azelaïnezuur beste producten, azelaic acid

De beste producten met azelaïnezuur

Azelaïnezuur (azelaic acid) is multifunctioneel en voor alle huidtypes geschikt. Het kan zich richten op vele doeleinden, zoals pigmentvlekken of acne. Maar ook simpelweg de droge of vette huid. Het is nog een vrij onbekend ingrediënt in de cosmeticawereld en je ziet niet veel merken die dit gebruiken. Maar het werkt wel erg goed voor acne en pigmentvlekken, daarom is het goed als dit meer ter sprake komt. Het is een ideaal ingrediënt om je huid te boosten en daarom vertel ik je vandaag wat de beste producten zijn met azelaïnezuur (azelaic acid).

Wat is azelaïnezuur (azelaic acid)?

Azelaïnezuur is dus multifunctioneel, maar welke functies heeft het allemaal dan?

  • Antibacterieel
  • Keratolytisch
  • Antioxidant
  • Blekend
  • Weinig toxisch

Dit betekent voor de huid dat het bacteriën kan bestrijden, dode huidcellen verwijderd, je beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf, het remt de werking van tyrosinase waardoor je minder kans hebt op pigmentvlekken en het gaat de groei van melanocyten (pigmentcellen) tegen. Ook zorgt het voor minder huidirritaties, doordat het weinig toxisch is.

Wat zijn de beste producten met azelaïnezuur (azelaic acid)?

Azelaic acid wordt nog niet heel veel toegevoegd aan producten en is nog een relatief onbekend product. Paula’s Choice gebruikt het veel en daarom zie je veel van haar producten terugkomen in deze blog. Veel producten met azelaïnezuur zijn wel verkrijgbaar via de huisarts of dermatoloog. Verder zijn er weinig producten die het minimale percentage gebruiken van 10% om effectief te zijn voor huidproblemen zoals acne of pigmentvlekken.

10% azealic acid booster, Paula’s Choice

Pure azealïnezuur die je voor meerdere doeleinden kunt inzetten. Deze booster wordt voornamelijk gebruikt als je acne, pigmentvlekken of een doffe huid hebt. Het bevat naast de azelaïnezuur ook salicylzuur, wat betekent dat het diep in de poriën de huid kan exfoliëren, waardoor de dode huidcellen verwijderd worden. Dit is essentieel bij acne (puistjes en mee-eters), omdat hierbij sprake is van overtollig talg. Salicylzuur en azelaïnezuur zorgen ervoor dat het overtollige talg en vuil wordt verwijderd en daardoor verminderd de acne op zichzelf al. Maar daarnaast werkt het ook ontstekingsremmend en antibacterieel.

Het is ook goed in te zetten om pigmentvlekken te verminderen, omdat het de zogenoemde tyrosinase remt, waardoor het de groei van pigmentcellen tegengaat. Hierdoor verminderen je pigmentvlekken en heb je weinig kans op huidirritaties. Hij kost €37 en je kunt het dagelijks gebruiken.

Clear skin clearing treatment, Paula’s Choice, ideaal voor acne

De clear skin clearing treatment gebruik je na je reiniger, toner en exfoliant, als een soort serum. Het is een topproduct om in te zetten bij huidjes met acne. Acne gaat gepaard met puistjes en mee-eters, maar ook roodheden en oneffenheden. Het bestrijdt puistjes en mee-eters. Daarnaast kalmeert het de rode huid en dit product is ook goed om te gebruiken als je allergisch bent voor benzoylperoxide, wat vaak ingezet wordt bij de acne huid. Het product kost €37 en kun je dagelijks gebruiken.

Dr. Jetske Ultee, azelaïnezuur serum, één van de beste producten met azelaïnezuur

Ook Dr. Jetske Ultee heeft het wonderingrediënt azelaïnezuur ontdekt en heeft daarmee een serum geproduceerd. Dit serum is echt ontwikkeld voor de onzuivere huid, zoals acne, maar ook voor rosacea is het zeer geschikt. Het vermindert je puistjes, mee-eters, roodheden en andere onzuiverheden. Het kalmeert en voed je huid door middel van azelaïnezuur, maar ook hydratatie door glycerine. Het azelaic acid serum kost €39,95 en je kunt het dagelijks gebruiken na je reiniger, toner en exfoliant.

Zonbescherming is essentieel na het gebruik van azelaïnezuur

Azelaic acid is een zuur, wat de huid exfolieert, zeker wel op een mildere manier dan bijvoorbeeld AHA of BHA, maar alsnog is het essentieel om je huid te beschermen tegen de zon. Waarom is dit? Het is van belang om zonbescherming te gebruiken, omdat je eerste huidlaag wordt verweekt, met als gevolg dat de huidcellen minder zijn werking kunnen doen om je te beschermen. Je ‘huidbeschermende cellen’ bevinden zich namelijk in de eerste huidlaag, als deze verweekt wordt, kan hij minder goed zijn werk uitvoeren en dus heb je een extra hulpmiddel nodig anti-zonnebrandcrème.

Fijne zonnebrandcrèmes zijn onder andere:

  1. Jetske Ultee, Suncover SPF 30.
  2. Paula’s Choice zonnebrandcrème SPF 50.
  3. Iconic Elements mineral sunscreen SPF 50.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.