Droge huid tips
Huidartikelen

5 tips voor de droge huid

Een droge huid is een veel voorkomend probleem. Om je huidtype te bepalen heb je een aantal kenmerken. Hierover heb ik al eerder eens geschreven, maar vandaag ga ik jullie meer op weg helpen door 5 tips te delen voor de droge huid.

Wat zijn de kenmerken van een droge huid?

Een droge huid is vaak schilferig, wittig en dof. Daarnaast kan het soms jeuken. Ook kun je ervaren dat je huid erg gevoelig is. Je kunt het hebben op verschillende plekken, of overal. Veel mensen ervaren namelijk vaak droge plekken op het voorhoofd, wangen, heupen, onderbenen en armen.

De tips:

  1. De belangrijkste tip die ik je kan meegeven is hydrateren. Hydrateren is vaak iets wat niet genoeg wordt gedaan voor de huid. Gebruik een dag & nachtcrème. Een ingrediënt die essentieel voor de droge huid is, is hyaluronzuur. Daarnaast moet een dag & nachtcrème geen alcohol bevatten (vetalcoholen zijn wel prima), en je moet deze stoffen vermijden: munt, citroen, lavendel en roos.
  2. Douche niet te warm. Deze hoor je vaak, maar waarom mag dat nou niet? Dit mag niet omdat, water een erg hoge PH-waarde heeft, dit betekent dat je natuurlijke PH-waarde uit balans raakt en dus uitdroogt. Feitje: Het duurt 6 uur voordat je huid herstelt na een douchebeurt.
  3. Drink voldoende water per dag. Minimaal 1.5 liter per dag. Dit is essentieel, zo kan je de huid van buiten en binnen huid aanpakken.
  4. Wees zuinig met zeep, want ook dit product heeft een erg hoge PH-waarde. Een hoge PH-waarde brengt je huid uit balans, waardoor je huid gaat uitdrogen. Je huid droogt uit, omdat de huidbarrière wordt verstoort.
  5. Gebruik de juiste reiniger. Brand je huid erg na het reinigen? Dan gebruik je helaas een te heftige huidreiniger, waardoor je huid gaat uitdrogen. Je huidbarrière raakt weer verstoord. Het beste voor de droge huid is om een huidreiniger te gebruiken die een lage PH-waarde heeft en mild is zodat de huidbarrière herstelt wordt.

Producten die ik zou kunnen aanbevelen:

  1. Meditopics huidreiniger op basis van melkzuur PH-waarde 3.5
  2. The Ordinary – Natural Moisturizing Factors + HAGezichtsverzorging
  3. The Ordinary – Vitamine C suspension 23% + HA Spheres 2%

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

32 reacties

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: