Essence VS Chanel oogpotlood

Chanel oogpotlood VS Essence oogpotlood

Het leek mij weer eens leuk om een duur cosmetica product met een goedkoop cosmetica product te vergelijken. Dit keer is het Chanel oogpotlood aan de beurt met het Essence oogpotlood. Specifiek gaat het om de ”Chanel stylo yeux waterproof” en de ”Essence long lasting eye pencil”. Ik ben erg benieuwd of het daadwerkelijk verschil van €25,66 te zien is en welk oogpotlood beter is. Laten we snel kijken!

Hoe is de vepakking?

Het werkelijke verschil zie je al terug in de verpakking. Het Chanel oogpotlood wordt verpakt in een chique stevig doosje met goud en zwart tinten. Daarentegen heeft de Essence variant helemaal geen doosje en ligt zo los in de winkel. Dit oogt meteen een stuk goedkoper, maar het is maar een doosje kun je denken, het gaat immers om de kwaliteit van het product.

Chanel VS Essence

Beide hebben een draaischuifmethode, dit werkt zeer effectief en hierdoor breekt je potlood ook minder snel af. Het werkt beide erg gemakkelijk en soepel.

Chanel stylo yeux waterproof VS Essence long lasting eye pencil

Hoe brengt het oogpotlood van Chanel aan?

Chanel stylo yeux waterproof oogpotlood review

Het oogpotlood van Chanel heeft een smal puntje aan het uiteinde en ziet er intens zwart uit op de verpakking. Ik ben benieuwd hoe dit op het oog eruit ziet. Ik heb het product op verschillende manieren aangebracht: als eyeliner, op de bovenste waterlijn en op de onderste waterlijn

Chanel oogpotlood waterrand
Chanel oogpotlood, zonder mascara op bovenste en onderste waterlijn

Ik vind het resultaat erg tegenvallen. Het brengt heel vlekkerig aan, het potlood is niet intens zwart en het ”pakt” ook niet direct op het oog. Jammer, want het Chanel oogpotlood zou tegen vocht, water en talg moeten kunnen. En daardoor leek hij mij ideaal voor op de waterrand. Een positief iets is wel dat hij heel zacht aanbrengt.

Chanel oogpotlood waterrand met mascara
Chanel oogpotlood onderste & bovenste waterrand met mascara

Dit was niet zo’n succes. Dus ik dacht misschien werkt het wel als ik hem als eyeliner aanbreng. Het werkt iets beter, minder vlekkerig. Maar helaas nog steeds niet intens zwart en je kan er ook geen wing mee maken. Het puntje is helaas niet scherp genoeg om er een strakke lijn mee te trekken, waardoor het alleen lukt om een lijntje boven het oog te trekken.

Chanel oogpotlood als eyeliner
Chanel oogpotlood als eyeliner

Hoe brengt het oogpotlood van Essence aan?

Essence longlasting eye pencil intens zwart review

Het oogpotlood van Essence heeft ongeveer dezelfde vorm als die van Chanel en ook dit potlood heb ik op drie verschillende manieren aangebracht: op de bovenste waterlijn, onderste waterlijn & als eyeliner.

Essence oogpotlood waterrand zonder mascara
Essence oogpotlood, bovenste & onderste waterrand zonder mascara

Dit resultaat vind ik een stuk beter, omdat het gelijkmatig aan te brengen is. Het vlekt niet en is duidelijk zwart aanwezig.

Essence oogpotlood waterrand met mascara
Essence oogpotlood onderste & bovenste waterrand met mascara

De eyeliner van Essence brengt iets preciezer aan, maar werkt ook niet heel geweldig. Hij is ook niet intens zwart.

Essence oogpotlood als eyeliner
Eyeliner Essence

Prijs/kwaliteit verhouding Essence VS Chanel oogpotlood

Even ter informatie over de prijzen van beide potloden. Het Essence long lasting eye pencil kost €1,69 ten opzichte van het Chanel stylo yeux waterproof van €27,35. Een erg groot prijsverschil van maar liefst €25,66 waarbij ik wel erg veel kwaliteit verschil zou verwachten. Helaas is dat niet zo. Het Essence oogpotlood is een stuk zwarter en brengt veel egaler aan ten opzichte van het Chanel oogpotlood die een stuk vlekkeriger aanbrengt. Beide oogpotloden zijn niet heel geschikt voor het aanbrengen van eyeliner, beide zijn niet intens zwart en je kunt er niet heel precies meewerken.

Chanel Paris stylo yeux waterproof, vlekkerig, niet intens zwart, waterrand, eyeliner VS Essene long lasting eye pencil, intens zwart, niet vlekkerig

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.