Een toner, is dat essentieel in je skincareroutine?

Een toner in je skincareroutine, is dat nodig of niet?

Een toner is een stap in je skincareroutine die verschillende functies kan hebben. Vroeger werd een toner ingezet om de pH-waarde (zuurgraad) van je huid in balans te brengen na het reinigen. Je huid werd gestript van alle natuurlijke vetten, waardoor je pH-waarde te hoog of te laag was. De toner zorgde ervoor dat je huid weer de ideale pH-waarde van 5.5 had. Echter tegenwoordig kunnen cleansers dit zelf reguleren. Is een toner dan nog essentieel in je skincareroutine? Ik vertel het je hieronder!

Wat is de functie van een toner?

Een toner kan verschillende functies hebben:

  • De pH-waarde van je huid reguleren
  • Antioxidanten toevoegen
  • Hydratatie
  • Exfoliatie (verwijderen van dode huidcellen)

Welke functie een toner heeft is erg afhankelijk van de ingrediënten die in een toner zitten. Zo kun je en toner kopen vol met antioxidanten, maar kun je ook een doelgerichte exfoliant gebruiken. Vroeger werd een toner eigenlijk standaard toegevoegd in je routine om de pH-waarde te balanseren. Echter wordt er nog door vele mensen gedacht dat dit een stap is om je huid te reinigen. Dit is absoluut niet waar.

Heb jij wel eens gedacht dat als je watje nog vies is, dat dan je toner dit heeft verwijderd? Helaas, ik moet je teleurstellen, je hebt niet goed genoeg gereinigd. Een toner is enkel nuttig als hij actieve ingrediënten bevat om je huid te verbeteren en dient aangebracht te worden op een schone huid. De toner heeft geen reinigende elementen in zich.

Waarom een toner gebruiken?

Dus wanneer zou je een toner wel kunnen gebruiken? Een toner kun je in zetten in je skincareroutine als het effectieve ingrediënten bevat, zoals hyaluronzuur, glycolzuur, antioxidanten of andere actieve stoffen. Je kunt het dus eigenlijk vergelijken met een serum. Een toner met hyaluronzuur is zeer effectief, omdat je een toner direct na je reiniging op brengt, waardoor je huid nog vochtig is.

Wil jij een simpele routine? Skip dan deze stap. Ga voor een goede reiniging en een hydraterende crème

3 toners om je huid te verbeteren

Drie fantastische toners om je huid te verbeteren:

  • Als je op zoek bent naar een prettige, budget variant met glycolzuur: The Ordinary Glycolic Acid. Te koop voor €15,95 bij Douglas.
  • Paula’s Choice Skin Recovery toner is ideaal bij gevoelige huidtypes, roodheden en rosacea. Te koop voor €27 bij Paula’s Choice.
  • De IUnik Hyaluronic Acid toner is een echte hydratatiebooster. Te koop voor €16,45 bij LittleWonderland.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.