Salicylzuur geschikt voor meerdere huidtypes
Huidartikelen

5 producten met Salicylzuur

Salicylzuur is een chemisch ingrediënt wat erg goed is tegen de vette huid. Veel mensen weten helaas nog niet wat voor voordelen dit ingrediënt allemaal heeft. In dit artikel zul je 5 producten lezen met Salicylzuur, maar daarnaast ook uitleg over Salicylzuur, tips en voor welke huidtypes het meest geschikt is.

Wat is Salicylzuur?

Salicylzuur is een aromatisch carbonzuur. Een carbonzuur is een organische chemische verbinding. Het is een betahydroxyzuur (BHA). Het is een zwakker zuur wat opgelost kan worden in vet. De tegenhanger van BHA is AHA (Alphahydroxyzuren), deze zuren zijn juist oplosbaar in water. De AHA’S en BHA’S zijn zuren die een natuurlijke oorsprong hebben en geschikt zijn voor de huid, mits het op de juiste manier gebruikt wordt.

Het wordt soms gebruikt voor het verwijderen van wratten met een hoog percentage. In huidverzorging is dit percentage lager en is het een geneeskrachtige stof. Het wordt verkregen uit de barst van een wilgenboom, maar het komt ook vaak voor in bepaalde soorten groenten, fruit en planten.

Salicylzuur molecuul

Voordelen van Salicylzuur

  • Het heeft een keratolytische werking. Dit betekent dat het de bovenste huidlaag verweekt, waardoor dit gaat afschilferen. Vervolgens worden nieuwe cellen in de huid gestimuleerd om sneller te delen, waardoor een nieuwe huidlaag ontstaat. Dit proces voorkomt de kans op verstoppingen. Daarnaast maakt het de huid egaler en vermindert het oppervlakkige oneffenheden.
  • Het heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Het remt de ontstekingen en roodheid in de huid af. Wist je dat salicylzuur ook in paracetemol verwerkt zit? Dit verklaart dat het ontstekingsremmend is. De ontstekingsremmende eigenschap zorgt ervoor dat puistjes worden verminderd. Het kalmerende effect kan ook bij de gevoelige huid ingezet worden.
  • Het heeft een comedolytische werking. Dit betekent dat het tot diep in de poriën van de huid kan werken. Het lost overtollig talg in de poriën op en vermindert daarmee de kans op verstoppingen en ontstekingen.
Uitleg in de huid over salicylzuur

Voor welk huidtype is het geschikt?

5 producten met Salicylzuur

  1. The ordinary ”Salicylic Acid 2% Solution. Dit is een product met een laag percentage salicylzuur. Dit is een veilig product om mee te beginnen. Je kunt het in de ochtend en avond gebruiken voor je nachtcrème om dofheid, vlekjes, acne te verminderen. Daarnaast zorgt het voor balans voor de vette huid. Dit product kun je kopen bij Douglas.
  2. The ordinary ”AHA 30% + BHA 2% peeling solution”. Dit is een peeling en een stuk heftiger. Je moet dit product erg goed opbouwen. Het bevat glycolzuur, melkzuur, wijnsteen, citroenzuur, salicylzuur, hyaluronzuur, vitamine B5, zwarte wortel en tasmaanse perperbes. Je mag dit product maximaal 1 tot 2 keer per week gebruiken. Je brengt het aan als masker en reinigt vervolgens het gezicht. Maximaal 7 minuten laten zitten. Het werkt tegen dofheid, ongelijkmatige huidstructuur, acne, vette huid en hyperpigmentatie. Dit product is te koop bij Douglas.
  3. Meditopics ”Salicylzuur 2%”. Dit is weer een iets milder product. Men adviseert om dit product heel goed op te bouwen. Begin met 1 keer per week en bouw dit elke week een stapje op. Blijf wel goed naar de huidreactie kijken. Maximaal 3 keer per week. Je brengt dit product ’s avonds aan na het reinigen, maar voor de nachtcrème. Het is erg geschikt voor de acne en gevoelige huid, omdat het ook een lage PH-waarde bevat. Je kunt dit product kopen bij huidpraktijkshop.
  4. La Roche-Posay Effaclar Duo. Een ideale dagcrème voor de vette, acne en gevoelige huid. Het bevat salicylzuur, maar ook andere actieve bestanddelen zoals Niacinamide! Het is een frisse gel-crème die zorgt voor een exfoliërend, verzorgend en niet verstoppend effect. Het voorkomt acne uitbraken en vermindert littekens. Dit product is te koop bij La Roche-Posay.
  5. Clinique ”Exfoliating Scrub 1,2,3,4”. Een heerlijke fijne scrub met actieve bestanddelen. Het is een milde scrub die geschikt is om 3 tot 4 keer per week te gebruiken. Pas op, je mag dit product niet gebruiken op ontstoken puistjes. Het werkt verfrissend en verkoelend. Daarnaast is het 100% parabenen en parfumvrij. Je kunt dit product kopen bij Douglas.

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

31 reacties

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: