Groene thee extract youmadu

DIY skincare groene thee van YouMadu

YouMadu is een bedrijf met verschillende skincare producten op natuurlijke basis. Het is een ruim assortiment van extracten tot poeders tot kleisoorten. Dat leek mij zeer interessant om te gaan testen, dus ben ik aan de slag gegaan. Ik ben het groene thee poeder extract gaan testen in verschillende DIY skincare vormen, zoals een masker. Het werkt zeer gemakkelijk en is dus puur natuur. Ik ben zeer benieuwd wat het voor mijn huid doet. Lees je mee?

Wat zijn de voordelen van groene thee?

Het lijkt mij handig om eerst nog wat te vertellen over groene thee, wat voor voordelen heeft dit voor je huid?

  1. Het is een zeer sterke antioxidant
  2. Het verminderd roodheden
  3. Herstelt zonschade
  4. Beschermt je tegen huidkanker

Deze 3 grote voordelen komen voort uit het feit dat het bestaat uit de zogenoemde ”catechinen” en antioxidanten. De belangrijkste catechinen die worden aangetroffen, zijn epigallocatechine-3-gallaat (EGCG), epigallocatechine (EGC), epicatechine
gallaat en epicatechine.

Meer weten? Lees dan mijn blog over groene thee.

Wat voor soorten DIY skincare groene thee kun je maken?

Bij DIY skincare denk ik aan verschillende dingen, zoals een masker, scrub, moisturizer of bodylotion. Het is een poeder, dus veel is mogelijk, maar dan moet je wel wat toepassingen doen om hem bijvoorbeeld te kunnen mengen in je moisturizer. Ik heb verschillende dingen voor je uitgetest en hieronder schrijf ik mijn mening en natuurlijk de instructie hoe je dit zelf kunt uitvoeren.

Moisturizer met groene thee – DIY instructie

Het leek mij erg leuk om te proberen of het mogelijk was om een poeder te mengen aan je moisturizer. Helaas gaat dit niet zo simpel. Het poeder bindt niet aan de moisturizer, waardoor je geen zachte structuur krijgt. Het krijgt juist de structuur van een scrub, waardoor het poeder niet oplost op je huid en je dus allemaal korreltjes ziet. Helaas is dit dus geen geslaagd DIY project.

Een moisturizer op oliebasis zou waarschijnlijk wel goed werken of simpelweg toevoegen aan een product met olie, omdat olie beter bindt aan een poedersubstantie. Ik vond echter de werking minimaal.

Scrub met groene thee – DIY instructie

Een scrub is wel heel goed mogelijk met de poeder van groene thee. Ik heb het volgende gedaan:

Benodigheden:

  • Bruine basterdsuiker of andere vorm van korrelsuiker
  • Plantaardige olie bijvoorbeeld arganolie, olijfolie of iets dergelijk
  • Het groene thee poeder van YouMadu

Stap 1. Meng 1 theelepel bastersuiker met 1 theelepel plantaardige olie.

Stap 2. Meng een halve theelepel groene thee poeder door het mengsel en roer dit goed door

Stap 3. Maak je huid nat, smeer het op je gezicht, maak een ronddraaiende beweging en spoel het daarna af.

Het resultaat is een zijdezachte huid zonder onzuiverheden. De groene thee zorgt namelijk voor een onstekingsremmende werking in combinatie met de olie die je huid verzacht en de suiker verwijdert de dode huidcellen. Een ideale combinatie dus. Eventueel kun je nog wat honing toevoegen voor een extra ontstekingsremmende werking.

Masker met groene thee – DIY instructie

Een masker is altijd leuk om te maken en zeker als je het zelf kunt maken met gebruik van huis- tuin en keukenmiddeltjes. Het is dan ook een geslaagd masker geworden.

Benodigheden:

  • 1 eetlepel kwark
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel groene thee poeder

Stap 1. Meng alles door elkaar en zorg dat het 1 geheel wordt en dat de groene poeder goed met de kwark en honing mengt.

Stap 2. Maak je gezicht een beetje nat, smeer het goedje er middelmatig dik op en laat een kwartier intrekken. Vervolgens was je het eraf en dep je je gezicht droog.

Het resultaat is een zijdezachte huid, waar de ontstekingen worden aangepakt, maar ook de onzuiverheden. Kwark heeft een antibacteriële werking wat goed werkt voor een huid met ontstekingen. Dat in combinatie met honing en groene thee zorgt voor ontstekingsremmende werking, maar ook beschermt het je huid beter tegen schadelijke stoffen van buitenaf, het hydrateert je huid en vermindert je roodheden.

Interesse in het YouMadu groene thee poeder? Je kunt het kopen voor €10,95 voor 100 gram.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.