De 10 beste serums met retinol

De 10 beste serums met retinol

Retinol, je hebt er vast wel eens van gehoord. Ook wel vitamine A genoemd. Het is een ideaal ingrediënt om in te zetten bij fijne lijntjes en rimpels, maar het heeft ook nog andere voordelen. Zo wordt het ook regelmatig toegepast voor behandelingen voor acne. In dit artikel neem ik je mee in de 10 beste serums met retinol en leg ik nog even kort uit wat retinol allemaal kan doen voor je huid.

Wat is retinol en wat doet het voor je huid?

Retinol is dus vitamine A, maar vitamine A zuur heeft een werkende stof genaamd tretinoïne. Dus eigenlijk is Retinol niet het wonder stofje, maar de tretinoïne. Het wordt in de huid omgezet tot retinoïnezuur en heeft het vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen.

In de huidverzorgingswereld staat het bekend als het middel voor huidverjonging. Het verbetert namelijk je huidstructuur. Het zorgt er namelijk voor dat de celdeling gestimuleerd wordt waardoor de beschadigde huid, zoals rimpels hersteld wordt. Ook stimuleert het de productie van elastine en collageen.

Doordat de celdeling gestimuleerd wordt en de afbraak van elastine en collageen wordt tegengegaan helpt het de problemen van huidveroudering en pigmentvlekken te verminderen.

Wat zijn de voordelen van retinol?

In de huidverzorgingswereld staat het bekend als het middel voor huidverjonging. Het verbetert namelijk je huidstructuur. Het zorgt er namelijk voor dat de celdeling gestimuleerd wordt waardoor de beschadigde huid, zoals rimpels hersteld wordt. Ook stimuleert het de productie van elastine en collageen. Doordat de celdeling gestimuleerd wordt en de afbraak van elastine en collageen wordt tegengegaan helpt het de problemen van huidveroudering en pigmentvlekken te verminderen.

Retinol wordt al jaren door huisartsen/dermatologen voorgeschreven voor mensen met acne. Het zorgt er namelijk voor dat dode huidcellen worden verwijdert, het stimuleert de celdeling waardoor het proces versnelt wordt en het ontstopt mee-eters. Ook bevordert het de groei van normale, gezonde cellen in de huid en rondom de poriën. Met als gevolg dat de poriën makkelijker open gaan, waardoor het talg makkelijker naar buiten gaat. De vorming van nieuwe talgophopingen wordt voorkomen, waardoor de acne verminderd. Want acne ontstaat door talgophopingen. 

Kortom:

  • Celvernieuwing
  • Stimuleert productie van elastine en collageen
  • Vermindert verstoppingen
  • Verwijdert dode huidcellen
  • Ontstopt mee-eters
  • Bevordert de groei van normale, gezonde cellen

De 10 beste serums met retinol

Hoe bepaal je welk serum het beste is? Het is belangrijk om rekening te houden met de sterktes van retinol. In de vorige afbeelding heb je kunnen zien dat ‘retinyl esters’ het mildst zijn en ‘retinyl retinoate’ het sterkste. Hoe sterker, hoe meer kans op irritatie of een huidreactie, maar de effectiviteit is wel beter. Een serum met retinol kan prijzig zijn, omdat het goed gestabiliseerd moet worden om zo min mogelijk huidreactie te krijgen.

Daarnaast is het heel belangrijk om heel goed op te bouwen als je begint met het gebruiken van retinol. Begin met 1 keer per week, kijk hoe je huidreactie is, is deze goed? Bouw hem uit naar 2 keer per week etcetera. Ook is het belangrijk om het in de avond te gebruiken en ’s ochtends altijd een UV-beschermer (SPF) te gebruiken.

1. Paula’s Choice clinical treatment

Het eerste serum in de 10 beste serums met retinol is de Paula’s Choice clinical treatment en die bevat 1% retinol van de pure vorm ‘retinol’, de tweede dus in de rij en is dus vrij mild om te gebruiken. Iets heftiger dan retinyl esters, maar nog steeds goed om te gebruiken. Naast de retinol is het serum aangevuld met zoethoutwortelextract wat ervoor zorgt dat je huid kalmeert en sterk beschermt wordt door de antioxiderende eigenschappen. Verder zit het ook nog vol met peptiden die je huid verstevigen en ervoor zorgen dat je fijne lijntjes worden opgevuld. Het serum kost €61.

2. Alpha-H vitamine A 0,5% serum

Het Alpha-H vitamine A 0,5% serum is gebaseerd op de pure vorm ‘retinol’. Daarnaast is er jojobaolie, squalane, amandelolie en macadamia olie toegevoegd. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en helpt DNA-schade in de cellen voorkomen. Daarnaast helpt het acne verminderen, (acne)littekentjes en grove poriën vervagen, stimuleert het de doorbloeding en egaliseert en verfrist het de teint. Het Alpha-H serum kost €54,95.

3. Image Skincare ageless tota retinol a-crème

De Image Skincare retinol crème bevat een mix van 20% retinol, melkzuur en glycolzuur. De combinatie van deze 3 zuren is erg goed, omdat het alle 3 fijne lijntjes kan aanpakken, maar ook pigmentvlekken. Daarnaast wordt je huid continu vernieuwd en je cellen worden gestimuleerd. En ten slotte hydrateert het je huid. Verder bevat het nog hyaluronzuur, sheabutter, komkommerextract en vitamine E. Hyaluronzuur is een echte hydratatiebooster, shea butter hydrateert ook je huid, komkommerextract kalmeert je huid en vitamine E beschermt je huid door zijn antioxiderende eigenschappen. De crème kost €84.

4. Meditopics Retinol Crème 1% Retinoïden licht + 1% extra sterk.

Deze crème bevat 0.5% ingekapselde Retinol gecombineerd met 0,5% Retinylpalmitaat, alsmede enkele fijne plantaardige oliën, kalmerende ingrediënten en twee peptiden. Meditopics is een merk die gericht is op alle huidtypen en heel milde producten produceert. De meditopics retinol crème 1% is zelfs zeer geschikt voor de gevoelige huid, dit komt doordat het product gemaakt is in combinatie met andere plantaardige oliën, hydraterende en kalmerende ingrediënten. Het bevat bijvoorbeeld ook glycerine, vitamine E en melkzuur. Glycerine werkt heel hydraterend, vitamine E is een sterke antioxidant en melkzuur vermindert roodheden, ontstekingen en brengt je pH-waarde in balans.Het is een crème die je gebruikt in de avond. Een dun laagje is genoeg en je gebruikt het na als moisturizer. Meer hydratatie nodig in de nacht? Gebruik dan nog extra een hydraterende crème zonder een exfoliërend ingrediënt (AHA en BHA). Hij kost €32,95 voor 1% licht & 1% extra sterk €39,95.

5. Lira Clinical C4 retinol serum 1%

Het Lira Clinical C4 retinol serum bevat 1% ‘retinol’, de tweede variant. De retinol is gecombineerd met vitamine C, appel plant stamcellen, zeevenkel stam plantcellen, alpen-roosplant stamcellen, edelweiss stamplantcellen, zoethoutwortelextract, hyaluronzuur en olijfblad extract. Een mooie combinatie aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, maar ook het hydrateren van de huid en beschermen tegen schadelijke stoffen door de antioxiderende eigenschappen. Het serum kost €66.

6. Image Skincare restoring retinol booster

In de Image Skincare restoring retinol booster is gebruikt gemaakt van ‘retinol’ & ‘Retinyl esters’, twee milde varianten van retinol. Verder bevat het een hoog percentage aan squalane, een prachtige combinatie met retinol. En ook is er vitamine E toegevoegd om de huid te beschermen en zonnebloemolie, avocado-olie & grapefruitolie om de huid te hydrateren. De booster kost €85.

7. Tebiskin retical-el-night

De Retinol is ingekapseld in microcapsules van 0.15%, voor een geleidelijke afgifte wat ook zorgt dat de kans op irritatie minimaal is. De crème wordt gemakkelijk geabsorbeerd, zonder een plakkerig en vet gevoel achter te laten.
Tebiskin Reticap-EL-Night is tevens een hydraterende oogcrème met cel vernieuwende eigenschappen, het egaliseert de huid en  vermindert  lijnen en rimpels. De retinol is gecombineerd met vitamine C wat een versterkende eigenschap heeft om de huid extra te beschermen en rimpels tegen te gaan. De tebiskin nachtcrème kost €38.

8. Medik8 3TR/6TR of 10TR

Medik8 Retinol 3TR. Retinol is een opbouw retinol serum met 0,3% retinol om de huid te laten wennen aan retinol. Stap hierna over op de Retinol 6TR en daarna op de Retinol 10TR. Medik8 Retinol 3TR van Medik8 is een licht supersnel absorberende vitamine A serum met 0,3% retinol (vitamine A). Het kan veilig direct op het gezicht worden aangebracht. De Retinol 3 TR heeft een “time release” afgifte. Dit wil zeggen dat gedurende een bepaalde tijd gedoseerd werkstoffen aan de huid worden gegeven.

9. Zo Skin Health Retinol Skin Brightener 0,5%

De ZO Skin Health Retinol Skin Brightener bevat 0,5% Micro-ingekapselde retinol. Daarnaast bevat het ook micro-ingekapseld vitamine C verhelderen om bestaande pigmentatie te verminderen en te zorgen voor een gelijkmatige huidtoon. Het bevat anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren om toekomstige tekenen van huidveroudering en huidschade tegen te gaan Tot slot bevat het bakuchiol: dit is een verzachtende antioxidant die de huid ondersteunt bij het gebruik van hogere retinolconcentraties.

10. Medik8 Crystal Retinal1

En tot slot sluit ik de top 10 beste retinol serums af met een retinal serum, namelijk de Crystal Retinal 1 is een anti-aging serum met een lage concentratie Encapsulated Retinaldehyde (0,01%). Het is bewezen dat het tot 11 keer sterker werkt dan retinol en werkt ook antibacterieël. Crystal Retinal 1 is zeer geschikt voor de gevoelige huid of diegenen die nog geen retinol gewend zijn. U zult merken dat fijne lijntjes zichtbaar verminderen en dat de huid strakker en voller wordt. Ook wordt de celvernieuwing en collageenaanmaak gestimuleerd bij het gebruik van dit serum. Wanneer uw huid goed reageert op dit serum, kunt u overstappen op de Crystal Retinal 3.

1 reactie op “De 10 beste serums met retinol”

  1. Ik heb de ordinary bevalt goed bij ordinary vind ik het wel moeilijk dat je zelf alles bij elkaar moet zoeken

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: