Paula's choice BHA exfoliant

BHA 2% exfoliant Paula’s Choice voor elk huidtype

De Paula’s Choice skin perfecting BHA 2% exfoliant is geschikt voor elk huidtype. Een exfoliant heeft als doe om dode huidcellen van je huid te verwijderen. Je hebt altijd twee soorten een AHA en een BHA variant. BHA, ook wel betahydroxyzuur genoemd, zorgt voor een diepe reiniging van de poriën, kan op diep niveau de dode huidcellen verwijderen en pakt daarbij gelijk de ontstekingen aan die eventueel aanwezig zijn op je huid. Ik heb de Paula’s Choice BHA 2% exfoliant een tijdje getest en vandaag deel ik daar mijn mening over. Lees je mee?

Paula's Choice exfoliant 2% BHA, exfoliant, exfoliërend, ontstekingsremmend, kalmerend, vermindert roodheden, vermindert acne, vermindert puistjes, talg vermindering, talg reguleren

Ingrediënten

  • Methylpropanediol. Een absorberend ingrediënt die ervoor zorgt dat de penetratie van andere ingrediënten in de huid beter verloopt. Met als gevolg dat je huid beter gehydrateerd is en de andere ingrediënten effectiever zijn.
  • Butylene Glycol. Zeer werkzame ingrediënten die in lichte mate de huidvochtigheid verhogen en andere werkstoffen helpen de huid binnen te dringen.
  • Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant). Het heeft een keratolytische werking wat betekent dat het de dode huidcellen ‘afschilfert’ van de huid waardoor de kans op verstoppingen en ontstekingen verkleind wordt. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en kalmerend. Ook heeft het een comedolytische werking wat betekent dat het tot diep in de poriën kan werken, waardoor het talg oplost en je geen verstoppingen kunt krijgen.
  • Polysorbate 20. Een emulgator die bijvoorbeeld wordt gebruikt om etherische olie en andere geurstoffen met water mengbaar te maken.
  • Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract. Kamille extract uit bloesem, stelen en bladeren van echte kamille bevat etherische olie, flavonderivaten en coumarine. De extracten van kamillebloesem hebben een kalmerend effect op de huid en ondersteunen de huidregeneratie. Ook werkt het als een sterke antioxidant wat betekent dat het schadelijke stoffen van buitenaf tegenhoudt.
  • Sodium Hydroxide. Een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten aan elkaar kunnen binden, ook houdt het de pH-waarde in balans wat ervoor zorgt dat je geen overtollig talg gaat produceren.
  • Tetrasodium EDTA. Stabilisator.
  • Phenoxyethanol. Conserveermiddel.

Oordeel ingrediënten BHA 2% exfoliant

Een krachtig kort lijstje aan ingrediënten waar ik zeker blij van wordt. Als 3e ingrediënt zie je direct waar het om gaat, namelijk de salicylzuur. Salicylzuur is een krachtig ingrediënt en is meestal alleen geschikt voor de vette huid, omdat het zo diep reinigt. Een droge huid heeft soms meer baat bij een AHA exfoliant, in dit geval is de BHA 2% exfoliant echter zo mild door het lage percentage, waardoor het voor elk huidtype een voordeel kan leveren. In het geval van een vette huid kan salicylzuur niet ontbreken in je huidroutine.

Paula's Choice BHA 2% exfoliant, acne, droge huid, vette huid, alle huidtypes, vermindert ontstekingen, reguleert talg, verwijdert dode huidcellen, reinigt tot diep in de poriën, lost talg op tot diep in de poriën

Naast de salicylzuur bevat het ook hydraterende en kalmerende ingrediënten, dat is erg fijn om je roodheden aan te pakken, maar ook om je huid over het algemeen wat meer te voeden met vocht. Daarnaast bevat het ook 1 antioxidant om je huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Dit is essentieel, want met een exfoliant verwijderd je de bovenste huidlaag, die er normaal voor zorgt dat je huid beschermt wordt tegen de zon. Het is daarom altijd noodzakelijk om een SPF (zonbescherming) te gebruiken.

Hoe vond ik de BHA 2% exfoliant van Paula’s Choice in gebruik?

Ik was eerst wat sceptisch over dit product, omdat ik een extreem droge huid heb. Vaak is namelijk het geval dat bij een BHA exfoliant je huid nog droger wordt, omdat het hoge percentages bevat, diep in de poriën reinigt en dus je talg oplost. Dit is ideaal bij een vette huid, maar moet niet te vaak bij een droge huid gebeuren. Ik hoorde goede verhalen over dit product en het scheen echt een wondermiddel te zijn. En uiteindelijk blijkt ook dat door het lage percentage elk huidtype heel goed reageert op de 2% BHA exfoliant. Ik heb dus een extreem droge huid, maar wel af en toe wat puistjes. Ik gebruik dit product nu ongeveer 3/4 keer per week en als ik puistjes heb gebruik ik hem elke avond. Als ik een puistje heb, is hij na 3 dagen verdwenen als ik dit product elke avond gebruik. Voor een vette huid zou je hem dagelijks kunnen gebruiken en zelfs twee keer per dag om continu je talg te reguleren.

Klink op het pijltje rechts om van dag 1 naar dag 3 te gaan en zie het resultaat.

Je gebruikt een exfoliant altijd na je reiniging en het liefste in de avond, dit omdat je bovenste huidlaag wordt verweekt waardoor er meer kans is op beschadigingen door de zon. Ook al gebruik je hem in de avond, dan is het altijd essentieel om een SPF in je dagcrème te gebruiken of een extra zonnebrandcrème er naast te gebruiken.

Prijs-kwaliteit verhouding 2% BHA exfoliant Paula’s Choice

In mijn ogen is de 2% BHA exfoliant van Paula’s Choice is een zeer goed product voor echt alle huidtypes. Het is wel belangrijk om per huidtype te kijken hoe het product voor jou aanvoelt. Zo gebruik ik de exfoliant ongeveer 4 keer per week met mijn droge huid, maar iemand met een vette huid kan hem beter dagelijks gebruiken. Bouw het product goed op door te beginnen met 1 keer per week, je kijkt continu naar je huidreactie en dan kun je verder uitbreiden of je vermindert. Het is een kwalitatief product die waarmaakt wat hij zegt en alleen maar effectieve ingrediënten bevat.

Er zijn meerdere verpakkingen beschikbaar, namelijk sample van 3 ML, een mini variant van 30 ML en een full size van 118 ML. De sample kost €1, de mini kost €11 en de full size kost €34 en zijn allemaal te koop bij Paula’s Choice.

Liquid BHA 2% exfoliant

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.