Esthecin haargroeimiddel

Esthecin serum, het middel tegen haaruitval

Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over de verschillende vormen van Alopecia. Ik raad je aan om dit artikel te lezen als je zelf last hebt van haaruitval of meer informatie hierover wilt. Het Esthecin serum is sinds kort ontwikkeld door Drs. Hans van Montfort. Een wetenschappelijke bewezen serum die haaruitval tegen gaat. Aangezien er steeds meer mensen met haaruitval kampen leek mij dit een interessant product om eens te bespreken.

De haargroeicyclus

Het is belangrijk om eerst wat achtergrond kennis te hebben voordat je precies kan begrijpen hoe dit serum zo effectief kan zijn. Haren groeien in een cyclus van 3 fasen. De haarfollikels worden alleen in de baarmoeder ontwikkeld en daarna nooit meer nieuwe.

Er bestaan 3 haargroei-fasen

  1. Anagene groeifase, duurt twee tot zes jaar. In deze fase worden nieuwe cellen aangemaakt.
  2. Katagene overgangsfase, duurt twee weken. Hierin gaan de haar en de haarpapil van elkaar los.
  3. Telogene rustfase, duurt drie tot vier maanden. De eindfase wordt dit ook wel genoemd, omdat de haar gaat rusten in de follikel.
Afbeeldingsresultaat voor haarcyclus
Bron: Haarwereld

Het gehele proces herhaalt zich zo’n twintig keren. Bij mensen met een korte groeifase zal daardoor eerder kaalheid optreden dan bij mensen met een lange groeifase. Iedere dag verlies je ongeveer 50 tot 80 haren. Hoofdharen groeien gemiddeld zo’n 0,35 mm per dag, baardharen 0,38 mm en wenkbrauwen 0,16 mm. Over het algemeen hebben mannen meer haar dan vrouwen.

Wat verklaart de groeisnelheid van een haar?

Net als onze huid is ook onze hoofdhuid onderhevig aan verandering. Zoals ik eerder heb verteld in mijn artikel over huidveroudering, gaat huidveroudering gepaard met externe factoren die de snelheid kunnen bepalen van het proces. Het proces wordt namelijk beïnvloed door erfelijke factoren, de hormoonspiegel, leefstijl, rookgedrag en zonlicht. De haren worden op dezelfde manier beïnvloed. De haarschacht wordt dunner en er groeien steeds minder haren uit een haarzakje, met dunner wordend haar als gevolg. Dit verouderingsproces van het haar gebeurt meestal na het 40e levensjaar, maar kan ook op jongere leeftijd gebeuren.

Waar kan Esthecin bij helpen?

Haarverlies is pas met het blote oog waar te nemen als circa 50% van de haren verdwenen zijn. Om het haar zo lang mogelijk sterk en gezond te houden, is het daarom aan te raden om tijdig te startten met het goed verzorgen van het haar en de hoofdhuid. Esthecin bevat een formule van natuurlijke ingrediënten, geheel van plantaardige oorsprong, die en positieve invloed hebben op de verouderingsprocessen van de haarzakjes. Het serum voedt de wortels en de haarzakjes waardoor de kwaliteit van de haren kan worden verbeterd. Dit binnen de mogelijkheden van de aanwezige haarzakjes.

Kan Esthecin ook helpen als je al haaruitval heb?

Ja zeker! Haarverlies komt inmiddels voor bij 40% van de vrouwen en 80-95% van de mannen. De meest voorkomende vorm van haaruitval is androgeen haaruitval, zoals je hebt kunnen lezen in mijn artikel over Alopecia. Deze vorm wordt veroorzaakt door het hormoon testosteron en wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT).

Male and female pattern hair loss set. Stages of baldness in men and women. Number of follicles on scalp in each step. Alopecia infographic medical vector template for clinics and diagnostics centres.

Bij vrouwen kunnen hormonale problemen zoals PCOS en schildklierproblemen, maar ook zwangerschap en de menopauze de oorzaak zijn. Androgeen haaruitval is bij mannen te herkennen aan het dunner wordende haar op de kruin of bij de inhammen. Bij vrouwen komt het meestal tot uiting in een dunnere haarinplant vaak op de middenlijn van het hoofd. Een andere vorm die vaak voorkomt is telogeen haarverlies, waarbij de haarcyclus blijft steken in de rustfase en de haarwortel niet krachtig genoeg is om weer te groeien.

Esthecin is ontwikkeld ter voorkoming van androgeen haarverlies en voedt de haarzakjes welke zich in de rustfase bevinden.

Waar is Esthecin verkrijgbaar?

Esthecin is een wetenschappelijk getest medicijn, zowel door vrouwen als mannen met androgeen haarverlies. Er was verbetering te zien van de haarkwaliteit en de haargrens schoof naar voren.

Het is de missie van Esthecin en Drs. van Montfort om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken met mooi en gezond haar. Om te weten of Esthecin geschikt is voor gebruik, biedt Esthecin bezoekers op de website de mogelijkheid een personal hair care plan in te vullen en/of een vrijblijvend persoonlijk advies te ontvangen.

Esthecin is verkrijgbaar via de website van Esthecin en bij de betere haarsalon. Een 3-maanden verpakking (24 tubes van 10ml) kost €149,-.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.