig met de ingrediënten, maar word hier wel wijs van. Een goede dagcrème vind ik heel belangrijk.

 12. www.jouvence.nl – Ik zal even iets over mijzelf vertellen.. Mijn naam is Amy, ik ben 27 jaar jong (5 mei 1993) en woon in een dorp in Gelderland tussen Arnhem & Nijmegen in. Met mijn man Wessel ben ik al 11 ½ jaar samen (waarvan 3 getrouwd) en vanaf april 2017 wonen we op onszelf. Inmiddels zijn we ‘papa & mama’ van 5 katjes; Bengel, Boefje, Kaylo, Mickey & Boemba.

  Klinkt als een fijne moisturizer voor het gezicht! Op het moment gebruik ik een moisturizer van Vichy.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%%footer%%