De weg naar een glowy skin begint bij een gebalanceerde skincareroutine

Een Glowy Skin begint bij een gebalanceerde skincareroutine + skincare product tips!

Een glowy skin, wie wilt dat nou niet? De gezonde glans op een huid, laat je stralen en meestal ziet je algehele huidconditie ondanks huidoneffenheden er al veel beter uit. Bij een doffe huid valt al snel veel meer op dan gewenst. Maar hoe krijg je zo’n mooie stralende huid? Sommige mensen zijn ontzettend lang al aan het struggelen om een juiste skincareroutine samen te stellen. Een stralende huid is eigenlijk een gebalanceerde huid, waarbij er een goede verhouding is tussen vocht en vet (talg). Dit kun je creëren door de juiste skincareroutine consequent toe te passen voor jouw huid. Buiten dat zijn er nog een aantal basistrucjes die ik je vandaag vertel!

Het dagelijks reinigen van je huid

Een glowy skin begint bij het reinigen van je huid. Het is één van de belangrijkste stappen in je skincareroutine om een gezonde huid te krijgen. Een reiniger zorgt ervoor dat je pH-waarde van je huid wordt herstelt, vuiligheden worden verwijderd en soms als een reiniger wat zuurtjes bevat verwijdert het ook al mild je dode huidcellen. Zonder het reinigen van je huid, stapelen vuiligheden zich op en kunnen andere effectieve ingrediënten (Vitamine C, retinol, glycolzuur etc.) minder goed opgenomen worden in de huid, waardoor de effectiviteit van je serums ontzettend veel waarde verliezen.

Het reinigen van je gezicht is een essentiële stap voor een gezonde huid. Een cleanser zorgt ervoor dat vuiligheden en talg worden verwijderd, zodat andere ingrediënten effectiever werken.

Reinigers voor de normaal tot droge huidtypes

Skincare tips voor een normaal tot droge huid. Cleanser voor een normaal tot droge huid. Producttips voor een normaal tot droge huid. Cerave hydrating cleanser, IS Clinical cleansing complex, alpha-h melting moment balm
CeraVe Hydrating Cleanser €9,45 bij 24Pharma – IS Clinical Cleansing Complex €55 bij HuidExpertCentrum – Alpha-H Melting moment balsem €42,95 bij HuidExpertCentrum.

Gezichtsreinigers voor de gecombineerde tot vette huidtypes

Skincare tips voor een gecombineerd tot vette huid. Cleanser voor een gecombineerd tot vette huid.  Producttips voor een gecombineerd tot vette huid. Dermaceutic foamer 15, IS Clinical cleansing complex, Drs leenarts schuimende gezichtsreiniger
Dermaceutic foamer 15 €40,80 bij Luxuryfor you – IS Clinical Cleansing Complex €55 bij HuidExpertCentrum – Drs Leenarts schuimende gezichtsreiniger €12,95 bij Huidexpertcentrum

https://huidexpertcentrum.nl/drs-leenarts-schuimende-gezichtsreiniger.html

Huidreinigers voor huidtypes met acne

Skincare voor acne. Huidtips voor acne. Cleanser voor acne. Meditopics pH 3.5 melkzuur huidreiniger, drs leenarts schuimende gezichtsreiniger, is clinical cleansing complex, dermaceutic foamer 15. Skincare shoppen voor een glowy gezonde skin bij Huidexpertcentrum
Meditopics pH 3.5 melkzuur huidreiniger €14,95 bij Huidexpertcentrum – Drs Leenarts schuimende gezichtsreiniger €12,95 bij Huidexpertcentrum – IS Clinical Cleansing Complex €55 bij HuidExpertCentrum – Dermaceutic foamer 15 €40,80 bij Luxury4you –

Gebruik een exfoliant die past bij jouw huid

Het exfoliëren van de huid betekent, het verwijderen van dode huidcellen met zuurtjes op een milde manier. Zonder exfoliatie stapelen dode huidcellen zich op, waardoor je een doffe huid kracht in plaats van een glowy skin. Exfoliatie is vergelijkbaar met scrubben, maar scrubben is niet erg geschikt voor de gezichtshuid. Het maakt je huidbarrière sneller kapot, waardoor een exfoliant geschikter is. Je hebt verschillende exfolianten en het is super belangrijk om te kijken welke zuren geschikt zijn voor je huid. Gebruik je namelijk de verkeerde zuren, dan zal het je huid enkel uitdrogen en/of beschadigen en krijg je geen gewenste resultaten. Daarnaast is het ook belangrijk om goed op te bouwen en niet dagelijks een hoge hoeveelheid zuren te gebruiken.

Welke exfolianten zijn geschikt voor welk huidtype?

  • AHA (Alpha-Hydroxy-Acids) zijn geschikt voor de normaal – droge huidtypes en rijpere huidtypes. Onder AHA’S valt glycolzuur, melkzuur en citroenzuur.
  • BHA (Beta-Hydroxy-Acids) zijn geschikt voor de gecombineerde – vettere huidtypes. Ook ideaal in te zetten bij acne, omdat het grove poriën aanpakt en diep werkt waardoor het ontstekingen vermindert.
Exfolianten met BHA'S en AHA's. Exfoliant met glycolzuur. Exfoliant met salicylzuur. Paula's Choice BHA liquid exfoliant, Paula's Choice 8% aha gel exfoliant, meditopics 2% salicylzuur, alpha-h liquid gold midnight reboot serum, meditopics aha 12% bij huidexpertcentrum skincare shoppen
Paula’s Choice 2% BHA Exfoliant €39 bij Paula’s Choice – Paula’s Choice 8% AHA gel exfoliant €39 bij Paula’s Choice – Meditopics salicylzuur 2% €19,95 bij Huidexpertcentrum – Alpha-H Liquid gold 14% glycolzuur €79,95 bij Huidexpertcentrum – Meditopics AHA gel 12% €19,95 bij Huidexpertcentrum

Altijd antioxidanten in je voeding en skincare

Antioxidanten beschermen je huid en algehele gezondheid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen, UV-straling en andere radicalen stofjes. Ze zorgen ervoor dat je DNA beschermt blijft en in een gezonde conditie blijft. Bij antioxidanten kun je denken aan vitamines, zoals vitamine C & E, maar ook aan groene thee of mineralen. Serums met antioxidanten zijn voor elk huidtype te gebruiken. Sommige serums, zoals vitamine C, geven vrijwel altijd een extra effect voor een glowy skin.

Krachtige bewezen antioxidanten serums voor een glowy skin. Antioxidanten houden je huid gezond. IS Clinical super serum met vitamine C, paula's choice C15 super booster, CE Ferulic acid Skinceuticals.
IS Clinical super serum €114 bij HuidExpertCentrum – Paula’s Choice C15 super booster €59 bij Paula’s Choice – SkinCeuticals CE Ferulic serum €114,95 bij Luxury4you.

Don’t Forget: Altijd de huid hydrateren!

Het hydrateren van de huid is een stap wat veel mensen onderschatten. Elk huidtype heeft hydratatie nodig, oftewel vocht. Je huid functioneert veel slechter als er een vocht te kort is. Je cellen hebben vocht nodig om een sterke huidbarrière te creëren.

Bij een vette huid is er een overtollige talgproductie, maar er kan wel sprake zijn van een vocht te kort als je niet genoeg hydrateert. Het is dan van belang om een hydraterend serum (hyaluronzuur) en/of een moisturizer te gebruiken die niet te vol is van structuur. Je wilt namelijk niet de huid verstoppen of de talgproductie aanwakkeren, zoek dan altijd naar moisturizers zonder shea butter of kokosolie.

Een droge huid heeft zowel een tekort aan vocht als talg, waardoor je juiste vollere crèmes wilt gebruiken met peptides. Je wilt de huidbarrière versterken, zodat het je algehele huid gezond kan houden. Wist je dat? Een droge huid altijd een zwakkere huidbarrière heeft t.o.v. een vette huid?

Alpha-H skincare, gezonde huid met alpha-h, alpha-h skincare shoppen bij huidexpertcentrum, balancing cleanser met aloe vera, daily essentia lmoisturizer SPF 50+

Alpha-H shoppen bij HuidExpertCentrum

En natuurlijk, altijd elke dag SPF smeren

Tot slot de beste tip voor een gezonde huid, waardoor je een glowy skin krijgt is natuurlijk het dagelijks smeren met SPF! Een goede stabiele SPF met de juiste zonnefilters. Het liefst nog aangevuld met goede antioxidanten, zodat er een tweede beschermingslinie gevormd kan worden. Ook op bewolkte dagen is er UVA aanwezig, wat je huid kan beschadigen en verouderen. Daarom is het van belang om een zonbeschermingsproduct te gebruiken die zowel sterk beschermt tegen UVA als UVB. Ook moet je gedurende dag regelmatig bijsmeren en een goede hoeveelheid. Voor je gezicht is dit bijvoorbeeld 2 hele vingerlengtes.

Heb jij al een glowy skin?

Skincareroutine voor een glowy skin om een gezonde sterke huid te krijgen met alpha-h, is clinical en meditopics bij huidexpertcentrum

1 gedachte over “Een Glowy Skin begint bij een gebalanceerde skincareroutine + skincare product tips!”

  1. Goedendag, ik mag voor één keer naar schoonheidsspecialiste wat vindt uw dan de beste behandeling.ik ben wel 71 jaar

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.