Nachtcreme biodermal
Reviews huidproducten

Review Biodermal nachtcrème voor de droge & gevoelige huid

Biodermal is een merk wat de meeste mensen wel kennen. Er wordt veel reclame meegemaakt en ook was ik erg benieuwd naar bepaalde producten. De nachtcrème voor de droge & gevoelige huid van Biodermal sprak mij namelijk ontzettend aan. Daarnaast hoor je erg goede verhalen over dit merk. In dit artikel zal ik uitgebreid bespreken of de nachtcrème van Biodermal een goed product is.

Ingrediënten


Ingrediënten:
Aqua, glycerin, ethylhexyl, stearate, canola oil, propylene glycol, dimethicone, niacinamide, cetearyl alcohol, diethylhexyl carbonate, cetyl dimethicone, glyceryl stearate, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, PEG-100 stearate, hydrogenated coco-glycerides, butyrospermum Parkii Butter, tocopheryl acetate, sorbitol, salicyl acid, citric acid, sodium hydroxide, caprylyl glycol, phenoxyethanol, parfum

Uitleg ingrediënten:

Glycerine is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken. Dit betekent dat de huid goed gehydrateerd wordt.

Ethylhyexyl stearate, dit is een vorm van olie, wat ervoor zorgt dat de crème zacht aanvoelt.

Canola oil, dit is een plantaardige olie. Rijk aan vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Het herstelt, kalmeert en verzacht de huid. Daarnaast ondersteunt het de huidfuncties.

Propylene glycol, wordt gebruikt als vochtdrager. Dit ingrediënt kan irriterend voor de huid zijn. De meningen zijn verdeeld of je dit ingrediënt moet vermijden of niet. Volgens Amerikaans onderzoek, en de Nederlandse medici is het ingrediënt wel veilig.

Dimethicone, dit is een silicone. Het werkt als een vocht inbrengend ingrediënt

Niacinamide, dit is een andere naam voor vitamine B. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over Niacinamide.

Cetearyl alcohol, Het is een alcohol gebaseerd op palm en kokos olie. Daarnaast is het een goede alcohol die de huid niet uitdroogt.

Diethylhexyl carbonate, dit is een synthetische olie die ervoor zorgt dat de huid niet te snel verouderd.

Cetyl dimethicone, het zorgt ervoor dat de nachtcrème makkelijker aan te brengen is.

Glyceryl stearate, het is een emulgator die een emulsie verbindt.

Ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, het zorgt ervoor dat het product een volle en dikke structuur heeft. Daarnaast zorgt het ook ervoor dat het fijn aanvoelt op de huid.

PEG-100 stearate, het is een combinatie van meerdere oliën gecombineerd met stearyl acid Dit zorgt ervoor emulsies aan elkaar kunnen verbinden.

Hydrogenated coco-glycrides, dit zorgt hoofdzakelijk om de olie in water emulsie te stabiliseren. Het zorgt er ook voor dat het de huid zacht, glad en soepel maakt.

Butyrospermum parkii butter, shea butter bestaat uit een hoge dosis vetzuren die ook van nature voorkomen in de huid. Door het aanvullen van deze lipiden kan vocht minder makkelijk ontsnappen uit de huid. De boter bevat namelijk verschillende vitaminen waaronder vitamine A, E en quercetin.  Deze hebben een antioxidantwerking.

Tocopheryl acetate, dit is een andere naam voor pure vitamine E.

Sorbitol, het zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.

Salicyl acid, dit zorgt ervoor dat er geen overtollig talg wordt aangemaakt. Een goed ingrediënt wat puistjes kan voorkomen. Het stabiliseert de PH-waarde, waardoor de huid weer in balans raakt.

Citric acid, wordt gebruikt als conserveermiddel en antioxidant.

Sodium hydroxide, dit is een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten aan elkaar kunnen binden.

Caprylyl glycol, is een conserveermiddel.

Phenoxyethanol, dit is een bacteriedodende stof. Het wordt gebruikt als conserveermiddel om het product goed te houden.

Oordeel ingrediënten:

Het eerste wat mij onmiddellijk op viel is dat deze lijst bijzonder veel leek op de lijst van dagcrème van Biodermal.

Het is exact dezelfde lijst, wat erg vreemd is. Een nachtcrème hoort meer voedende ingrediënten te hebben dan een dagcrème. In de nacht heb je namelijk geen SPF nodig, terwijl dit ingrediënt wel in de nachtcrème zit.

Review dagcrème.

Oordeel gebruik van de nachtcrème:

Het is een erg dikke volle crème, een nog dikkere formule dan de dagcrème. Dit is vreemd, aangezien de ingrediënten hetzelfde zijn.

Ondanks dat het dezelfde ingrediënten bevat , brengt deze crème wel fijner aan en voelt het niet irriterend aan.

Een nadeel vind ik dat de crème niet snel genoeg intrekt.

Prijs-kwaliteit verhouding:

De prijs is bij de meeste winkels rond de  10 euro voor 50 ml. Prima prijs voor een nachtcrème, maar als hij dezelfde ingrediënten heeft als een dagcrème kan je net zo goed 1 potje voor de dag & nacht gebruiken, dan zou deze overbodig zijn.

Prijs: Verschilt van 8,49 tot 19,99

Nadeel: Geen extra voeding ten opzichte van de dagcrème, het potje is van glas, waardoor de deksel ook snel scheurt als je hem laat vallen, flacon zou beter zijn.

Winkels die het verkopen: Kruidvat, http://drogisterij.nethttp://www.bol.com

Drogisterij.net verkoopt verzorgende producten.


Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

10 reacties

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: