Shampoo bar lavendel

De lavendel shampoo bar voor normaal tot vet haar

Tegenwoordig gebruik ik steeds vaker plasticvrije producten, zoals de shampoo bar met lavendel. Maar zoals jullie ook weten heb ik artikelen geschreven over het bodylotion cacaoblokje en deodorants. Aangezien ik veel heb gehoord om Shampoo bars ben ik afgelopen weken de lavendel shampoo bar gaan testen. Ik heb een beetje vettig haar en verder is mijn haar fijn van structuur. Ik wil altijd dat mijn haar verzorgd is, maar niet dat het na 1 dag weer vet is. Laten we snel kijken wat deze shampoo bar voor mijn haar doet!

Lavendel shampoo bar voor normaal tot vet haar, verzorgend, hydraterend, cuetly free, vegan, plastic vrij, milieuvriendelijk, geen verpakkingsmateriaal

Uitleg van de ingrediënten

 • Sodium lauryl sulfate, een sterke reiniger die ervoor zorgt dat de haren goed gereinigd worden en het product laat schuimen.
 • Sodium palmate, ook dit is een reiniger die gewonnen wordt uit palmolie. Het bestaat uit natriumzout en vetzuren.
 • Sodium palm kernelate, dit betreft ook een zeep maar dan uit basis van glycerine. Het is een organische zeep met palmpitolie om de zeephardheid te krijgen en het product te laten schuimen.
 • Sea salt
 • Glycerin, is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de haren goed hydrateert.
 • Butyrospermum parkii(shea butter), ook wel shea butter genoemd. De boter wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom. Het is ideaal voor extreme droogheid, eczeem, striae, wondjes, spierpijn en zonnebrand. Het is wetenschappelijk bewezen dat shea butter de haren verzacht, hydrateert, herstelt en beschermt.
 • Lavandula angustifolia (lavender) oil, een olie die vooral de geur van lavendel accentueert. Lavendelgeur creëert een rustgevend gevoel.
 • Lavandula angustifolia(lavender) extract, het werkt voornamelijk als geurstof, maar het biedt ook verzorgende en verzachtend bestanddelen.
 • Eugenia caryophyllus(clove) flower oil, is een etherische olie die met stoom wordt gedestilleerd uit de gedroogde bloemknoppen van de kruidnagel. Ook deze olie wordt vooral ingezet als geurstof.
 • Irakusa ekisu, een extract die de hoofdhuid vooral hydrateert en verzorgd.
ingrediënten shampoo bar, SLS, sulfaten, glycerine, shea butter, citroen extract, olijfextract, lavendel geurstof

Wat vind ik van de ingrediënten?

Een behoorlijk lastige ingrediëntenlijst, omdat er redelijk onbekende ingrediënten gebruikt worden. Het eerste wat mij op valt is dat sodium lauryl sulfate het eerste ingrediënt in de lijst is. Ik ben hier persoonlijk niet heel erg fan van, omdat het vrij agressief kan werken. Het kan je haar en huid kapot maken, met als gevolg haaruitval en schade aan je pH-waarde. Gelukkig bevat het ook hydraterende en verzorgende ingrediënten die het weer deels opkrikken naar een goed product, zoals de shea butter en de iraksu ekisu. Mooie ingrediënten die de haren beschermen, verzorgen en hydrateren.

Conclusie, ik zou liever een ander ingrediënt zien voor de sodium lauryl sulfate. Er zijn diverse alternatieve die ook een goed reinigende functie hebben zoals de sodium coco sulfate. Ook de natuurlijke variant SLSA is een betere keuze, omdat deze milder is voor de hoofdhuid.

Hoe is de shampoo bar met lavendel in gebruik?

De shampoo bar is compact en zacht in gebruik. Je kunt hem eerst nat maken en dan op je hoofd doen of direct op je hoofd. Je maakt een soort ronddraaiende beweging op je hoofdhuid om de shampoo te verdelen. Het gaat heel snel en gemakkelijk. Ook komt er genoeg schuim vanaf en ruikt het heerlijk fris naar lavendel.

schuimende shampoo bar, lavendel, hydraterend, schuimend, vet haar, normaal haar, zilvershampoo

Het is wel belangrijk dat je iets van een bakje gebruikt om je shampoo bar in te bewaren, zodat hij niet gaat verweken. Je kunt ongeveer 80 keer met 1 shampoo bar doen, dus het zou sonde zijn als het nat wordt zonder dat je hem gebruikt.

shampoo, haren wassen, haren verzorgen

Nadat ik mijn haren heb gewassen, voelt het iets wat stroef aan, maar niet touwerig. Dit gevoel komt waarschijnlijk door het zilvershampoo effect. Ik vind dit niet erg, omdat vaak andere shampoo’s die het haar zacht maken, mijn haar juist vet maken. Mijn haar ziet er fris uit, het voelt niet vervelend en met een beetje crèmespoeling in de punten ziet het er heel verzorgd uit.

Waarom zou je een shampoo bar kiezen in plaats van een fles shampoo?

Veel mensen kiezen nog steeds voor een fles shampoo in plaats van een shampoo bar. Waarom zou je voor een shampoo bar kiezen en waarom niet?

Wel, omdat:

 • Het is milieuvriendelijk, omdat je geen materialen gebruikt.
 • Het is compact en kan makkelijk mee in je tas. Ook in het vliegtuig, want het is geen vloeibaar product
 • Het wordt vaak gemaakt van natuurlijke producten
 • Hij is vegan & cuelty free
shampoo bar lavendel

Niet, omdat:

 • Je gebruikt liever een sulfaat vrije shampoo
 • Je wilt je hoofdhuid niet masseren, dit zou kunnen omdat soms je hoofdhuid dan teveel talg aanmaakt. Een optie kan dan zijn om er voor te kiezen de shampoo bar te gebruiken in je hand en dan de shampoo over je haar te verdelen.

Prijs-kwaliteit verhouding shampoo bar lavendel

De shampoo bar lavendel vind ik zelf een ideaal product om je haren mee te wassen. Als het ingrediënten SLS vervangen zou worden voor een milder ingrediënt zou ik helemaal blij zijn. Maar verder vind ik het heel handig, snel en makkelijk werken. Na 4 dagen zag mijn haar er nog steeds fris uit. Ik hoefde geen droogshampoo te gebruiken, omdat het nog steeds niet vet was. Het doet wat het moet doen en je helpt het milieu verbeteren. Ook de prijs is goed voor het aantal keren dat je ermee kunt doen. Gemiddeld kun je 80 keer je haren wassen voor €6,95. Dat is 3 keer zoveel als met een gemiddelde fles shampoo van 250 ML.

verzorgend, zilvershampoo, natuurlijk, vegan, cuelty free, plastic vrij, milieuvriendelijk

Wil jij nu ook eens de lavendel shampoo bar proberen? Dan kun je deze kopen voor €6,95 bij Shampoo Bars.

Dit artikel is in samenwerking met shampoo bars.

10 gedachten over “De lavendel shampoo bar voor normaal tot vet haar”

 1. Haar wat stroef wordt, na het gebruiken van shampoo vind ik erg vervelend. Ik weet dus niet of dit iets van mij is. Ik moet zeggen dat ik zelf nog geen shampoo bars gebruik, maar ben wel enthousiast over deze milieuvriendelijke methode.

 2. feliceveenman

  terug naar de ouderwetse stukjes zeep ! Niks mis mee, bewaar ze in een bakje met gaatjes !!! ( dan lekt de zeep goed uit en verwwekt hij nog minder )

 3. Ik heb laatst voor het eerst een shampoo bar gebruikt. Het viel me niet tegen in gebruik! Toch grijp ik nog snel naar de fles, omdat dat gewoon makkelijker is. Probeer dat uit mijn systeem te zetten!

 4. Ik ben niet zo’n fan van de shampoo bars verder vind ik alle niet verpakte zeepjes etc wel zo fijn. Maar een goede shampoobar heb ik nog niet gevonden voor mijn haar

 5. Toevallig heb ik deze ook in huis ( morgen staat er een review over online) Ik ben er erg tevreden over, ook omdat ik hiervoor een shampoobar had waarmee mijn haar erg stroef voelde en ik een conditioner moest gebruiken om er door te komen, dat heb ik met deze niet. Ik heb zelf eerlijk gezegd geen weet van de werking van sulfaat, dus hier kan ik niets over zeggen, daar zou ik me echt eens in moeten lezen.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.