Antioxidanten in je skincare + voeding houden jouw huid jong en gezond

Antioxidanten in je skincare + voeding houden jouw huid jong en gezond

Antioxidanten zijn de krachtpatsers om jouw huid en lichaam te beschermen. Ze zijn er om jouw DNA te beschermen tegen vrije radicalen, want deze stoffen kunnen jouw cellen en weefsels kapot maken. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk om antioxidanten te gebruiken in jouw huidverzorgingsroutine, maar ook in jouw voedingspatroon. Ik vertel je vandaag alles over antioxidanten. Wat zijn antioxidanten, hoe verwerk je het in je skincareroutine en waar moet je op letten?

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten is een verzamelnaam voor de stoffen die jouw beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals UV-licht, maar ook autogassen. Ze beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noem je dit weer ‘oxidatieve stress’. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en daarom gebruik je ingrediënten met antioxidanten in je huidverzorging en eet je zoveel mogelijk antioxidanten in je voeding.

Waarom zijn antioxidanten zo belangrijk?

Een jonge huid heeft nog ontzettend veel antioxidanten paraat, net zoals de hoeveelheid collageen en elastine. Maar zoals je weet neemt collageen en elastine vanaf je 25e sterk af, dit gebeurt ook met antioxidanten. Een oudere huid gaat minder goed functioneren, waardoor de verdediging te kort schiet en er meer vrije radicalen je huid kunnen binnen dringen. De zon en andere omgevingsfactoren versterken dit effect.

Om de tekorten aan te vullen is het belangrijk om antioxidanten te eten via je voeding en te smeren met de juiste huidverzorging.

Wat voor ingrediënten zijn antioxidanten?

De belangrijkste antioxidanten zijn vitamine E, vitamine C en B3 (Niacinamide).  Maar er bestaan nog veel meer soorten, zoals mineralen, groene thee en resveratrol. In je voeding is het gemakkelijker om veel antioxidanten binnen te krijgen. Het zit bijvoorbeeld in fruit, groenten, noten en pure chocolade. In je huidverzorging is het iets moeilijker, omdat het afhangt van de juiste kwaliteit van de concentratie die erin het product wordt gestopt, maar ook de stabiliteit van het product speelt een rol.

Wat voor voordelen hebben ze in je huidverzorging?

Antioxidanten beschermen dus je huid tegen vrije radicalen, maar wat heeft dat dan voor gevolgen? Het zorgt er o.a. voor dat je minder kans hebt op fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken en je huid zal egaler blijven. Je helpt namelijk mee om zonschade te voorkomen, want de zon is één van de grootste factoren die je DNA kan beschadigen.

Waar moet je op letten bij antioxidanten in je huidverzorging?

  • De concentratie is erg belangrijk. Let erop, dat een product altijd vermeld wat het percentage is van bijvoorbeeld je vitamine C. Vitamine C is pas werkzaam vanaf 4%.
  • Combineren van antioxidanten zijn de effectiefste manier om goed zijn werking te laten uitvoeren. Een goede combinatie in skincare is bijvoorbeeld vitamine C, E en ferulinezuur, omdat het elkaar beter stabiliseert en elkaars werking versterken.
  • Let erop hoe de verpakking is samengesteld. Antioxidanten kunnen niet goed tegen zuurstof en licht, daarom is het belangrijk dat de formule van het product en de verpakking goed zijn samengesteld. Ook is het belangrijk om je product altijd op een donkere plek te bewaren.
  • Zoek een zonnebrandcrème die ook antioxidanten bevat, zodat je een tweede beschermingslaag creërt om jouw huid te beschermen. Een zonnefilter beschermt je tegen UVA/UVB, maar een antioxidant zit dan soort van op de tweede rij om jouw huid te verdedigen tegen nog meer vrije radicalen. Zo heb je een dubbele verdedigingslinie en kan jouw huid optimaal blijven functioneren.

3 krachtige serums met antioxidanten

IS Clinical Super Serum Advance+

Super Serum Advance+ is een wetenschappelijk geavanceerde, klinisch bewezen formule die voor het eerst een concentratie van 15% van ons volgende generatie L-ascorbinezuur (vitamine C) combineert met een bio-identieke kopertripeptide-groeifactor. Super Serum Advance+ bevat ook krachtige botanische antioxidanten en veilige huidverlichters.

  • Vegan
  • Dierproefvrij
  • Vrij van microplastics
Super Serum Advance+ is een wetenschappelijk geavanceerde, klinisch bewezen formule die voor het eerst een concentratie van 15% van ons volgende generatie L-ascorbinezuur (vitamine C) combineert met een bio-identieke kopertripeptide-groeifactor. Super Serum Advance+ bevat ook krachtige botanische antioxidanten en veilige huidverlichters

SkinCeuticals CE Ferulic antioxidantenserum

Het vitamine C serum van SkinCeuticals bevat een krachtig trio van 15% vitamine C, 1% vitamine E en 0.5% ferulinezuur. Dit is een unieke samenstelling gepatenteerd door SkinCeuticals. Ook SkinCeuticals heeft klinische onderzoeken uitgevoerd met het serum met mensen.

Skin Ceuticals CE Ferulic serum, krachtig antioxidantenserum, klinische studies, vermindert fijne lijntjes en rimpels, gaat pigmentvlekken tegen.

Paula’s Choice vitamine C15 super booster

De Paula’s Choice vitamine C15 super booster bevat een krachtig trio van 15% vitamine C, vitamine E & Ferulinezuur. Daarnaast bevat het ook hyaluronzuur om de huid te hydrateren en bisabolol om de huid te kalmeren. Hierdoor voorkom je dat je irritaties krijgt van de pure vitamine C vorm ‘Ascorbic Acid’.

Paula's choice vitamine C15 super booster, krachtige antioxidanten serum, vitamine c, vitamine e, ferulinezuur

Liever uitleg via een video? Ook dat is mogelijk tegenwoordig via mijn YouTube-Kanaal!

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.