5 producten tegen puistjes

5 producten tegen puistjes die effectief werken

Puistjes zijn ontzettend vervelend en kunnen je flink onzeker maken. Rode grote pukkels met soms een puskop, die willen we natuurlijk weg hebben, maar wat moet je nu gebruiken? Er worden veel producten geadviseerd en er wordt ook veel reclame gemaakt, maar helaas is dat niet allemaal goed voor jou huid. Soms kan het juist je huid verergeren. Naast een goede huidroutine, zoals het twee keer per dag reinigen en hydrateren van je huid, kun je soms wat extra producten gebruiken om je puistje direct aan te pakken. In dit artikel vertel ik je 10 producten die effectief werken tegen puistjes. Het is wel belangrijk om altijd kritisch te blijven kijken naar je eigen huidroutine. Als je uitdrogende producten gebruikt, zul je weinig resultaat zien met 1 product die wel goed is voor je puistjes. Lees snel verder en ontdek!

Een korte terugblik, hoe ontstaan puistjes?

Er zijn 4 factoren die belangrijk zijn bij het ontstaan van acne namelijk:

  1. Verhoogde talgproductie onder invloed van androgenen (mannelijk en vrouwelijk hormoon).
  2. Obstructie van de follikeluitgang ten gevolge van een verdikking van de hoornlaag (hyperkeratose). Wat weer voort kan komen uit androgenen en een bepaalde bacterie, het zogenoemde ‘Proprionibacterium acnes’.
  3. Inscheuring van de wand van de follikel, waardoor keratine (is een taai, onoplosbaar eiwit dat voorkomt in onder andere de epidermis (buitenlaag) van de huid bij mens en vele dieren.) en talg in het weefsel komt.
  4. Bacteriële verspreiding in de talgfollikel komt door propionibacterium acnes bacteriën. Deze zetten namelijk talg om in vrije vetzuren die zorgen voor verdikking van de hoornlaag(hyperkertose) en een ontstekingsreactie. Met als gevolg dat dit leidt tot rode bultjes, puisten, littekens en cysten.

Maar ook andere factoren hebben invloed op de hoeveelheid puistjes:

  • Erfelijke aanleg
  • Hormonale veranderingen
  • Medicatie
  • Klimaatverschillen
  • Voeding/levensstijl
  • Verkeerde cosmetica

1. Image Skincare ‘Clear Cell restoring’ serum

Het Clear Cell restoring serum is een product die direct een actieve uitbraak kan aanpakken om je huidige uitbraak te verminderen, maar ook om een andere uitbraak te voorkomen. Het serum is hoofdzakelijk gebaseerd op vitamine B6 en granactive acne peptide. Vitamine B6 ook wel panadoxine genoemd zorgt ervoor dat je talgproductie weer in balans wordt gebracht en je huid gekalmeerd wordt. Het granactive acne peptide zorgt er juist voor dat de bacteriën gedood worden en je ontstoken huid gekalmeerd wordt. Verder zitten er in het serum hydraterende en kalmerende ingrediënten. Het is belangrijk om dit serum te gebruiken in combinatie met hydraterende en kalmerende ingrediënten, zoals de vital C hydraterende intense moisturizer om je huid te herstellen, hydrateren en te voeden. Het serum is namelijk vrij krachtig, waardoor het kort je huid kan uitdrogen om intensief je acne aan te pakken met als vervolg stap dat je je huid weer voed met je moisturizer. Het Image Skincare ‘Clear Cell restoring’ serum kost €44.

2. Paula’s Choice Skin balancing set

Een gehele set die in combinatie een wonder is voor jou puistjes. De set bestaat uit een reiniger, exfoliant, dagcrème met SPF en een olie-vrije nachtcrème. Bij acne is het heel belangrijk om vuil en talg te verwijderen, je talgregulatie in balans te brengen, maar ook om je huid te voeden met de juiste ingrediënten en te hydrateren. Vooral hydrateren wordt regelmatig vergeten, omdat men bang is dat de acne dan verergert. Maar juist door geen hydratatie te gebruiken zal je huid uitdrogen met als gevolg dat je talgstimulatie harder gaat werken en je nog meer overtollig talg krijgt. De clear regular strength set bestaat uit qua ingrediënten hoofdzakelijk uit punarnavawortelextract, glycerine en salicylzuur. De combinatie van deze ingrediënten in de producten zorgt voor het kalmeren, verminderen van talg (en dus puistjes) en hydratatie.

De set gebruik je door je huid twee maal daags te reinigen met de skin balancing reiniger. Vervolgens breng je in de avond de BHA 2% exfoliant om je overtollig talg en dode huidcellen te verwijderen. Het is wel belangrijk om de exfoliant op te bouwen. Begin 1 keer per week en pak er steeds een avond bij. Merk je dat 1 keer per dag te veel is? Beperk het dan tot 3/4 keer per week. Vervolgens breng je jouw dag of nachtcrème aan.

De prijs van de gehele skin balancing set kost €124.

3. Paula’s Choice ‘Ontstop + verfijn jouw puistjes‘. Het powerduo tegen puistjes?

Niacinamide en salicylzuur zijn twee krachtige ingrediënten die jou huid snel kunnen verbeteren. Niacinamide is een ster in het verminderen van roodheden, oneffenheden en het egaliseren van jouw huid. Salicylzuur daarentegen is krachtig in het verminderen van grote poriën, het op diep niveau verwijderen van dode huidcellen, het verwijderen van overtollig talg en het aanpakken van mee-eters en ontstekingen. Dat klinkt toch als de oplossing? Het zijn twee producten die je dagelijks kunt gebruiken. De 10% niacinamide booster kun je gebruiken als ‘serum’ voordat je je moisturizer aanbrengt. De BHA 2% exfoliant gebruik je na het reinigen. Het ontstop en verfijn setje kost €82.

4. Dermaquest DermaClear cleanser en peeling

De Dermaquest DermaClear cleanser is een combinatie van een reiniger en een milde peeling. Het is één van de goede producten tegen puistjes. Het reinigt en exfolieert tegelijkertijd, wat betekent dat het je huid verwijdert van vuil, dode huidcellen en overtollig talg. Je huid komt weer in balans. Daarnaast bevat het hoofdzakelijk amandelzuur en tea tree olie. Vooral amandelzuur is een top ingrediënt om in te zetten bij producten tegen puistjes. Amandelzuur werkt antibacterieel, het verwijdert je dode huidcellen en het stimuleert je nieuwe cellen. Dat in combinatie met tea tree olie zorgt ervoor dat je puistjes en huid sneller genezen en kalmeren. De reiniger bevat ook sterke antioxidanten en hydraterende stoffen. Je gebruikt de reiniger door het te mengen met water en twee keer per dag je huid ermee te reinigen. De Dermaquest DermaClear cleanser kost €28,98.

Tebiskin Oily and Acne Prone skin kit

De Tebiskin Oily and Acne Prone skin kit bestaat uit een serum, moisturizer met SPF en een nachtcrème. Daarnaast is er nog een gezichtsreiniger van dezelfde lijn genaamd ‘Tebiskin Gly clean‘ wat een mooie aanvulling is om een complete huidroutine samen te stellen. De reiniger verwijdert vuil en make-up, maar verwijdert ook dode huidcellen op een milde manier door glycolzuur. Daarna breng je je moisturizer met SPF aan die ervoor zorgt dat je huid kalmeert, hydrateert en ontstekingen vermindert door onder andere  Triethylcitraat, peptides en salicylzuur. Ook werkt het antibacterieel. Vervolgens is het avond en gebruik je weer de Tebiskin gly clean om je huid te reinigen. Gevolgd door het serum die bestaat uit vitamine C. Vitamine C is een sterke antioxidant om je huid te beschermen, voorkomt huidveroudering en zorgt voor een egale structuur met een glow. Ten slotte gebruik je de Tebiskin Osk om je huid in de nacht te kalmeren, hydrateren en je acne te verminderen. De oily and acne prone skin kit kost €69,50 en de reiniger kost €27.

Heb jij nog vragen over producten tegen puistjes? Vraag het in de comments of stuur mij een bericht!

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.