Biodermal ultralichte zonnefluïde zonnebrandcrème

Biodermal ultralichte zonnefluïde zonnebrandcrème SPF 50 review

De Biodermal ultralichte zonnefluïde is de nieuwste zonnebrandcrème van Biodermal. Ik kreeg dit product opgestuurd om te testen en was ontzettend benieuwd, want hij schijnt ontzettend fijn te zijn. Het blijkt namelijk dat hij ontzettend licht is van structuur, niet glimt en natuurlijk goed beschermt. Daarnaast zitten er geen irriterende stoffen in, wat ik wel erg belangrijk vind in een zonnebrandcrème. Ik heb hem getest en vandaag deel ik mijn mening!

Biodermal ultralichte zonnefluïde zonnebrandcrème met bescherming tegen uva en uvb. Veilige fysische zonnefilters. Matte finish.

Ingrediënten

Zonnefilters

 • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (Uvinul A plus), een zonnefilter die beschermt tegen UVA. Het is een heel stabiele filters en wordt niet opgenomen in het lichaam. Daarnaast heeft deze zonnefilter weinig kans op irritatie en geen vrije radicaalvorming.
 • Tris-Biphenyl Triazine (nano) (Tinosorb A2B), Een zonnefilter die beschermt tegen UVA, maar wat vooral ook bijzonder is, is dat het ook ontstekingsremmend werkt. Daarnaast werkt het vooral als booster voor andere zonnefilters.
 • Ethylhexyl Salicylate (Octisalate), In combinatie met de andere filters in dit product is het een stabiele filter. Het beschermt voornamelijk tegen UVB. Daarnaast wordt het niet opgenomen in het lichaam, geen kans op irritatie en geen vorming van vrije radicalen.
 • Ethylhexyl Triazone (Octyltriazone), Een stabiele veilige UVB filter die niet wordt opgenomen en weinig kans geeft op irritatie.
 • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (Tinosorb S), Een stabiele veilige zonnefilter die zowel tegen UVA als UVB beschermt. Het wordt niet opgenomen in het lichaam, geeft weinig kans op irritatie en geen vrije radicaalvorming. Daarnaast heeft ook deze zonnefilter ontstekingsremmende eigenschappen.

Antioxidant

Hydratatie

 • Sarcosine, een aminozuur.
 • Sodium Hyaluronate, hyaluronzuur.
 • Butylene Glycol, door dit ingrediënt kan de huid vocht beter vasthouden en ziet er daardoor gevulder en gladder uit.
Biodermal zonnebrandcreme, zonbescherming, zonnebrandcreme, uvb, uva, huidkanker preventie, huidkanker, voorkom huidkanker, anti-aging, anti-aging tips, huidveroudering voorkomen, zon, zonnestralen, uvstralen

Hulpstoffen

 • Diisopropyl Sebacate, een ingrediënt dat helpt bij het creëren van zonnebrandformules zodat het lekker aanvoelt op de huid. Het zorgt ervoor dat je zonnebrandcrème snel intrekt, dat het lekker smeert en het vermindert de oliesubstantie.
 • Dibutyl Adipate, zorgt voor de juiste binding van het product.
 • Propanediol, Het kan fungeren als oplosmiddel, bevochtigingsmiddel en zelfs als verzachtend middel bij gebruik in huidverzorging
 • Silica, anti-klontermiddel.
 • 1,2-Hexanediol, het kan een zacht en aangenaam gevoel aan de formule geven, het kan werken als een bevochtiger en verzachtend middel, het kan een oplosmiddel zijn voor sommige andere ingrediënten (het kan bijvoorbeeld helpen om parfums in waterige producten te stabiliseren).
 • 1,2-Hexanediol, het kan een zacht en aangenaam gevoel aan de formule geven, het kan werken als een bevochtiger en verzachtend middel, het kan een oplosmiddel zijn voor sommige andere ingrediënten (het kan bijvoorbeeld helpen om parfums in waterige producten te stabiliseren).
 • Cetyl Alcohol, niet-vettende alcohol die zorgt voor een fijne emulsie.
 • Bis-Ethylhexyl Hydroxydimethoxy Benzylmalonate, een stabilisator van de zonnefilters. Werkt even sterk als een antioxidant

Emulgator & conserveermiddelen

 • Decyl Glucoside
 • VP/Eicosene Copolymer
 • Pentylene Glycol
 • Xanthan Gum
 • Carbomer
 • Citric Acid
 • Disodium Phosphate
 • Sodium Benzoate.

Uitleg ingrediënten

Ik ben blij om te zien dat er heel veilige fysische zonnefilters zijn gebruikt, want zoals je misschien vast wel weet zijn er wat aanwijzingen voor sommige filters dat ze hormoonverstorend kunnen zijn. Deze filters hebben in ieder geval geen aanwijzingen hiervoor, zijn zeer stabiel en kunnen je huid goed beschermen.

biodermal ultralichte zonnefluide zonnebrandcreme, zonbescherming, hydraterende zonbescherming, sunscreen, suncreen protection, sunscreenproduct, uva, uvb

Naast de zonnefilters zijn er nog een aantal huidverbeterende stoffen toegevoegd, zoals vitamine E en voor de hydratatie hyaluronzuur. Ik zie geen gekke dingen en geen uitdrogende of irriterende stoffen.

Hoe smeert de Biodermal ultralichte zonnefluïde zonnebrandcrème?

De Biodermal ultralichte zonnefluïde is een heel luchtige en lichte zonnebrandcrème. Het zit in een tube verpakt, wat erg prettig werkt. Zodra ik de zonnebrandcrème op mijn hand doseer, voelt hij al heel licht aan. Dit vind ik prettig, want voor mijn gezicht houd ik niet erg van dikke volle structuren. Voor je gezicht heb je ongeveer twee hele vingers nodig om de juiste bescherming te gebruiken.

Ik vind het een heel fijn product. Je voelt hem niet als je hem opsmeert en kunt hem gemakkelijk gedurende dag bijwerken. Daarnaast zie ik bij mij geen witte waas, dus dat is ook een voordeel. Ook is hij relatief mat, dat is een kwestie van keuze. Ik vind zowel een glansje als mat mooi!

Prijskwaliteit-verhouding Biodermal ultralichte zonnefluïde zonnebrandcrème

Kortom ik ben heel erg tevreden over de Biodermal ultralichte zonnefluïde. De naam klopt 100% en de formule is ook goed ontwikkeld. Hij voelt fijn op de huid en smeert prettig uit. Maar nu het laatste belangrijke aspect, hoe duur is deze zonbescherming? De originele prijs is €23,99, maar zoals je weet zijn er in de lente-zomer seizoenen altijd wel aanbiedingen te vinden voor zonbeschermingsproducten. Nu €12 bij Bol.com.

Biodermal ultralichte zonnefluïde zonnebrandcrème, zonnebrandcreme, anti-aging, anti-aging tips, huidveroudering voorkomen, huidkanker voorkomen, huidkanker preventie

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.