5 tips voor zachte egale lippen

5 tips voor zachte egale lippen

Iedereen wilt toch zachte egale lippen? Niemand houdt van velletjes, dus daar moeten we wat aan doen. Vooral bij koudere temperaturen zie ik veel mensen struggelen met hun lippen. Wat moet je nou precies doen en is die labello wel zo goed? Allemaal vragen waar ik vandaag 10 tips voor ga geven, zodat jij weer zachte egale lippen krijgt. Lees je mee?

Tip 1. Scrub je lippen

Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen met hun tandenborstel hun lippen ”scrubben”, dit is een zachte manier, maar kan wel je lippen beschadigen. Beter is om een suikerscrub te gebruiken die ook bedoelt is voor je lippen. Zelf vind ik de lip scrub van BarryM heel erg fijn. Het is een suiker lipscrub met mango smaak. Het smaakt een beetje naar mango en is daarom helemaal niet vies om te gebruiken op je lippen.

Mijn lippen zijn na gebruik van deze scrub niet rood, niet gevoelig, maar juist zacht en egaal. Velletjes zijn weg en mijn lippenstift zit 100x mooier dan met de velletjes.

Tip 2. Gebruik geen labello

Labello was vroeger het middel om je lippen te hydrateren en te verzorgen, maar helaas is gebleken dat vele Labello’s juist je lippen uitdrogen. Het gevolg hiervan is dat je meer velletjes creëert en je juist verder van huis bent. Je lippen hebben hydratatie en voedingstoffen nodig. Een betere versie van labello is vaak de lip balm, zelf vind ik de Lip balm van Eucerin super goed werken. Hij is geschikt voor extreem droge lippen.

Het bevat licochalcone A om roodheid te verminderen en kalmeert irritatie. Daarnaast zorgt de teunisbloemolie ervoor dat de natuurlijke beschermingsbarrière herstelt vande lippen. Panthenol hydrateert, herstelt en stimuleert genezing. Ten slotte zorgt glycerol ervoor dat de lippen intensief gehydrateerd worden, zodat de lippen glad en zacht aanvoelen.

Tip 3. Bescherm ook je lippen tegen zonlicht

Je zult misschien denken, je lippen beschermen tegen zonlicht? Waar is dat goed voor. Nou heel logisch is het, want je lippen hebben heel weinig bescherming tegen zonlicht. Je huid is vele malen dikker en heeft een veel sterkere huidbarrière dan je lippen. Het is namelijk bewezen dat ook je lippen kunnen verbranden in de zon. Doordat je lippen zo’n ”kleine” huidbarrière hebben, kunnen je lippen ook minder goed tegen kou, waardoor je dus meer last hebt van beschadigde lippen in de winter. Een fijne lippenbalsem met SPF vind ik de Vichy ideal soleil stick SPF 50.

Tip 4. Maak je lippen niet te veel nat met je speeksel

Het is een automatisch reflex om je lippen nat te maken als ze droog aanvoelen, maar deze handeling zorgt er juist voor dat je lippen droger worden in plaats van gehydrateerder. De pH-waarde van je speeksel is namelijk veel hoger dan die van je lippen, waardoor de pH-waarde uit balans raakt en je huidbarrière beschadigt raakt. Met als gevolg dat het gevoeliger is voor alles van buiten af en je dus droge lippen krijgt met velletjes. Probeer dus zo veel mogelijk te vermijden om je lippen nat te maken, drink dan eerder een beetje water!

Tip 5. Als je lippenbalsem gebruikt, gebruik dan niet te veel

Je hebt misschien nu eindelijk de juiste lippenbalm gevonden, maar nu komt het gevaar dat je te vaak gaat smeren. Het gevolg hiervan is dat je pH-waarde weer in de war raakt en je het tegenovergestelde effect krijgt. Mijn tip is om voor het slapen een laagje aan te brengen, als je op staat en altijd na het scrubben. Meer is echt niet nodig, geef je lippen de tijd om zich te herstellen aan het product.

Scrub jij wel eens je lippen?

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.