Producten met glycolzuur

5 verschillende producten met glycolzuur

Glycolzuur is een ideaal ingrediënt om de huid te vernieuwen. Het verwijdert de bovenste huidlaag, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd en de nieuwe cellen kans hebben om zich te vernieuwen. Daarnaast heeft het nog vele andere voordelen, zoals het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Maar ook het hydrateren van de huid. Al eerder heb ik een uitgebreid artikel geschreven over glycolzuur, maar vandaag is het tijd om eens een aantal producten in de spotlight te zetten die je kan inzetten voor jouw huid.

Waarom is glycolzuur effectief?

Glycolzuur is een cosmetisch bewezen ingrediënt, wat onder de categorie fruitzuren (AHA) valt. Het verschil tussen BHA en AHA kun je in mijn vorige artikel lezen via deze link. Er bestaan vele wetenschappelijke onderzoeken waarin glycolzuur een bewezen werking heeft. Het heeft namelijk een positief effect op: pigment, veroudering, acne en een droge huid.

Het is 1 van de meest kleinste moleculen van alle AHA soorten waardoor het de huid het makkelijkst en meest effectief kan penetreren. Glycolzuur dringt door tot in het epidermis, de buitenste laag van onze huid. Hier zijn voornamelijk erg veel dode huidcellen. Een lijmachtige stof houdt deze huidcellen bij elkaar, maar glycolzuur zorgt er juist voor dat deze stof wordt opgelost zodat onze huidcellen los komen en verwijderd kunnen worden. Hierdoor schilferen de dode huidcellen in een snel tempo af en worden jonge, nieuwe cellen gestimuleerd.

Wat is belangrijk bij het gebruik van glycolzuur producten?

Het is belangrijk om met glycolzuur langzaam op te bouwen. Je begint met 1 keer per week en daarna kun je het steeds verder opbouwen. Dus dan ga je naar 2 keer per week, 3 keer per week tot 1 maximaal 1 keer per dag. Daarnaast is het belangrijk om glycolzuur altijd in de avond te gebruiken, want glycolzuur verwijdert de bovenste huidlaag van de huid. Het gevolg van dit proces is dat je huid kwetsbaarder is, waardoor je gevoeliger bent voor de zon. Verder is het belangrijk om je huidreactie in de gaten te houden. Merk je dat je huid wat roder, geïrriteerder of gevoeliger wordt dan is het belangrijk om wat minder gebruik te maken van de glycolzuur producten en het niet dagelijks te gebruiken.

Dermaceutic foamer 5/15, een reiniger met glycolzuur

De Dermaceutic foamer 5/15 is een glycolzuur reiniger met 5% of 15% glycolzuur. Het is een cosmeceutical, wat betekent dat het een professioneel product is die enkel bij een huidprofessional (huidtherapeut, cosmetisch arts of dermatoloog) gehaald kan worden. Sommige hebben wel een online webshop. Daarnaast betekent het dat je in principe een thuisbehandeling bent gestart en dat het je huid daadwerkelijk verbeterd en niet alleen je huid verzacht of hydrateerd. Het vernieuwd echt de huid, waardoor huidproblemen opgelost kunnen worden. Naast deze voordelen is het ook een ideale voor behandeling om je huid voor te bereiden op een chemische peeling. De Dermaceutic foamer kost €46. Je hebt dus twee varianten, de 5% glycolzuur en de 15% glycolzuur.

Meditopics AHA 12% glycolzuur crème

De Meditopics AHA 12% glycolzuur crème is een hydraterende, exfoliërende crème die ook ingezet wordt als sterke antioxidant. Het is een crème die je huid vernieuwd, celvernieuwing stimuleert en dode oude cellen verwijderd. Daarnaast kan ook deze crème ideaal worden ingezet voor het beginnen van een chemische peeling. Naast de glycolzuur bevat deze crème ook ‘brassica oleifera’, wat een brocolli extract is en dit versterkt de antioxiderende werking. De AHA 12% crème kost €20,95.

Meditopics AHA Glycolic Acid Cream 12% – Kan Skin Clinic

Paula’s Choice 8% AHA gel exfoliant of lotion

De Paula’s Choice 8% AHA gel exfoliant is een exfoliant die je dagelijks kunt gebruiken. Een exfoliant is een product die ervoor zorgt dat dode huidcellen worden verwijderd en nieuwe cellen worden gestimuleerd om aangemaakt te worden. Het vernieuwd de bovenste huidlaag. Het is een gel-achtig product die voornamelijk geschikt is voor de droge huid. De AHA exfoliant gel kost €34 en de lotion kost €34.

FaceTheory Glycolacsal solution T4 met 8,5% glycolzuur, 1% salicylzuur & 0,5% melkzuur

De FaceTheory glycolacsal solution T4 is exfoliërende toner die erop gericht is om acne uitbraken te voorkomen. De combinatie van glycolzuur, salicylzuur en melkzuur zorgt ervoor dat de huid vernieuwd wordt, dode huidcellen worden verwijderd, ontstekingen worden aangepakt, de pH-waarde wordt in balans gebracht en de huid wordt gehydrateerd. Andere voordelen zijn onder andere dat melkzuur antibacterieel werkt, salicylzuur ook de grove poriën aanpakt en glycolzuur ook fijne lijntjes en rimpels vermindert. De toner gebruik je in de avond na je reiniging. De FaceTheory Glycolacsal kost €18,99.

DermaCeutic light ceutic nachtcrème

De DermaCeutic light ceutic nachtcrème is een ideale crème voor het verminderen van pigmentvlekken, een mooie glow te krijgen en je huid voor te bereiden op een chemische peeling. De crème bevat 8% glycolzuur en wordt gecombineerd met fytinezuur en vitamine C. Vitamine C is een sterke antioxidant die je huid ook sterk beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Daarnaast zorgt deze combinatie van 3 ingrediënten ervoor dat je huid optimaal wordt aangepakt voor meerdere oneffenheden. De light ceutic nachtcrème kost €49.

Dermaceutic Light Ceutic - Huidpraktijkshop

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.