Tips vette huid

Vette huid, 5 ultieme tips

Nadat mijn artikel over de droge huid online gekomen was, kreeg ik veel vragen of ik ook een artikel wilde maken over de vette huid. Een vette huid is een veelvoorkomend probleem in de maatschappij. Vaak heb je een droge, vette of gemengde huid. Bijna nooit is een huid ideaal helaas. In de puberteit hebben vele mensen een vette huid, wat ook kan resulteren in acne. In dit artikel leer ik je alles over de vette huid. Daarnaast bespreek ik tips en goede producten voor de vette huid.

Kenmerken van een vette huid

Een vette huid kun je herkennen aan de volgende kenmerken:

 • De huid glimt altijd, of de meeste tijd van de dag
 • Als men make-up op wilt doen, glijdt de make-up vaak snel van het gezicht af
 • Men kan last hebben van acné of onzuiverheden
 • Een vette huid heeft over het algemeen een verhoogde talgproductie
 • De huid heeft vaak grove poriën
 • De huid is verdikt
Afbeeldingsresultaat voor vette huid

Tips tegen de vette huid

Nu je hebt bepaalt welk huidtype je bent, kun je aan de slag met mijn tips. Het kan namelijk erg vervelend zijn om een vette huid te hebben. Hoe ga je met zo’n huid om?

 1. Het beste is om de huid 2x per dag te reinigen met een milde cleanser. Een cleanser moet  niet te veel schuimen. De reinigers die veel schuimen, ruimen niet alleen het overtollige talg op, maar ook het gene wat de huid nodig heeft.
 2. Vermijd agressieve toners met alcohol, mint of andere fris ruikende stoffen die je huid laten tintelen. Je denkt misschien juist dat dit helpt, en dat kan aan het begin. Het gevolg erna is vele malen erger, omdat je je huid erg uitdroogt en niet hydrateert. Dit resulteert weer in het meer aanmaken van talg. Een toner met kalmerende en anti-inflammatoire stoffen helpt wel goed.
 3. Een exfoliant is een must-have in je verzorgingsroutine. Dit zorgt ervoor dat het de verstoppingen van de talgklieren voorkomt. Dode huidcellen worden verwijderd, waardoor de frisse en stralende huid zichtbaar wordt. Exfolieer maximaal 3 keer per week. Het beste is om dit op te bouwen, zodat je huid kan wennen.
 4. Gebruik producten met een ingrediënt zoals ‘’Salicylzuur’’. Dit ingrediënt dringt diep door in de poriën en houdt ze schoon.
 5. Gebruik alleen een moisturizer op de droge gedeelten van een gezicht, omdat deze de huid teveel kunnen laten glimmen. Op de andere delen kun je een toner gebruiken met actieve ingrediënten zoals: dimethicone, niacinamide en glycerine. Een huid heeft namelijk wel een lichte hydratatie nodig. Het is een fabel dat een vette huid erger wordt door hydratatie, je moet alleen geen talg stimulerende ingrediënten hebben in een moisturizer. (Weetje: binnenkort komt er een artikel online vol met ingrediënten die het beste passen bij een vette huid).

Favoriete producten voor de vette huid

23 gedachten over “Vette huid, 5 ultieme tips”

 1. Bedankt voor de fijne tips! Gelukkig heb ik zelf vrijwel nooit last van mijn huid. Alleen in de winter kan ik wel eens last hebben van een droge huid.

 2. Handig artikel met goede informatie en keuzes over wat je met je huid zou kunnen doen. Ik heb alleen nog steeds geen idee wat voor type huid ik heb, haha.

 3. Ik heb er zelf geen last van maar mijn zoon, inderdaad hartstikke puber haha, heeft er wel last van. Ik heb nu ook zo’n reinigingsproduct voor hem gekocht.

 4. Ik heb vaak last van een vette t-zone, maar heb het redelijk goed onder controle op het moment.

 5. Leuk om nu ook te weten wat je kunt doen tegen een vette huid. Over het algemeen heb ik eerder een droge huid, maar in de zomerperiode wil het ook wel eens gemengder worden en dus vetter.

 6. Hele fijne tips en uitleg van de vette huid. Ik heb een gemengde huid met gelukkig weinig last van onzuiverheden. Alleen als ik stress heb, dan krijg ik pukkels.

 7. Fijne tips! Ik heb zelf geen vette of droge huid maar bungel er precies tussenin. Heb ook nooit last van onzuiverheden dus heel veel skincare past prima bij me, wel zo makkelijk.

 8. Interessant artikel en goede tips. Hier vooral met dit weer een droge huid en die verzorg ik goed ( en drink veel water) maar zomers merk ik dat mijn huid juist wel weer eens iets vetter word.Ik onthou de tips dus even.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.