Clean beauty & vegan huidverzorging

Clean beauty, wat is het en welke merken zijn goed?

De term clean beauty heb je vast wel eens voorbij zien komen. Het is een hele trend tegenwoordig, maar wat is het nou precies? Wanneer mag je een merk of product bestempelen als clean beauty en wat zijn de voordelen ervan? Ik heb het natuurlijk weer even onder de loep genomen en vertel je er vandaag alles over. Volgens mij is clean beauty namelijk een heel goede trend, maar wordt het te ingewikkeld gemaakt soms en soms wordt er ook gedacht dat clean beauty altijd natuurlijke producten bevat, maar helaas zijn ook natuurlijke ingrediënten niet altijd de beste optie. Ik ben heel benieuwd of er ook merken clean beauty zijn die dat niet persé zo benoemen. Of die er zijn? Dat lees je natuurlijk in dit artikel!

Wat is de exacte betekenis van clean beauty?

 • Parabenen
 • Sulfaten
 • Siliconen
 • Kleurstoffen
 • Minerale olie
 • PEG’S
 • Phthalaten
 • Ethanolamine

De term clean beauty is een vrij goede term, omdat het stoffen betreft die niet veel toevoegen aan je huidconditie. Maar helaas is het ook nog vrij onduidelijk. De één omschrijft clean beauty namelijk als volledig natuurlijk en green, maar de ander vermijd alleen bovenstaande stoffen. Ik hou in dit artikel bovenstaande definitie aan, omdat ik dit een mooi uitgangspunt vind en ook een zeer effectieve maatregel vind voor jouw huidconditie.

Gratis stockfoto met angst, aromatherapie, badzout

De claims ‘chemical-free’ bijvoorbeeld zegt vrij weinig, omdat hyaluronzuur ook chemisch is, maar wel zeer goed is voor je huid. Chemisch klinkt misschien raar, maar bijna alle stoffen zijn chemisch, of ze nu synthetisch of natuurlijk zijn. Onthou dus alsjeblieft dat 100% natuurlijke producten NIET altijd de beste zijn, want ook plantenextracten kunnen de huid flink irriteren en regelmatig worden ze alleen maar toegevoegd als geurstof.

Heeft clean beauty ook te maken met het milieu?

Regelmatig zie je de term ‘clean beauty’ ook opduiken bij producten die ook goed zijn voor het milieu. Clean beauty wordt echt gezien als bewust nadenken over je beautyproducten en daarmee is het dus ook direct gelinkt aan duurzaamheid, dierproefvrij en vaak vegan. Echte duurzame cosmetica wordt vaak eerder ‘green beauty‘ genoemd.

Witte En Zwarte Houten Blokken

10 huidverzorgingsmerken die clean beauty & vegan zijn

De komende merken zijn dus volledig vrij van sulfaten, parabenen, siliconen, kleurstoffen en minerale olie. Daarnaast heb ik merken gezocht die volledig dierproefvrij en vegan zijn. Ze zijn dus niet volledig ‘green beauty’, want dit is weer een andere tak en niet hetzelfde als clean beauty. De termen worden vaak door elkaar gebruikt.

 1. Pyungkang yul. Een Koreaans huidverzorgingsmerk die crueltyfree, vegan en clean beauty is. Het bevat enkle effectieve ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen voor je huid. De meeste producten zijn ook vrij van parfum en volledig vrij van irriterende stoffen. Mijn favoriet is de bodylotion. Pyungkang yul is te koop bij onder andere Boozyshop.
 2. Purito. Ook Purito is een Koreaanshuidverzorgingsmerk. Het is een merk die staat voor transparantie over hun ingrediënten, dat willen wij want je wilt 100% zeker weten dat je een bewuste keuze maakt. Het is een clean beauty merk, maar ook green beauty, vegan en cruelty free. Ook duurzaamheid vindt het merk erg belangrijk. Mijn favoriete product op dit moment is de barrier defence pH cleanser. Purito is onder andere te koop bij Boozyshop.
 3. Bareminerals. Bareminerals is een vrij bekend merk en is al ontwikkeld sinds 1995. Het is een merk die alleen gebruik maakt van natuurlijke, vegan, schone ingrediënten die bewust gekozen zijn. Het bevat essentiële werkzame stoffen die je huid verbeteren. Ook de make-up producten zijn zeer goed voor je huid, zeker ook als je last hebt van bijvoorbeeld acne, rosacea, eczeem of een psoriasis. Bareminerals is onder andere te koop bij Douglas.
 4. Facetheory. Facetheory is een Engels merk en wordt geleverd in ongeveer 40 landen. Het is niet volledig natuurlijk, maar wel clean beauty en vegan. Zij staan ervoor om alleen essentiële ingrediënten te gebruiken. Ze zijn verder ook bijna altijd vrij van parfum. Ook deels duurzaam, omdat ze vrij zijn van PEG’S en ze altijd duurzame verpakkingen gebruiken. Zowel over de productie van de verpakking als de inhoud denken ze zeer bewust na. Facetheory is te koop bij Facetheory.
 5. SIMPLE as that. SIMPLE as that is een merk dat zich ontwikkelt ter bevordering van de gezondheid en de conditie van de huid. Het gaat om lief zijn voor jezelf, je huid en je gezondheid. Daarnaast vinden ze het belangrijk om ook goed te zorgen voor de wereld, dieren en het klimaat. Deze combinaties in de visie zorgt ervoor dat ze producten ontwikkelen die erg bewust zijn gekozen en alleen essentiële werkzame stoffen bevat zonder rotzooi. SIMPEL as that is te koop bij Nourished & hun eigen website simpleasthat.com.
 6. Sans ceuticals. Sans neuticals, de naam zegt het al, zonder onnodige ingrediënten. Het is een zeer puur merk die zich inzet voor de aarde, de mens en het dier. Je huid voeden met essentiële ingrediënten, zoals niacinamide, maar zonder alle rotzooi zoals parfum, parabenen etcetera. Daarnaast is het volledig plantaardig ontwikkeld en proberen ze alles zo duurzaam mogelijk te produceren. Sans ceuticals is te koop op hun eigen website sansceuticals.com, maar ook op Nourished.
 7. Bm Biologi. Bm Biologi is het eerste merk die zich verdiept en ontwikkeld heeft in de clean beauty wereld. Zij waren de eerste op de markt met het vitamine C serum die effectief werkte, maar helemaal clean was. Daarnaast is Bm Biologi veel gebaseerd op werkzame plantenextracten en hebben ze een innovatieve manier van extractie bij de ontwikkeling van het product. Bm Biologi is te koop bij Biologi.com & Nourished.
 8. The vegan glow. The vegan glow staat voor dierproefvrij, vegan, duurzaam en alleen essentiële ingrediënten in cosmetica. Zij hebben een beperkt assortiment ontwikkeld, maar juist deze producten kunnen genoeg zijn voor je huid. Soms hoef je geen 7 producten te gebruiken, maar zitten alle werkzame stoffen in die drie producten. Het is een heel simplistisch merk die met weinig stoffen een goed product op de markt zet. The vegan glow is te koop bij Theveganglow.com, Littlewonderland & Soko beauty glow.
 9. Squalan. Squalan is een Nederlands merk die ontstaan is vanuit twee ervaringsdeskundige. Ze ontdekte het natuurlijke stofje ‘holy grail’, wat identiek is aan bepaalde stoffen die al van nature in je huid voorkomen. Het zijn zeer pure producten met werkzame stoffen rekening houdend met de mens, dier en het milieu. Squalan kun je kopen bij Squalan.com & Cosmania.
 10. Beigic. Beigic is een vegan clean beauty merk die staat voor het zorgen voor jezelf. Hun gehele merk is gebaseerd op de kleur beige. Zij staan voor de 3 waarden ‘Eerlijkheid’, ‘Clean’, & ‘Trots’. Daarnaast zorgen zij voor producten die essentiële werkzame stoffen bevatten, maar op een zo’n duurzame eerlijke mogelijke manier. Zij willen goed zorgen voor de mens, het dier en het klimaat. Het is een groot variërend assortiment, waarbij zij willen aangeven dat je skincare net zo moet zien als je kopje koffie in de ochtend. Beigic is te koop bij Beigic.com & Littlewonderland & Bol.com.

Gebruik jij al producten die clean beauty & vegan zijn?

1 gedachte over “Clean beauty, wat is het en welke merken zijn goed?”

 1. Pingback: 5 Duurzame cosmetica merken die effectief zijn voor de huid - Simpel Duurzaam

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.