Australian Gold zonnebescherming lotions

Het is weer zomer en dat betekent goed smeren. Australian Gold is al een tijdje een favoriet zonnebescherming voor mij. Het bevat namelijk een instant bronzer, waardoor je gelijk al een stukje bruiner lijkt. Zelf gebruik ik de spray, maar de 2 Australian Gold zonnebescherming lotions heb ik nog nooit gebruikt. Vandaag test ik de 2 zonnebescherming lotions en een ander moment komt er ook een review online van de spray!

Ik heb de 2 lotions opgestuurd gekregen en de spray heb ik zelf gekocht. Lees je snel mee om te kijken of jij het ook zo’n tof product vind?

3 verschillende zonbeschermingsproducten van Australian Gold. Onder andere de 2 zonnebescherming lotions.

Australian Gold Lotion Sunscreen 15 SPF

De Australion Gold lotion sunscreen bevat SPF 15 met een instant bronzer. Daarnaast is het gebaseerd op Kona Coffee. Ze zeggen dat het water resistant is en UVA en UVB filters bevat.

Ingrediënten

Water (Aqua), Ethylhexyl Salicylate, Butylphthalimide, Propylene Glycol, Butyl Methoxyldibenzoylmethane, Oxtocrylene, 12-15 Alkyl Benzoate, Polyethylene, Phenoxyethanol, Isopropylphthalimide, Benzophenone-3, Caramel, Parfum, Limonene, Acrylates, Polysorbate 20, Carbomer, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice, Coumarin, Linalool, Camellia Sinensis (green tea) leaf extract, Helanthus Annuus seed oil, Melaleuca Alternifolia (Tea tree) leaf oil, Olea Europea (Olive) fruit oil, Terminalia ferdinandiana (Kakadu Plum) fruit extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Coffea Arabica seed extract.

Australian Gold lotion 15 SPF with instant bronzer en infused with kona coffee

Uitleg Ingrediënten

Wat een lijst weer hè! Laten we eens even beoordelen of er ook echt de juiste zonnefilters en ingrediënten in zitten. Ik beschrijf vandaag de belangrijkste componenten die ik vind dat in een zonnebrandbeschermingsproduct moet zitten.

UVB filters zijn onder andere: Ethylhexyl Salicylate.

UVA filters zijn onder andere: Butyydibenzoyl Methoxydibenzoylmethane.

Hydraterende ingrediënten zijn voornamelijk: Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice, Helanthus Annuus seed oil, Olea Europea (Olive) fruit oil, Terminalia ferdinandiana (Kakadu Plum) fruit extract.

Ontstekingsremmende ingrediënten: Camellia Sinensis (green tea) leaf extract, Coffea Arabica seed extract.

Twijfelde achtige stoffen die je liever niet in een product zit, omdat het veel huidreacties kan geven (voornamelijk bij kinderen): Octocrylene, Phenoxyethanol, Benzophenone-3 (Is een zonnefilter en kan met sommige zonnefilters effectief zien, maar bij voorkeur keuze voor een andere zonnefilter).

Oordeel ingrediënten

Hmm, ik heb twijfelachtige gevoelens bij deze ingrediënten. Er zit een UVA en UVB filter in, maar ik had er liever meer gezien. Bij vergelijkende producten zoals de Biodermal zonnebrandcrème zitten veel meer filters. Gelukkig bevat het wel genoeg voedende ingrediënten. Mocht je een gevoelige huid hebben of dit willen gebruiken voor kinderen dan raad ik dit product af aangezien de 3 ingrediënten die hierboven bij twijfelachtige stoffen staan, omdat dit huidreacties kan geven. Al met al zou ik dit product wel gebruiken, maar dan als ik al iets meer bescherming heb gehad. Bijvoorbeeld: In de ochtend een product met sterke zonnefilters en eind van de middag dit product. Dan ben je al beschermt in de gevaarlijkste zonuren en je hebt al een beschermlaagje, dan kan deze prima. Kijk wel altijd naar je huidtype, huidtype 1 en 2 zijn geadviseerd om met minimaal SPF 30 te smeren.

Lotion sunscreen moisture max infused with Aloe Vera SPF 30

Klinkt erg goed. Een zonnebrandcrème met Aloe Vera, ik ben benieuwd. Jij ook? Ik leg eerst de ingrediënten uit, zodat we vanuit daar kunnen kijken of het wel een goed product is.

Ingrediënten

Aqua, Homosalate, Ethyhexyl Salicylate, Butylphtalimide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Propylene Glycol, Benzophenone-3, Polyethylene Acrylates Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polysorbate 20, Carbomer, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Hydroxpropyl Methylcellulose, Polysilicone-15, Sorbitan Oleate, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe Barbadensis leaf juice, Coumarin, Linalool, Camelia SInensis (green tea) leaf extract, helanthus annuus seed oil, Melaleuca Alternifolia (tea tree) leaf oil, olea europae (olijf) fruit oil, sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid, Terminalia Ferdiandiana fruit extract.

De Australian Gold lotion met SPF 30 en aloe vera

Uitleg ingrediënten

Zoals ook bij de andere lotion, leg ik de ingrediënten uit in de categorieën die belangrijk zijn in een zonnebrandproduct.

UVB filters: Homosalate, Ethyhexyl Salicylate

UVA filters: Homosalate, Butyl Methoxydibenzoylmethane,

Hydraterende ingrediënten: Propylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe Barbadensis leaf juice, helanthus annuus seed oil, olea europae (olijf) fruit oil, Terminalia Ferdiandiana fruit extract.

Ontstekingsremmende ingrediënten: Camelia SInensis (green tea) leaf extract, Terminalia Ferdiandiana fruit extract.

Ingrediënten die twijfelachtig zijn, omdat het veel huidreactie kan geven (voornamelijk bij kinderen en gevoelige huid): Homosalate, Octocrylene, Benzophenone-3.

Oordeel ingrediënten

Homosalate bevat beide UV filters, maar is een twijfelachtige stof, omdat het door het lichaam opgenomen kan worden met als gevolg dat er hormoonverstoringen kunnen optreden. Daarnaast is er ook best kan op een allergische huidreactie. Ook bij dit product bevat het weinig UV filters, maar wel veel hydraterende bestanddelen.

Hoe voelt het op de huid?

Het ruikt echt ontzettend lekker. De substantie is licht bruin en voelt erg zacht en verzorgend aan. Ook heeft het een lichte glans, wat de huid gezond doet ogen.

De aloe vera zonnebescherming van Australian gold

Het voelt heerlijk fris en hydraterend aan. Ik heb dit product gebruikt aan het einde van de dag (rond half 5) zonder beschermingsproduct ervoor op een zonnige dag en ik ben niet verbrand.

Prijs-Kwaliteit verhouding

Nou, ik ben helaas niet heel erg enthousiast over deze lotions. Het bevat weinig UV filters en wat twijfelachtige stoffen. Je zou dit product wel kunnen gebruiken als je geen gevoelige huid hebt en een huidtype hebt hoger dan huidtype 3. Huidtype 1 en 2 raad ik dit product eigenlijk af, omdat het te weinig zonnebescherming biedt.

Ondanks de weinig filters ben ik niet verbrand met een huidtype 2. Mijn voorkeur gaat wel uit naar meer bescherming, aangezien een zonnebrandcrème niet alleen voorkomt dat het gaat verbranden, maar meer doeleinden moet hebben om te functioneren als een goede zonnebrandcrème.

Beide zonnebescherming lotions van Australian gold.

Je zou dit product dus kunnen gebruiken als extra zonbescherming naast een andere zonbescherming voor een mooi bruin kleurtje als bronzer. Daarnaast als je al een wat donkere en geen gevoelige huid hebt.

Hoe je je huidtype bepaalt kun je in dit artikel lezen. De lotion met konda coffee is te koop bij Drogisterij.net voor ongeveer €14,75- voor 237 ML en de lotion met Aloe Vera is te koop bij Drogisterij.net voor €15,84 voor 237 ML. Er bestaan ook hogere factoren in SPF, dat zou ik aanraden aangezien de milde ingrediënten van zonfilters. Ook is het niet te achterhalen hoeveel percentages er van de zonfilters in zitten. Aangezien het bovenaan de lijst staat, schat ik dat dit wel hoog in percentage is.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

13 gedachten over “Australian Gold zonnebescherming lotions”

  1. Ofschoon ik dit zelf nooit zou gebruiken, ik zei laatst nog “proud te be a bleekscheet!”, vind ik het geweldig hoe je de ingrediënten zo serieus onder de loep neemt. Ik vind dat dat zo vaak verwaarloosd wordt, terwijl je huid het orgaan is waar je meest mee opneemt. Ja, nog meer dan wat je daadwerkelijk in je mond steekt….

    De ingrediënten bekeken, deed me trouwens meer dan daarvoor beslissen dat ik dit niet zou gebruiken! Bedankt! Echt waar!

    1. Wat een super leuke reactie. Inderdaad je huid is ontzettend belangrijk en juist naar de ingrediënten kijken is een manier om te bepalen of een product wel zijn werk doet! Liever veel bescherming dan bruin of rood zijn!

  2. Jammer dat je niet enthousiast bent. Het feit dat het in een zakje zit lijkt me ook niet echt praktisch.

  3. Vind dit zo’n fijn merk voor zonbescherming! Ik heb wat dat betreft ook wel geluk; kan overal tegen en verbrand eigenlijk nooit.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.