5 tips gemengde huid
Huidartikelen

5 tips voor de gecombineerde huid

Ik heb tips gedeeld voor de droge– en vette huid, nu vond ik het ook wel eens tijd om tips met jullie te delen voor de gecombineerde huid. Want ook dit huidtype is een veelvoorkomend huidtype. In dit artikel zal ik je uitleggen wat een gecombineerde huid inhoudt, hoe je het beste kunt omgaan met deze huid en 5 tips voor de gecombineerde huid.

Hoe herken je de gecombineerde huid?

 • Glimmende/vette T-zone
 • Droge/normale wangen
 • Puistjes ontstaan vaak op de kin
 • Het gebied rondom de ogen is vaak trekkerig en droog
 • De T-zone heeft vaak vergrote poriën

Een andere optie kan zijn dat je huid droog is, maar ook normale gebieden heeft. Gebruik hier dan zoveel mogelijk hydraterende producten. Een 3e optie is dat de huid veel vette gebieden heeft, maar ook normale gebieden, gebruik dan zoveel mogelijk producten voor de vette huid. Kijk uit dat de poriën niet verstoppen door te volle crèmes.

Gerelateerde afbeelding

Wat kan de oorzaak zijn van een gemengde huid?

Het kan voorkomen dat je geboren wordt met een gemengde huid, maar er kunnen ook andere oorzaken een rol spelen. Een van die oorzaken is hormoonveranderingen. Je kunt hierbij denken aan zwangerschap, overgang of een genetisch hormonaal probleem.

Buiten deze oorzaken kunnen er ook factoren zijn die de huidproblemen kunnen verergeren van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat bepaalde delen van de huid juist vette of droger worden. De huid raakt uit balans. Een te volle crème kan bijvoorbeeld de poriën verstoppen, maar een andere crème kan juist weer irritaties, roodheid of droge delen veroorzaken.

5 tips voor de gemengde huid

 1. Gebruik een milde reiniger. In tegenstelling tot de droge of gevoelige huid kan je wel 2 keer per dag reinigen.
 2. Het beste is om verschillende crèmes te gebruiken, zodat elk gedeelte van de huid de beste verzorging krijgt. Hiermee voorkom je verstopte poriën, droogheid of irritatie. Erg veel last van grote poriën en mee-eters? Gebruik dan alleen de crème op de droge delen en een toner op de vette delen.
 3. Probeer de T-zone regelmatig te scrubben. Hierdoor zal de huid minder vet aanvoelen en zullen mee-eters sneller verdwijnen.
 4. Gebruik een toner om de huid te herstellen. Deze mag geen enkel irriterend ingrediënt bevatten; dus ook geen alcohol, toverhazelaar, menthol, geurstof (synthetisch of natuurlijk) of citrusolie. Gebruik alleen een toner die een gezonde dosis antioxidanten, huidherstellende en kalmerende ingrediënten bevat. Heb je een erg groot verschil tussen de vette delen en droge delen dan kun je het beste alleen een toner op de vette delen gebruiken.
 5. Bescherm je huid tegen schade door de zon, door elke dag een dagcrème met zonnebrand van minimaal SPF 30 te gebruiken. Afhankelijk van je huid kies je een product met een vollere (normale tot droge huid) of juist luchtigere textuur (vettere huid).
Gemengde huid, droog en vet.

Voorbeelden van producten voor de gemengde huid

 • Paula’s choice, skin balancing toner. Dit product kun je kopen bij Paula’s choice en kost €24,-
 • Paula’s choice, Clear dagcrème voor de vette huid met mee-eters. Dit product kun je kopen bij Paula’s choice en kost €38,-
 • Paula’s choice, skin recovery dagcrème SPF 30 voor de normale en droge huid. Gebruik dit product alleen op de drogere delen. Dit product kun je kopen bij Paula’s choice en kost €34,-
 • Paula’s choice, calm nourishing gel gezichtsreiniger voor de geïrriteerde, rode en gecombineerde huid. Dit product kun je kopen bij Paula’s choice en kost €23,-
 • La Roche Posay, fysiologische reinigingsmelk. Dit product kun je kopen bij verschillende winkels kopen zoals de onlinedrogist voor €12,-

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

18 reacties

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: