Australian Gold zonnebescherming lotions

Het is weer zomer en dat betekent goed smeren. Australian Gold is al een tijdje een favoriet zonnebescherming voor mij. Het bevat namelijk een instant bronzer, waardoor je gelijk al een stukje bruiner lijkt. Zelf gebruik ik de spray, maar de 2 Australian Gold zonnebescherming lotions heb ik nog nooit gebruikt. Vandaag test ik de 2 zonnebescherming lotions en een ander moment komt er ook een review online van de spray!

Ik heb de 2 lotions opgestuurd gekregen en de spray heb ik zelf gekocht. Lees je snel mee om te kijken of jij het ook zo’n tof product vind?

Australian Gold Lotion Sunscreen 15 SPF

De Australion Gold lotion sunscreen bevat SPF 15 met een instant bronzer. Daarnaast is het gebaseerd op Kona Coffee. Ze zeggen dat het water resistant is en UVA en UVB filters bevat.

Ingrediënten

Water (Aqua), Ethylhexyl Salicylate, Butylphthalimide, Propylene Glycol, Butyl Methoxyldibenzoylmethane, Oxtocrylene, 12-15 Alkyl Benzoate, Polyethylene, Phenoxyethanol, Isopropylphthalimide, Benzophenone-3, Caramel, Parfum, Limonene, Acrylates, Polysorbate 20, Carbomer, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice, Coumarin, Linalool, Camellia Sinensis (green tea) leaf extract, Helanthus Annuus seed oil, Melaleuca Alternifolia (Tea tree) leaf oil, Olea Europea (Olive) fruit oil, Terminalia ferdinandiana (Kakadu Plum) fruit extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Coffea Arabica seed extract.

Uitleg Ingrediënten

Wat een lijst weer hè! Laten we eens even beoordelen of er ook echt de juiste zonnefilters en ingrediënten in zitten. Ik beschrijf vandaag de belangrijkste componenten die ik vind dat in een zonnebrandbeschermingsproduct moet zitten.

UVB filters zijn onder andere: Ethylhexyl Salicylate.

UVA filters zijn onder andere: Butyydibenzoyl Methoxydibenzoylmethane.

Hydraterende ingrediënten zijn voornamelijk: Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe barbadensis leaf juice, Helanthus Annuus seed oil, Olea Europea (Olive) fruit oil, Terminalia ferdinandiana (Kakadu Plum) fruit extract.

Ontstekingsremmende ingrediënten: Camellia Sinensis (green tea) leaf extract, Coffea Arabica seed extract.

Twijfelde achtige stoffen die je liever niet in een product zit, omdat het veel huidreacties kan geven (voornamelijk bij kinderen): Octocrylene, Phenoxyethanol, Benzophenone-3 (Is een zonnefilter en kan met sommige zonnefilters effectief zien, maar bij voorkeur keuze voor een andere zonnefilter).

Oordeel ingrediënten

Hmm, ik heb twijfelachtige gevoelens bij deze ingrediënten. Er zit een UVA en UVB filter in, maar ik had er liever meer gezien. Bij vergelijkende producten zoals de Biodermal zonnebrandcrème zitten veel meer filters. Gelukkig bevat het wel genoeg voedende ingrediënten. Mocht je een gevoelige huid hebben of dit willen gebruiken voor kinderen dan raad ik dit product af aangezien de 3 ingrediënten die hierboven bij twijfelachtige stoffen staan, omdat dit huidreacties kan geven. Al met al zou ik dit product wel gebruiken, maar dan als ik al iets meer bescherming heb gehad. Bijvoorbeeld: In de ochtend een product met sterke zonnefilters en eind van de middag dit product. Dan ben je al beschermt in de gevaarlijkste zonuren en je hebt al een beschermlaagje, dan kan deze prima. Kijk wel altijd naar je huidtype, huidtype 1 en 2 zijn geadviseerd om met minimaal SPF 30 te smeren.

Lotion sunscreen moisture max infused with Aloe Vera SPF 30

Klinkt erg goed. Een zonnebrandcrème met Aloe Vera, ik ben benieuwd. Jij ook? Ik leg eerst de ingrediënten uit, zodat we vanuit daar kunnen kijken of het wel een goed product is.

Ingrediënten

Aqua, Homosalate, Ethyhexyl Salicylate, Butylphtalimide, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Propylene Glycol, Benzophenone-3, Polyethylene Acrylates Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polysorbate 20, Carbomer, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Hydroxpropyl Methylcellulose, Polysilicone-15, Sorbitan Oleate, Tocopheryl Acetate, Sodium Hydroxide, Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe Barbadensis leaf juice, Coumarin, Linalool, Camelia SInensis (green tea) leaf extract, helanthus annuus seed oil, Melaleuca Alternifolia (tea tree) leaf oil, olea europae (olijf) fruit oil, sodium benzoate, potassium sorbate, citric acid, Terminalia Ferdiandiana fruit extract.

Uitleg ingrediënten

Zoals ook bij de andere lotion, leg ik de ingrediënten uit in de categorieën die belangrijk zijn in een zonnebrandproduct.

UVB filters: Homosalate, Ethyhexyl Salicylate

UVA filters: Homosalate, Butyl Methoxydibenzoylmethane,

Hydraterende ingrediënten: Propylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Allantoin, Theobroma Cacao seed butter, Glycerin, Aloe Barbadensis leaf juice, helanthus annuus seed oil, olea europae (olijf) fruit oil, Terminalia Ferdiandiana fruit extract.

Ontstekingsremmende ingrediënten: Camelia SInensis (green tea) leaf extract, Terminalia Ferdiandiana fruit extract.

Ingrediënten die twijfelachtig zijn, omdat het veel huidreactie kan geven (voornamelijk bij kinderen en gevoelige huid): Homosalate, Octocrylene, Benzophenone-3.

Oordeel ingrediënten

Homosalate bevat beide UV filters, maar is een twijfelachtige stof, omdat het door het lichaam opgenomen kan worden met als gevolg dat er hormoonverstoringen kunnen optreden. Daarnaast is er ook best kan op een allergische huidreactie. Ook bij dit product bevat het weinig UV filters, maar wel veel hydraterende bestanddelen.

Hoe voelt het op de huid?

Het ruikt echt ontzettend lekker. De substantie is licht bruin en voelt erg zacht en verzorgend aan. Ook heeft het een lichte glans, wat de huid gezond doet ogen.

Het voelt heerlijk fris en hydraterend aan. Ik heb dit product gebruikt aan het einde van de dag (rond half 5) zonder beschermingsproduct ervoor op een zonnige dag en ik ben niet verbrand.

Prijs-Kwaliteit verhouding

Nou, ik ben helaas niet heel erg enthousiast over deze lotions. Het bevat weinig UV filters en wat twijfelachtige stoffen. Je zou dit product wel kunnen gebruiken als je geen gevoelige huid hebt en een huidtype hebt hoger dan huidtype 3. Huidtype 1 en 2 raad ik dit product eigenlijk af, omdat het te weinig zonnebescherming biedt.

Ondanks de weinig filters ben ik niet verbrand met een huidtype 2. Mijn voorkeur gaat wel uit naar meer bescherming, aangezien een zonnebrandcrème niet alleen voorkomt dat het gaat verbranden, maar meer doeleinden moet hebben om te functioneren als een goede zonnebrandcrème.

Je zou dit product dus kunnen gebruiken als extra zonbescherming naast een andere zonbescherming voor een mooi bruin kleurtje als bronzer. Daarnaast als je al een wat donkere en geen gevoelige huid hebt.

Hoe je je huidtype bepaalt kun je in dit artikel lezen. De lotion met konda coffee is te koop bij Drogisterij.net voor ongeveer €14,75- voor 237 ML en de lotion met Aloe Vera is te koop bij Drogisterij.net voor €15,84 voor 237 ML. Er bestaan ook hogere factoren in SPF, dat zou ik aanraden aangezien de milde ingrediënten van zonfilters. Ook is het niet te achterhalen hoeveel percentages er van de zonfilters in zitten. Aangezien het bovenaan de lijst staat, schat ik dat dit wel hoog in percentage is.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

13 reacties op “Australian Gold zonnebescherming lotions”

 1. hippiemeisje: een persoonlijke blog – Ik ben Els, een jonge vrouw van 36 die in Mechelen (België) woont. Deze blog begon ik in 2012, ik wist er totaal geen richting mee uit te gaan. Men zei mij dat ik goed kon schrijven en ik deed het graag, dus begon ik een blog... Persoonlijke blog dan maar, dat kon nog alle richtingen uit... Het kwam ook traag op gang, ik vond moeilijk dingen op te schrijven en als ik dan wel iets vond, dacht ik: daar heeft toch niemand zaken mee. Veel kwam er in het begin dus niet op. Het was mijn (ondertussen overleden) vriend die me aanspoorde er echt iets mee te doen, dat had hij wel in zich: talenten moet je benutten. Maar ik probeerde wel wat en hoe persoonlijker ik werd en hoe meer ik vanuit mijn gevoelswereld schreef, hoe meer lezers, volgers en complimenten ik kreeg. Er kwam ook wel iets uit voort, ik schreef voor het kinderwensmagazine, maar haalde met mijn blog eerst al eens de pagina van Uilenspiegel bv en die van verschillende kinderwenswebsites en dergelijke. Ook op Mechelen Blogt staat er wat van mijn hand te lezen. Ik werd gevraagd om te schrijven voor het kinderwensmagazine, zappy ouders, mamaplaneet en kinderwensbloggers. Er wordt gezegd dat ik vele ouders met een onvervulde kinderwens een stem geef en dat vind ik een heel mooi compliment. Een brief van me verscheen ook in Goed gevoel en Het Laatste Nieuws. Ik werd ook gevraagd als ghostwriter, best bizar om te doen en ergens wringt het schoentje. Ik schrijf het, maar niemand mag het weten, het is het verhaal van iemand anders. Nu ja, misschien gaat daar nu toch een mouw aan aangepast worden. Ik schrijf ondertussen ook voor de redactie van Uilenspiegel en waarschijnlijk binnenkort ook weer voor dat van Kinderwens.vzw. Mijn blog is dus persoonlijk en gaat nogal vele richtingen uit, maar de voornaamste onderwerpen die je hier zal tegenkomen zijn: * rouw en verliesverwerking in verschillende aspecten en over verschillende dingen * mijn verleden als psychiatrische patiënt en hoe ik nu omga met CPTSS, stigma en dergelijke meer en ook wel opiniestukken over de huidige psychiatrie, maatschappij en dergelijke meer * en de laatste tijd vooral over mijn fertiliteitstraject hetgeen ook veel rouw en verliesverwerking bevat) Die drie zijn zowat missies geworden van mezelf, ze zijn ook behoorlijk taboe of op zijn minst moeilijk bespreekbaar. Schrijf ik autobiografisch? Ja, een absolute ja.... Is dat dan de waarheid? Nee, een absolute nee De waarheid bestaat immers gewoon niet. Laat je twee mensen hetzelfde vertellen over dezelfde gebeurtenis hoor je zo een groot verschil in beide verhalen, ik vind het trouwens heel fascinerend en het is pure psychologe, nog zo een interessegebied van mij. Het heeft alles te maken met wat jij op die moment voelt, denkt, in welke levensfase je zit, zelfs met wie je getrouwd bent en welke job je uitvoert,.... met nogal alles in jouw leven. Ik hoor mensen vaak andere dingen dan in mijn herinnering vertellen. Nochtans was ik er ook bij... psychologie blijft fascinerend, het heeft met ieders referentiekader te maken.... Daarbij komend dat deze blog vooral een gevoelswereld-blog werd, is dit zeker heel belangrijk om in het achterhoofd te houden als je dit alles leest. En ja, zoals Nick Cave zegt: autobiografisch schrijven moet je ook interessant genoeg maken zodat mensen het lezen. Ik begon in 2012 en zie zelf grote evolutie... ook het evenwicht zoeken in persoonlijk schrijven, want bij persoonlijk schrijven zijn ongetwijfeld anderen betrokken, maar hoe laat ik hen aan bod komen, hoe zorg ik er voor dat het vooral mijn verhaal blijft en hoe zorg ik er voor dat niemand onbedoeld gekwetst raakt. Dat was en is een moeilijk evenwicht, dat gaat altijd moeilijk blijven, dat hebben ondertussen autobiografische schrijvers me laten weten, maar ook dat ik me niet te snel moet laten afschrikken en dat de andere zelf nog steeds verantwoordelijk is voor de interpretatie van wat ik schrijf. Autobiografisch schrijven houdt nu eenmaal de invloed van mensen rondom mij in, daar is niet omheen te gaan. Ik wil ondertussen van schrijven graag mijn beroep maken: redactiewerk, schrijven, misschien journalistiek of media... het zijn opties die ik beraad hou, zeker nu ik niet meer mag werken als (psychiatrisch) verpleegkundige sinds een auto-ongeluk in oktober 2016... Dus, als je wil, contacteer mij maar, ik schrijf graag en met veel plezier, zodus... Mijn grote droom is ondertussen nog meer dan vroeger mijn grote droom Ik heb met deze blog een vroegere passie terug gevonden: het schrijven, want ik deed het in de lagere school al graag. Echte passies vind je in wat je als kind al graag doet en je nog bijna alles met passie doet... Liefs en hopelijk veel leesplezier, Els

  Ofschoon ik dit zelf nooit zou gebruiken, ik zei laatst nog “proud te be a bleekscheet!”, vind ik het geweldig hoe je de ingrediënten zo serieus onder de loep neemt. Ik vind dat dat zo vaak verwaarloosd wordt, terwijl je huid het orgaan is waar je meest mee opneemt. Ja, nog meer dan wat je daadwerkelijk in je mond steekt….

  De ingrediënten bekeken, deed me trouwens meer dan daarvoor beslissen dat ik dit niet zou gebruiken! Bedankt! Echt waar!

  1. Wat een super leuke reactie. Inderdaad je huid is ontzettend belangrijk en juist naar de ingrediënten kijken is een manier om te bepalen of een product wel zijn werk doet! Liever veel bescherming dan bruin of rood zijn!

 2. mamisdehortop – Vliegende Hollander in Fryslân die graag "de hort op gaat" om leuke dingen te gaan doen. Kortom: simpel weg voor niet teveel.

  Ik ben niet zo kritisch op zonnebrandproducten. Al kijk ik altijd wel naar de beschermingsfactor en naar de prijs.

 3. Marushi – http://www.marushilifestyle.nl/ – http://www.marushilifestyle.nl/

  Ik gebruik zelf altijd de olie van dit merk, en die vind ik erg fijn.

 4. www.jouvence.nl – Ik zal even iets over mijzelf vertellen.. Mijn naam is Amy, ik ben 27 jaar jong (5 mei 1993) en woon in een dorp in Gelderland tussen Arnhem & Nijmegen in. Met mijn man Wessel ben ik al 11 ½ jaar samen (waarvan 3 getrouwd) en vanaf april 2017 wonen we op onszelf. Inmiddels zijn we ‘papa & mama’ van 5 katjes; Bengel, Boefje, Kaylo, Mickey & Boemba.

  Jammer dat je niet enthousiast bent. Het feit dat het in een zakje zit lijkt me ook niet echt praktisch.

 5. infomiratellsnl

  Vind dit zo’n fijn merk voor zonbescherming! Ik heb wat dat betreft ook wel geluk; kan overal tegen en verbrand eigenlijk nooit.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%%footer%%