8 producten om jou acne te verminderen

8 producten om je acne te verminderen

Acne is een erg vervelend probleem. Het kom vaak voor in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Er bestaan ontzettend veel producten op de markt voor acne, maar niet alle producten zijn even goed en kunnen soms zelfs het tegenovergestelde effect creëren. Het is van belang dat een product niet te heftig is, maar wel de talgproductie reguleert en de pH-waarde weer in balans brengt. Vandaag help ik je op weg met 8 producten om jou acne te verminderen.

Acne, 8 producten acne verminderen, ontstekingsremmend, acne huidverzorging, pH-waarde in balans brengen, huidverzorgingsroutine, droge huid, vette huid

Het is belang in de keuze bij producten voor jou acne om te kijken wat voor huidtype je hebt. Je kunt namelijk acne hebben met een droge huid, maar ook acne met een vette huid.

normale poriën, whitehead, blackhead, puistjes, acne, witte kop, zwarte mee-eter

Meditopics huidreiniger op basis van melkzuur pH 3.5

Mijn favoriete huidreiniger sinds ik last heb van acne. Deze huidreiniger op basis van melkzuur heeft ervoor gezorgd dat ik van mijn acne ben afgekomen. Zodra ik stop met het gebruiken van deze huidreiniger merk ik dat mijn huid weer snel uit balans is en er weer acne kan ontstaan. 1 avond gebruiken en mijn huid is de volgende dag weer rustig.

meditopics pH 3.5 melkzuur huidreiniger, acne huidreiniger, makeup reiniger, huidverzorging, cleanser op melkbasis

Hoe kan dit dan precies? Het product is zeer mild, op melkbasis en heeft een lage pH-waarde. Dit zorgt ervoor dat jou huid weer in balans komt. Daarnaast werkt melkzuur antibacterieel en ontstekingsremmend. 3 eigenschappen waar de acne huid veel aan heeft. Deze huidreiniger is geschikt voor zowel de droge huid met acne als de vette huid met acne.

Je kunt de Meditopics huidreiniger op basis van melkzuur pH 3.5 kopen voor €14,95 bij HuidexpertCentrum.

IMAGE skincare, clear cell restoring serum

Een serum waarbij je direct resultaat hebt bij de vettere vorm van acne. Erg geschikt om actieve acne te verminderen en voorkomt ook uitbraken. Het is een olievrij serum die voornamelijk de huid hydrateert, herstelt ontstekingen en herstelt de geïrriteerde huid. Het bevat vitamine B6 wat zorgt voor een gebalanceerde gezonde huid. Daarnaast absorbeert het overtollig talg en kalmeert het de huid.

IMAGE Skincare CLEAR CELL restoring serum oil- free

Dit product is te koop voor €44 bij ImageSkincare.

IMAGE skincare prevention+ daily matte moisturizer SPF 32

Een ideaal product voor zowel de droge als vette vorm van acne. Het absorbeert talg en matteert de huid. Hij is waterproof en beschermt je huid tegen UVA en UVB. Daarmee voorkom je direct dat je rimpels en fijne lijntjes krijgt. Naast de zonnefilters bevat deze moisturizers essentiële vitamines en antioxidanten, waardoor je huid beschermt is tegen schadelijke stoffen van buiten af.

IMAGE Skincare PREVENTION+ daily matte moisturizer oil-free SPF 32

Je kunt dit product heel goed combineren met bovenstaand serum om een goed resultaat te krijgen.

De moisturizer kost €49 en is te koop bij ImageSkincare.

The Ordinary Natural moisturizing + HA

Mijn favoriete dagcrème van dit moment is The Ordinary natural moisturizing met hyaluronzuur (HA). Dit is een crème die spotgoedkoop is, maar ideaal werkt voor mijn huid. Het hydrateert zeer goed, bevat antioxidanten en actieve ingrediënten om talg te verminderen, de pH-waarde op peil te houden en werkt ontstekingsremmend. Ook gaat het de vermindering van elasticiteit en collageen tegen waardoor de kans op rimpels en fijne lijntjes verminderd. Je kunt deze crème gebruiken als zowel een dag- als nachtcrème. Voor beide acne types geschikt.

The Ordinary natural moisturizing met hyaluronzuur, zeer hydraterend, ontstekingsremmend,

De dagcrème kost maar €5,80 en is te koop bij Douglas en de Bijenkorf.

The Ordinary, Glycolic Acid 7% toner

Een toner is niet te missen in een huidverzorgingsroutine voor de acne huid. Een toner bevat vaak effectieve ingrediënten om de huid na het reinigen te exfoliëren. Exfoliëren betekent simpelweg op een milde manier de dode huidcellen verwijderen, waardoor nieuwe cellen de kans hebben om de huid te vernieuwen en acne te verminderen.

The Ordinary - Glycolic Acid 7% Toning Solution - tonic -

Deze toner bevat aloë vera, glycolzuur, aminozuren, ginseng en tasmaanse peperbes. Ginseng is een sterke antioxidant en tasmaanse peperbes versterkt de kracht van melkzuur. Glycolzuur valt onder de fruitzuren (AHA) wat betekent dat het heel gemakkelijk tot in de epidermis (buitenste huidlaag) kan doordringen. Het kan heel gemakkelijk dode huidcellen verwijderen, glycolzuur hydrateert de huid sterk en het kan roodheid, irritaties en ontstekingen verminderen. Vooral zeer geschikt voor de acne vette huid, maar de droge acne huid kan dit zeker ook gebruiken maar minder vaak. Let goed op je huidreactie en bouw dit product langzaam op.

De glycolzuur toner kost €8,70 bij Douglas en de Bijenkorf.

Mario Badescu Silver powder anti-acne

De silver powder van Mario badescu is een soort poeder masker waarmee je de huid licht kan scrubben. Het zorgt ervoor dat poriën niet meer verstopt raken, het verwijderd dode huidcellen, verwijderd zwarte mee-eters en vermindert overtollig talg. Daarnaast is het geschikt voor alle huidtypen en een zeer mild product.

Mario badescu, silver powder anti-acne

Door Kaolien, calciumcarbonaat en zinkoxide zorgt voor een juiste samenstelling. Calciumcarbonaat kan zeer snel olie absorberen, Kaolien kan ook goed olie absorberen, maar werkt ook zeer ontstekingsremmend. Zinkoxide werkt vooral ontstekingsremmend, maakt de poriën kleiner en zorgt voor een egalere huid.

De Mario Badescu silver powder kost €15,14 en is te koop bij Douglas.

The Inkey List, lactic acid

The Inkey List lactic acid is een zeer milde exfoliant op basis van melkzuur. Na het gebruiken van dit product merkte ik dat mijn puistjes verminderde, mijn huid egaler werd, roodheden waren verminderd en mijn huid was meer gehydrateerd. Daarnaast geeft de verpakking aan dat er 1% hyaluronzuur in zit, en dit klopt ook. Buiten de melkzuur en hyaluronzuur, zie ik goede ingrediënten waaronder hydraterende, kalmerende en anti-oxidanten. Zeer geschikt voor beide acne typen.

the inkey list lactic acid, exfoliant, dode huidcellen verwijderen, melkzuur, huidverzorging, acne huid, vette huid, droge huid

Je kunt de melkzuur exfoliant kopen bij LookFantastic voor €9,45.

The Inkey List, Turmeric moisturizer

The Inkey List turmeric is een moisturizer met zeer hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen. Turmeric is de Engelse benaming voor kurkuma. Kurkuma is een ontzettend sterke antioxidant en staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Mijn huid is na gebruik van dit product zachter, egaler en veel gehydrateerde. Minder rood en minder last van puistjes.

The Inkey list turmeric moisturiser, dagcrème, moisturizer, kurkuma, ontstekingsremmend, antioxidant, acne huid, hydraterend, antibacterieel

The Inkey List Turmeric kost €12,95 en is te koop bij LookFantastic.

Ben je op zoek naar persoonlijk huidadvies? Stuur mij gerust een email en ik help je verder met jou huidproblemen. Ik help jou op weg om je acne te verminderen.

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

2 gedachten over “8 producten om je acne te verminderen”

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.