5 tips gemengde huid

5 tips voor de gecombineerde huid

Ik heb tips gedeeld voor de droge– en vette huid, nu vond ik het ook wel eens tijd om tips met jullie te delen voor de gecombineerde huid. Want ook dit huidtype is een veelvoorkomend huidtype. In dit artikel zal ik je uitleggen wat een gecombineerde huid inhoudt, hoe je het beste kunt omgaan met deze huid en 5 tips voor de gecombineerde huid.

Hoe herken je de gecombineerde huid?

 • Glimmende/vette T-zone
 • Droge/normale wangen
 • Puistjes ontstaan vaak op de kin
 • Het gebied rondom de ogen is vaak trekkerig en droog
 • De T-zone heeft vaak vergrote poriën

Een andere optie kan zijn dat je huid droog is, maar ook normale gebieden heeft. Gebruik hier dan zoveel mogelijk hydraterende producten. Een 3e optie is dat de huid veel vette gebieden heeft, maar ook normale gebieden, gebruik dan zoveel mogelijk producten voor de vette huid. Kijk uit dat de poriën niet verstoppen door te volle crèmes.

Gerelateerde afbeelding

Wat kan de oorzaak zijn van een gemengde huid?

Het kan voorkomen dat je geboren wordt met een gemengde huid, maar er kunnen ook andere oorzaken een rol spelen. Een van die oorzaken is hormoonveranderingen. Je kunt hierbij denken aan zwangerschap, overgang of een genetisch hormonaal probleem.

Buiten deze oorzaken kunnen er ook factoren zijn die de huidproblemen kunnen verergeren van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat bepaalde delen van de huid juist vette of droger worden. De huid raakt uit balans. Een te volle crème kan bijvoorbeeld de poriën verstoppen, maar een andere crème kan juist weer irritaties, roodheid of droge delen veroorzaken.

5 tips voor de gemengde huid

 1. Gebruik een milde reiniger. In tegenstelling tot de droge of gevoelige huid kan je wel 2 keer per dag reinigen.
 2. Het beste is om verschillende crèmes te gebruiken, zodat elk gedeelte van de huid de beste verzorging krijgt. Hiermee voorkom je verstopte poriën, droogheid of irritatie. Erg veel last van grote poriën en mee-eters? Gebruik dan alleen de crème op de droge delen en een toner op de vette delen.
 3. Probeer de T-zone regelmatig te exfoliëren. Hierdoor zal de huid minder vet aanvoelen en zullen mee-eters sneller verdwijnen.
 4. Gebruik een toner om de huid te herstellen. Deze mag geen enkel irriterend ingrediënt bevatten; dus ook geen alcohol, toverhazelaar, menthol, geurstof (synthetisch of natuurlijk) of citrusolie. Gebruik alleen een toner die een gezonde dosis antioxidanten, huidherstellende en kalmerende ingrediënten bevat. Heb je een erg groot verschil tussen de vette delen en droge delen dan kun je het beste alleen een toner op de vette delen gebruiken.
 5. Bescherm je huid tegen schade door de zon, door elke dag een dagcrème met zonnebrand van minimaal SPF 30 te gebruiken. Afhankelijk van je huid kies je een product met een vollere (normale tot droge huid) of juist luchtigere textuur (vettere huid).
Gemengde huid, droog en vet.

Voorbeelden van producten voor de gemengde huid

18 gedachten over “5 tips voor de gecombineerde huid”

 1. Juliette - Strongbody.nl

  Handige tips! Ik heb zelf denk ik een droge huid en probeer dat zoveel mogelijk te hydrateren. Ik vergeet soms ook genoeg te drinken.

 2. Ik heb een gecombineerde huid en inderdaad altijd last van een vette t-zone en de rest is vrij droog.

 3. Ik lees je berichten altijd graag… De laatste tijd ben ik steeds meer met mijn huisverzorging bezig, maar waar begin je in hemelsnaam hahaha. Kleine stapjes! Dankzij jou berichten leer ik steeds meer… Een gecombineerde huid, volgens mij herken ik dat wel bij mezelf! Het wordt iig al beter nu ik er niet meer zoveel rommel op smeer.

 4. Zo te lezen heb ik een gecombineerde huid (joepie). Bedankt voor de tips! Heb je ook nog tips voor mee eters op de neus en kin? Ik gebruik wel eens van die poriestrips maar die werken niet zo heel goed.

 5. Wat is het gezicht toch complex he. Bij mij verschilt het enorm. Ik kan weken lang een droge huid hebben om daarna in eens een vette huid te kweken.

 6. Goeie tips over de t-zone en de gemengde huid. Zelf heb ik wel een gemengde huid is en mijn huid op de t-zone inderdaad vettiger dan de rest. Paula’s choice heeft inderdaad fijne producten hiervoor. Die ik graag afwissel met l’ occitane en Barbor.

  1. Wat weer een handige blog. Fijne en duidelijke uitleg en natuurlijk ook pijn dat je een aantal producten die kunnen helpen aanraad! Ik denk dat ik gewoon een droge huid heb

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.