Catrice concealer en essence concealer vergelijking

Catrice concealer VS Essence concealer

De battle van Catrice en Essence. Het leek mij leuk om twee budget concealers met elkaar te vergelijken. Ik heb beide producten een tijdje gebruikt en daar vertel ik graag mijn mening over. De Essence concealer gebruik ik altijd in 2 kleuren en de Catrice concealer in 1 kleur.

Essence en catrice concealer in de kleuren 010 Porcelain, 010 rose ivory en 020 light ivory

Essence concealer

Het betreft de concealer Camouflage + Matt concealer, Tattoo covering en waterproof. De Essence concealer gebruik ik altijd in de kleur 010 light rose en 020 Light Ivory. 010 onder de ogen en 020 op oneffenheden. De 010 is namelijk zo licht, dat hij dan alleen maar de oneffenheden benadrukt.

Catrice concealer

Het betreft de liquid camouflage high coverage concealers, waterproof en non tranfser. Ik heb deze Catrice concealer in de kleur 010 Porcelain. Deze concealer heeft precies dezelfde kleur als mijn huidskleur.

Swatches Essence en Catrice concealer

De kleuren van links naar rechts: Catrice 010 porcelain, Essence 010 rose ivory, Essence 020 light ivory. De concealer voelt mooi romig aan en ziet eruit als een goede dekking.

Testen op het gezicht!

Catrice

Essence

Eindoordeel

Ik vind het erg lastig om verschil op te merken. Bij het aanbrengen merk ik dat de Essence concealer iets meer op de huid blijft liggen. De Catrice foundation geeft nog een lichte glans, terwijl hij matt hoort te zijn. De Essence concealer is zeker mat, voor mijn huid soms iets TE waardoor de donshaartjes zichtbaar worden. Verder brengen ze beide heel goed aan, dekken goed en doen wat ze moeten doen. Ook blijven ze beide gehele dag goed zitten. Ik denk toch dat de winnaar Essence is, omdat de Catrice niet helemaal doet wat hij zegt. Maar voor mijn huid is Catrice juist ook prima.

Prijs-kwaliteitverhouding

De Essence concealer kost €2,89 en de Catrice concealer kost €3,59. Qua kleur is de Catrice concealer perfect voor mij en ook het lichte glansje trekt mij erg aan. De Essence concealer vind ik weer mooier op de kin. Ik denk dat ik beide blijf gebruiken voor verschillende doelen. Je kunt deze concealers kopen bij Kruidvat en Etos.

4 gedachten over “Catrice concealer VS Essence concealer”

  1. Ik ben dol op deze merken, ze zijn beide hetzelfde, maar soms net iets anders. Ik heb veel producten van Essence en Catrice, maar vooral de lipstick, die zijn geweldig!

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.