Double cleansing

Double cleansing, hoe werkt dat?

Double cleansing, oftewel het dubbel reinigen van je huid, hoe werkt dat? Waarom moet je je huid twee keer reinigen en wanneer doe je dit? Kan iedereen double cleansing toepassen of werkt het enkel voor bepaalde huidtypes? Allemaal vragen die ik vandaag uitgebreid ga behandelen. Ik neem je stap voor stap mee in deze vorm van reinigen.

Wat is double cleansing?

Double cleansing is een manier waarbij je twee keer je huid reinigt. Het doel is om eerst je make-up en/of vuil te verwijderen, waardoor je daarna een huidreiniger kunt in zetten. Een huidreiniger is effectiever op een volledig schone huid, omdat je dan kunt kiezen voor een reiniger met bijvoorbeeld zuren. Een reiniger met zuren op een huid die niet volledig schoon is, zal niet het beste resultaat leveren.

Reinigen, reiniging, reinigen huid, cleansing, cleansing skin, double cleansing, dubbel reinigen

Hoe werkt double cleansing?

Double cleansing bestaat uit twee stappen.

  • Stap 1: Het reinigen van je huid met een reiniger op basis van olie. Een balm werkt erg prettig of een echte oliereiniger. Deze stap zorgt ervoor dat je make-up en/of vuil grondig wordt verwijderd op een zachte manier.
  • Stap 2: Gebruik een andere reiniger (Foam, melk, gel) die doelgericht de huid reinigt. Hier kun je goed een reiniger in zetten met zuren.
  • Stap 3: Vervolg je huidige huidverzorgingsroutine.
Alpha-H melting moment balm, image skincare vital C facial cleanser, reiniging, reinigers

Voor wie is het dubbel reinigen geschikt?

Double cleansing oftewel dubbel reinigen is in principe voor elk huidtype geschikt, maar niet altijd essentieel. In de volgende situaties kan het erg nuttig zijn om het dubbel reinigen in te zetten:

  • Je gebruikt veel make-up
  • Je gebruikt een waterproof zonnebrandcrème
  • Het is een musthave als je een reiniger wilt gebruiken met zuren

Het is belangrijk om deze methode maximaal 1 keer per dag in te zetten, anders reinig je te grondig je huid, waardoor je kans hebt op uitdroging van de huid.

reinigen, reiniging, skincare, huidverzorging, huidtherapie, huidtherapeut

De voordelen van double cleansing

Waarom zou je nu precies double cleansing in zetten? Soms kan het wel eens prettig zijn om je huid grondig te reinigen. Zo kun je deze methode dagelijks toepassen als je bijvoorbeeld veel make-up gebruikt of waterproof zonnebrandcrème, maar ook kun je het incidenteel in zetten als je bijvoorbeeld net wat extra reiniging nodig hebt. Het voordeel van de eerste stap is daarom ook dat je huid grondig wordt gereinigd en al je make-up, talg en vuil afbreekt.

In de tweede stap kun je heel doelgericht werken op de huid. Je kunt kiezen voor een normale reinigen op basis van water, melk of een gel, maar je kunt er ook voor kiezen om in deze stap al zuren toe te voegen. Ook zorgt het ervoor dat je een frissere teint krijgt en het zorgt ervoor dat andere producten beter worden opgenomen.

reinigen, double cleansing, voordelen double cleansing, dubbel reinigen

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.