5 tips haar stijlen

5 tips om jou haar te stijlen

Je haar is een belangrijk onderdeel van hoe je eruit ziet. Je kunt het stijlen, krullen, opsteken, vlechten, van alles. Vandaag gaan we inzoomen op het stijlen van het haar, want dat gaat niet altijd zo vlekkeloos. Daarom deel ik graag mijn 5 tips voor stijl haar. Daarnaast is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden om je haar niet te beschadigen. Want je wilt natuurlijk geen dode puntjes. Lees je snel mee? Wie weet ontdek jij nog nieuwe tips.

Tip 1. Gebruik een hittebeschermer

Een heel belangrijke stap en tip is het gebruik van een hittebeschermer. Vergeet het nooit, want je beschadigt echt je haren als je het niet doet en dat is echt zonde. De externe hitte van je stijltang kan je haar erg uitdrogen en beschadigen. De meeste hittebeschermers bestaan uit een spray, mousse of crème. Mijn voorkeur gaat uit naar een mousse die direct wat volume en stevigheid aan het haar geeft. Zoals de Xpander Foam van Fudge.

Tip 2. Kies de juiste platen voor jou stijltang

Je wilt een stijltang gaan aanschaffen, maar wat voor platen kun je dan het beste nemen? Aan te raden is een stijltang met keramische platen ten opzichte van titanium. De stijltangen met keramische platen hebben een goede warmtegeleiding wat ervoor zorgt dat je haar beter beschermt wordt, omdat de hitte niet direct op 1 plek komt. Daarnaast maakt het je haar gladder en glanzender, omdat het vochtgehalte in balans blijft. Ook gaan de platen langer mee en warmen ze sneller op. Een favoriete stijltang van mij is de CHI G3.

Tip 3. Pas de temperatuur aan op jou haardikte

Je wilt misschien snel resultaat bereiken, maar dit los je niet op door de temperatuur extreem hoog te zetten. Heb je namelijk erg fijn en dun haar? Dan heb je geen heel hoge temperatuur nodig, lager is beter voor jou haar en geeft je uiteindelijk ook een meer verzorgend effect. Bij dik of pluizig haar kun je de stijltang beter wel wat hoger zetten, omdat het langer duurt voordat de stijltang het gehele haar heeft verwarmd.

Tip 4. Gebruik de goede shampoo en conditioner

Het gewenste effect begint eigenlijk al bij jou haarroutine in de douche. De warme stralen van de douchekoop zorgen ervoor dat je haarschubben gesloten zijn. De juiste shampoo en conditioner hoort ook bij het proces, omdat als jij niet de juiste shampoo gebruikt je haar van tevoren al niet in een goede conditie is. Neem als voorbeeld, je gebruikt een shampoo voor volle krullen terwijl je je haar stijl wilt hebben. Dit is niet zo’n goede combinatie. Ga eventueel langs de kapper om te bepalen welke shampoo het beste voor jou werkt.

Conditioner kun je het beste alleen in de punten aanbrengen, omdat anders je haar erg zwaar kan worden. Met als gevolg dat het stijlen moeilijker zal gaan of het kan uit model gaan.

Tip 5. Verdeel je haar en stijl elke pluk 5 seconden

Het kost even wat tijd, maar het werkt een stuk efficiënter als je je haren verdeeld. Steek het bovenste deel van je haren op en als je erg veel haar hebt kun je de onderste laag ook verdelen in strengen. Als je dit hebt gedaan kun je per pluk gaan stijlen. Zo kun je ook nooit een pluk vergeten! Stijl elke pluk 5 seconden. Merk je dat dit te kort is? Check je temperatuur, past deze bij je haardikte, dan is het beter om een paar seconden langer aan te houden. Het is beter om iets langzamer te stijlen dan 2 keer 1 pluk stijlen.

Hoe vaak stijl jij je haar?

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.