Bio-oil, huidverzorging, review bio-oil, review huidolie

Bio-oil review, de olie tegen striae en een droge huid?

Bio-oil is een bekend merk in de huidverzorgingsindustrie. Er worden veel uitspraken gedaan over het verminderen van striae, littekens en de droge huid. Helaas slaan veel bekende merken de plank soms best nog eens mis bij de ingrediënten. Ik ben heel erg benieuwd hoe Bio-oil dit heeft aangepakt en of de claims echt waar zijn. Ik heb een droge huid en striae dus het was zeker het testen waard. Wil jij nu meer weten over de Bio-oil? Lees dan snel verder en ontdek of Bio-oil de waarheid spreekt.

Bio-oil verpakking, bio-oil huidverzorgingsolie, huidolie

Ingrediënten Bio-oil

Huidbarrière herstellen en versterken

 • Paraffinum liquidum = Het is een minerale olie.  De huid kan ondanks de minerale olie alsnog goed de afvalstoffen afvoeren en laat de poriën niet verstoppen. Je krijgt geen acne van dit ingrediënt. Een minerale olie helpt juist de huidbarrière te herstellen en voorkomt prikkels van buitenaf.
 • Isopropyl myristate = Dit ingrediënt bestaat uit twee delen: ‘Isopropyl alcohol’ en ‘myristic acid’. Het verbetert de huidbarrière, beschermt de huid, werkt antibacterieel en het zorgt ervoor dat andere stoffen beter kunnen opgenomen worden. Isopropyl alcohol is een vette alcohol die de huid dus NIET uitdroogt.

Antioxidant

 • Retinyl palmitate = Een derivaat van retinol (vitamine A). Het werkt als antioxidant, maar verbetert ook de huidstructuur.
 • Tocopheryl acetate = Ook wel vitamine E genoemd.
 • BHT = Antioxidant

Hydraterend en verzachtend

 • Helianthus annuus seed oil = Zonnebloemolie, een lichte plantenolie die een uitstekende basis vormt voor je huidverzorging. De olie bezit goede huidverzorgende eigenschappen en is een prima basisolie voor actieve stoffen. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals linol- en oliezuur.
 • Glycine soja oil = Het heeft een krachtige celregeneratie en celactiverende werking. Daarnaast werkt het hydraterend en absorbeert het goed in de huid. Ook zeer geschikt voor kloven.

Antibacterieel

 • Anthemis nobilis flower oil = Deze olie komt van de zonnebloemenfamilie. Het werkt antiseptisch en antibacterieel.
 • Bisabolol = Afkomstig van de kamilleplant en werkt antibacterieel en kalmerend.

Kalmerend

 • Calendula officinalis extract = Kalmeert de huid en ondersteunen de huidgeneratie.

Emulgator/structuur/verdikking

 • Triisononanoin = Het stamt af van glycerine en heeft als functie om de huid te verzachten en om het product de juiste dikte te geven.
 • Cetearyl ethylhexanoate = Het zorgt voor de juiste structuur van het product.

Geur- en kleurstoffen

 • Lavandula angustifolia oil
 • Rosmarinus officinalis leaf oil
 • parfum
 • Amyl cinnamal
 • Benzyl salicylate
 • Citronellol =
 • coumarin
 • eugenol
 • Farnesol
 • Geraniol
 • Hydroxycitronellal
 • Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde
 • Limonene
 • Linalool
 • Alpha-isomethyl ionone
 • CI 26100 = Kleurstof

Wat vind ik van de ingrediënten?

Ik was heel blij toen ik zag dat het eerste ingrediënt ‘Paraffinum liquidum’ was, want dat betekent dat de huidbarrière direct wordt aangepakt. De huidbarrière is namelijk verzwakt bij de droge huid ten opzichte van een vette huid. De huidbarrière is van belang om jou huid in goede conditie te houden, schadelijke stoffen van buitenaf tegen te houden en dus ook ter voorkoming van bijvoorbeeld het creëren van rimpels. Als je huidbarrière beschadigt is kun je minder goed vocht vasthouden en wordt je huid nog droger. Een essentieel ingrediënt dus. Om paraffinum liquidum te ondersteunen is er ook isopropyl myristate toegevoegd. Dit is ook een huidversterkend stofje en werkt ook antibacterieel.

Naast de ingrediënten die de huidbarrière versterken bevat de Bio-oil ook verschillende hydraterende ingrediënten zoals zonnebloemolie en sojaboonolie. Helaas niet heel sterke stoffen. Ik had liever bijvoorbeeld nog glycerine of hyaluronzuur teruggezien. Verder bevat het nog vitamine A en vitamine E wat sterke antioxidanten zijn. Antioxidanten beschermen de huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf zoals de zon of autogassen.

Bio-oil huidverzorgingsolie, droge huid, striae, littekens

Een groot nadeel van de ingrediëntenlijst vind ik dat het product voor de helft uit geurstoffen bestaat en dan ook nog een kleurstof. Erg vervelend want geurstof is nummer 1 in het veroorzaken van huidirritatie en het creëren van een allergie voor stoffen. Het is ook nergens voor nodig, want ze hebben geen functie buiten dat het lekker ruikt, maar daar kun je ook andere stoffen voor in zetten die wel goed zijn voor de huid. Erg jammer want je wilt niet een product gebruiken die voor de droge huid geschikt is, maar toch je huid uitdroogt door de grote hoeveelheid aan parfum. Jammer Bio-oil!

Hoe is de Bio-oil in gebruik?

De olie is een roodachtige substantie, wat gelijk terug te wijden is aan de kleurstof die eraan toegevoegd is. Niet nodig wat mij betreft. Het is een heel dunne olie, waardoor het vrij moeilijk aan te brengen is. Het is een opening met een klein ‘rondje’. Ik druppel het product direct op de huid en niet eerst op mijn handen, zodat het niet kan druppelen op de vloer of iets dergelijks.

Verpakking bio-oil huidolie

Ik had er vrij hoge verwachtingen van, voordat ik de ingrediëntenlijst had bekeken. Het zou je droge huid moeten verbeteren en striae en littekens moeten verminderen. Het is voor mij erg opmerkelijk dat zo’n vette olie direct in mijn huid trekt. Ik heb een erg droge huid en ik heb veel voeding nodig in mijn huidverzorging. Een olie werkt meestal erg goed en blijft ook vaak vettig, wat goed is voor de nacht, omdat het dan heel de tijd zijn werk kan doen. Helaas trekt de olie van Bio-oil direct in de huid, waardoor mijn jeuk aanwezig bleef en ik vrijwel geen verbetering zag. Ook heb ik geen vermindering gezien op mijn litteken en striae.

Swatch bio-oil

Striae is erg lastig te behandelen en niet zomaar op te lossen met een olie. Claims als deze geloof ik dan ook vaak niet echt. Striae ontstaan namelijk door tijdelijke oprekking van de huid. Vrijwel de enigste manier om striae te behandelen is via IPL of laser.

Prijs-kwaliteit verhouding Bio-oil

Helaas Bio-oil je hebt mij niet blij gemaakt met je product. De helft van de ingrediënten bestaan uit parfum en geurstoffen. Erg vervelend, want dit is nummer 1 in het veroorzaken van huidirritatie en het creëren van een huidallergie. Doordat er een hoge concentratie aan parfum in zit is het lastig voor de andere ingrediënten om wel zijn goede werking uit te voeren, want er zitten wel degelijk goede ingrediënten in. Het wordt een soort wedstrijd in de huid en helaas wint de parfum het.

Bio-oil huidverzorgingsolie, huidolie, droge huid, littekens, striae, pigmentvlekken, huidveroudering

De prijs van de Bio-oil is €20 voor 200 ML. Dit vind ik een flinke prijs voor een product die niet doet wat hij zegt. Er zijn producten die een stuk effectiever zijn in deze prijsklasse. Jammer Bio-oil!

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.