Douglas caramel nudes oogschaduw palette

Douglas oogschaduw palette caramel nudes mini

Het douglas caramel nudes oogschaduw palette is een zeer warm pallet, met 6 kleuren, het bestaat uit 4 shimmer- en 2 matte kleuren. Je kunt er verschillende looks mee maken. Zo kun je het heel simpel en nude houden, door alleen de matte tinten aan te brengen. Maar je kunt ook verschillende shimmerkleuren gebruiken om een feestlook te maken. Een ideaal compact palletje. Ik ben erg benieuwd hoe het pigment is, of de oogschaduw goed te blenden is en hoe de kleuren uitpakken op het ooglid. Lees snel mee voor de review van het Douglas oogschaduw palette caramel nudes.

Hoe is het pigment van het oogschaduw palette caramel nudes?

Ten eerste wil ik graag uitspreken dat ik de verpakking echt prachtig vind. Er zit een lichte glowy look overheen, waardoor het goud prachtig glanst, een erg chique effect. Daarnaast is het een stevig doosje, met een fijne grote spiegel, waardoor hij ook ideaal is voor op reis.

Het oogschaduw palette is zeer gepigmenteerd. Alleen de kleur ”heartbreak” is op de pols iets vlekkerig. De rest van de kleuren zijn zeer intens, niet korrelig, maar juist heel zacht van structuur. Je hebt maar weinig nodig voor een zeer mooi effect.

Hoe is de oogschaduw op het ooglid?

Ik vind het altijd belangrijk dat een oogschaduw veel pigment heeft, niet teveel ”fall-out” heeft en gemakkelijk blend. Daarnaast moet het na het blenden niet volledig verdwenen zijn. De shimmerkleuren moeten altijd intens zijn en niet vaag, want dan heb je niet het juiste effect.

Ik vind dat dit palette heel goed voldoet aan deze eisen. Vooral de rode shimmer ”Fire” en de ”Drunk in gold”, zijn zeer gepigmenteerd en springen er echt uit. De ”’Drunk in gold” kan wel iets vlekkerig uitvallen dus daar moet je wel mee oppassen. De ”Back to gold” en ”Look at you” zijn ook erg mooie intense kleuren, maar deze moet je iets meer opbouwen voor een mooi effect.

Ik heb geprobeerd om alle kleuren in de look te gebruiken, maar dit was wel erg lastig. Het lijkt mij mooier om de kleur ”Careful” als basis te gebruiken, vervolgens ”heartbreak” in de arcadeboog en ”back to gold” in het midden aan te brengen. En zo kun je continu variëren met andere kleuren.

Het caramel nude palette mini van Douglas kost €13,25. Dat komt neer op €2,20 per oogschaduw. Een super goede prijs voor deze kwaliteit van oogschaduw. Het blendt erg gemakkelijk, heeft intense kleuren, mooi pigment, werkt gemakkelijk en voelt comfortabel aan op het oog. Ook benieuwd naar dit caramel nude palette van Douglas? Koop hem dan nu bij Douglas!

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.