COSRX triple hyaluronzuur serum met vitamine B5

COSRX triple hyaluronzuur serum met vitamine B5

Je merkt het misschien wel aan de afgelopen blogposts, hyaluronzuur is mijn favoriete skincare ingrediënt. Het is zo geweldig om een gehydrateerde huid te hebben. Ik hou er van! Dit keer is het tijd voor de COSRX triple hyaluronic acid serum met vitamine B5. COSRX is een Koreaans skincare merk en is volledig vrij van parabenen, sulfaten en siliconen. Daarnaast is het COSRX triple hyaluronzuur serum geschikt voor elk huidtype en in het bijzonder natuurlijk voor de droge huid. Hyaluronzuur is het enigste ingrediënt die ook daadwerkelijk kan binden aan je moleculen voor het lange termijn resultaat om je vochtniveau op peil te houden. Voor mij een essentieel onderdeel van mijn huidroutine. Ik ben heel benieuwd hoe dit serum in gebruik is en wat het dit keer voor mijn huid doet. Lees je mee?

Triple hyaluronic acid moisture ampoule, hyaluronzuur, vitamine B5, panthenol, hydraterend serum, droge huid

Ingrediënten COSRX triple hyaluronzuur serum

Hydraterend

 • Glycerin = Het is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat het de huid goed hydrateert.
 • Butylene Glycol = Een zeer werkzame stof die in lichte mate de huidvochtigheid verhogen en andere werkstoffen helpen de huid binnen te dringen.
 • Methyl Gluceth-10 = Het kan heel goed vocht vasthouden in de huid, daarnaast vermindert het irritaties en roodheden. Ook verzacht het de huid en maakt het de huid gladder.
 • Sodium Hyaluronate = Het is een vorm van hyaluronzuur, maar in een kleinere molecuul vorm. Het is minder effectief dan ‘hyaluronic acid’.
 • Panthenol = Een andere naam voor panthenol is vitamine B5. Het werkt kalmerend en trekt goed vocht aan.
 • Hyaluronic Acid = Hyaluronzuur, de effectiefste variant met het grootste molecuul. 1000 keer sterker dan andere benamingen.
 • Hydrolyzed Hyaluronic Acid = Hyaluronzuur, maar dan de kleinere molecuul en dus minder effectief en meer kans op irritatie (minimale kans).

Stabiliseert pH-waarde

 • Tromethamine = Stabiliseert de pH-waarde.

Exfoliërend

 • Gluconolactone = Een exfoliant die behoort tot de groep ‘PHA = Polyhydroxyacids’. Het is ontzettend mild, waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid. Het hydrateert, verwijdert dode huidcellen, verbetert de huidstructuur en teint.
 • Lactobionic Acid = Ook een exfoliant, maar deze behoort tot de groep ‘AHA = Alphahydroxyacids’. Het is ook een milde groep, maar wel iets sterker. Het verwijdert dode huidcellen, stabiliseert de pH-waarde en verbetert de huidstructuur en teint.

Hulpstoffen: Emulgator/conserveermiddelen/textuur/verdikkingsmiddel

 • Dipropylene Glycol = Een type van alcohol die ervoor zorgt dat het product de juiste structuur heeft. Soms licht irriterend voor de huid.
 • 1,2- Hexanediol = Een synthetisch conserveermiddel en vochtbindend middel. Het wordt als niet-sensibiliserend beschouwd.
 • Carbomer = Verdikkingsmiddel.
 • Ethylhexylglycerin = Een conserveermiddel die ook hydraterend werkt.

Wat vind ik van de ingrediënten?

Het eerste wat mij opvalt is het feit dat er drie soorten moleculen van hyaluronzuur zijn toegevoegd. De effectiefste vorm is hyaluronic acid, daarna sodium hyaluronate en ten slotte gehydrolyzed hyaluronic acid. Het heeft te maken met de molecuul grote. Kleinere moleculen penetreren wel weer gemakkelijker in de huid, maar de wetenschap zegt dat ‘hyaluronic acid’ het effectiefste is omdat het molecuul 1000 keer zo groot is. Gelukkig bevat het CORSX triple hyaluronic acid serum, de naam zegt het al, ook de effectiefste vorm. Helemaal top!

Verder bevat het ook panthenol (vitamine B5), dit ingrediënt staat voornamelijk bekend om zijn enorm verzachtende werking. Verder kan het ook goed vocht vasthouden. Daarnaast bevat het ook andere hydraterende ingrediënten. Ten slotte bevat het twee exfoliërende ingrediënten, wat ik eerlijk gezegd niet helemaal kan plaatsen. Waarom exfoliatie in een hydraterend serum? Als dode huidcellen verwijderen het doel is, dan gebruik je een exfoliant en geen hyaluronzuur serum. Maar goed. Het zijn wel heel milde exfolianten die ook het vochtniveau verbeteren en de huidtextuur + teint verbeteren. Gelukkig bevat het geen uitdrogende of irriterende ingrediënten.

Hoe is de COSRX triple hyaluronzuur serum in gebruik?

Het triple COSRX hyaluronzuur serum is een zeer vloeibaar product en wordt geleverd in een pipet. Je druppelt ongeveer een hele pipet op je hand, wrijft dit samen tussen je handen en dan kun je het verdelen over je gezicht. Wrijven of deppen, dat is wat jij fijn vind. Het verdeelt heel erg gemakkelijk en heeft even nodig om in te trekken. Het plakt niet en mijn huid voelt gelijk erg zacht aan.

COSRX triple hyaluronzuur serum met drie soorten hyaluronzuur. Alle huidtypes geschikt, droge huid, hyaluronzuur, hyaluronic acid, glycerine, panthenol, PHA, Aha, exfoliatie

Na een tijdje gebruiken merk ik dat mijn huid ook daadwerkelijk meer gehydrateerd is. Ik heb een mooie glow, het voelt soepel en zacht aan. Geen last van roodheden of irritaties.

Swatch, textureshot, huidverzorging, COSRX triple hyaluronic acid moisture ampoule with panthenol

Prijskwaliteit-verhouding COSRX triple hyaluronzuur serum met vitamine B5

Het COSRX triple hyaluronzuur serum bevat inderdaad drie soorten hyaluronzuur. Dat is effectief en zeker in combinatie met de andere ingrediënten verbeterd het daadwerkelijk je huid. Het hydrateert en verzacht. Geschikt voor elk huidtype. Het serum is vrij van siliconen, parabenen en sulfaten. Het COSRX triple hyaluronzuur serum kost €22,95 bij Koreanskincare wat ik een acceptabele prijs vind in de verhouding tot de kwaliteit. Ik zou hem zeker opnieuw kopen.

Triple hyaluronic moisture ampoule, COSRX triple hyaluronzuur serum, hydratatie, huidverzorging, skincare, droge huid, dry skin, alle huidtypes, glycerine, vitamine B5, pathenol, hyaluronic acid

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.