5 producten met retinol (vitamine A)

5 producten met retinol voor elk huidtype

Retinol is een ingrediënt die vaak ingezet wordt bij de huid met acne, maar kan ook zeker voor andere huidtypes werken. Stiekem is het een moeilijke naam voor simpelweg vitamine A. Vitamines zijn onmisbaar in je huidverzorging. Het heeft namelijk meerdere functies, bijvoorbeeld ontstekingsremmend en het stimuleert je cellen. Het stimuleren van je cellen kan er weer voor zorgen dat je huidveroudering voorkomt of vermindert. Het wordt dan ook gezien als het middel voor het verminderen van huidveroudering. Producten met retinol zijn dus niet te missen in jou huidverzorging. Maar ook in de wereld van acne is het een topingrediënt, soms wordt het ook wel ‘tretinoïne’ genoemd. In dit artikel vertel ik je over 5 zeer goede producten met retinol onder verdeeld per huidtype.

Korte samenvatting, wat zijn de voordelen van retinol (vitamine A)?

In de huidverzorgingswereld staat het bekend als het middel voor huidverjonging. Het verbetert namelijk je huidstructuur. Het zorgt er namelijk voor dat de celdeling gestimuleerd wordt waardoor de beschadigde huid, zoals rimpels hersteld wordt. Ook stimuleert het de productie van elastine en collageen. Doordat de celdeling gestimuleerd wordt en de afbraak van elastine en collageen wordt tegengegaan helpt het de problemen van huidveroudering en pigmentvlekken te verminderen.

Retinol wordt al jaren door huisartsen/dermatologen voorgeschreven voor mensen met acne. Het zorgt er namelijk voor dat dode huidcellen worden verwijdert, het stimuleert de celdeling waardoor het proces versnelt wordt en het ontstopt mee-eters. Ook bevordert het de groei van normale, gezonde cellen in de huid en rondom de poriën. Met als gevolg dat de poriën makkelijker open gaan, waardoor het talg makkelijker naar buiten gaat. De vorming van nieuwe talgophopingen wordt voorkomen, waardoor de acne verminderd. Want acne ontstaat door talgophopingen. 

Kortom:

  • Celvernieuwing
  • Stimuleert productie van elastine en collageen
  • Vermindert verstoppingen
  • Verwijdert dode huidcellen
  • Ontstopt mee-eters
  • Bevordert de groei van normale, gezonde cellen

Paula’s Choice clinical 0,3% retinol + 2% Bakuchiol treatment

De combinatie van retinol en bakuchiol zorgt voor een extreem effectieve behandeling tegen huidveroudering. Retinol is een vrij heftig ingrediënt en daar kan je aan het begin even op reageren. Dit kun je bijvoorbeeld herkennen aan tintelingen of juist tijdelijke verergering van je huid. Dit is normaal en herstelt zich na twee weken. Doet dit het niet? Vraag dan advies aan mij of een andere huidtherapeut. Het voordeel van dit product is dat de combinatie van retinol en bakuchiol ervoor zorgt dat je huid de retinol sneller kan tolereren. Bakuchiol is namelijk een stuk milder, werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat de huid retinol langzamer toelaat, maar hierdoor gaat retinol alsnog effectiever werken.

Het product bevat ook veel peptides en vitamine C wat je huid dikker en steviger maakt, maar ook beter beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Vitamine C is namelijk een sterke antioxidant.

Dit middel is dus vooral gericht op fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Hij is aan de prijzige kant, maar hij is het zeker waard. Je gebruikt het door ’s avonds een dunne laag aan te brengen na het gebruik van je reiniger. Belangrijk om te onthouden is dat je dit product liever niet in combinatie met een exfoliant (AHA en BHA) moet gebruiken, omdat retinol al een exfoliërende werking heeft.

Prijs: €61 voor 30 ML. Er is ook een mini-variant beschikbaar van 5 ML voor €13, handig om te proberen als je een beetje twijfelt.

Jetske Ultee vitamine A serum

Een andere versie in de lijn van producten met retinol is het Jetske Ultee vitamine A (Retinol) serum. Jetske Ultee maakt wonderlijke producten die zeer effectief zijn voor je huid. Dit product werkt hydraterend, vermindert pigmentvlekken, werkt direct op celniveau door de speciale vorm van vitamine A die wordt gebruikt genaamd ‘Hydroxypinacolone Retinoate’ en het werkt zeer kalmerend en gaat verstopte poriën tegen. Het is een serum die bestaat uit diverse hydraterende, kalmerende ingrediënten, maar ook antioxidanten en plantaardige oliën. Een combinatie om retinol zo effectief mogelijk te maken.

Het is geschikt voor de oudere huid, maar ook voor elk ander huidtype die last heeft van onzuiverheden, verstopte of vergrote poriën. Het serum kost €49,95 voor 15 ML en je kunt het dagelijks toepassen voordat je je moisturizer aanbrengt. Voorkeur in de avond aan te brengen, anders altijd een Uv-beschermer gebruiken.

Meditopics retinol crème 1%

Meditopics is een merk die gericht is op alle huidtypen en heel milde producten produceert. De meditopics retinol crème 1% is zelfs zeer geschikt voor de gevoelige huid, dit komt doordat het product gemaakt is in combinatie met andere plantaardige oliën, hydraterende en kalmerende ingrediënten. Het bevat bijvoorbeeld ook glycerine, vitamine E en melkzuur. Glycerine werkt heel hydraterend, vitamine E is een sterke antioxidant en melkzuur vermindert roodheden, ontstekingen en brengt je pH-waarde in balans.

Het is een crème die je gebruikt in de avond. Een dun laagje is genoeg en je gebruikt het na als moisturizer. Meer hydratatie nodig in de nacht? Gebruik dan nog extra een hydraterende crème zonder een exfoliërend ingrediënt (AHA en BHA). Hij kost €30,95 voor 15 ML bij Huidpraktijkshop.

Dermalogica overnight retinol repair

Het Dermalogica overnicht retinol repair serum is een zeer krachtig product om je huid te laten herstellen in de nacht. Het pakt effectief je rimpels, pigmentvlekken, onzuiverheden en oneffenheden aan door de combinatie van retinol, squalane en verschillende ceramides. Het vult je ceramides en elastine aan, maar hydrateert ook je huid, waardoor er stimulering van nieuwe cellen ontstaat en je minder kans hebt op nieuwe rimpels. Het is dus vooral gericht op de oudere huid, maar kan zeker ook gebruikt worden om rimpels te voorkomen en je huid echt een boost te geven.

Overnight Retinol Repair: vermindert tekenen van huidveroudering

De Dermalogica overnight retinol repair serum is wel aan de dure kant. Hij kost namelijk €99 voor 30 ML. Je zou dit serum dan ook echt als booster kunnen zien, waardoor je ervoor kan kiezen hem niet dagelijks te gebruiken, maar af en toe een paar weken achter elkaar. Je zet hem dan meer in als ‘kuur’.

The Ordinary Retinol 1% in squalane

Het wel bekende merk The Ordinary heeft ook een serum geproduceerd met Retinol en Squalane. Een echte budgettopper in de reeks van producten met retinol. De ingrediënten zijn een mooie combinatie om de tekenen van huidveroudering te bestrijden. Squalane zorgt er namelijk voor dat je huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf wordt beschermd (antioxidant), verzacht je huid, maakt je huid soepel en stevig, hydrateert je huid en is een ster in anti-aging. Squalane vult je collageen en elastine weer aan en dat in combinatie met Retinol is een echte booster voor de oudere huid. Retinol heeft ongeveer dezelfde eigenschappen, maar dan ook nog eens gericht op het verminderen van pigmentvlekken, het verminderen van ontstekingen en ook oneffenheden. In het serum van The Ordinary is 1% retinol toegevoegd, wat een mooi percentage is om effectief in gezet te worden. Daarnaast bevat het nog jojobaolie, maar verder geen andere toevoegingen zoals in bovenstaande producten. Dat is belangrijk om te beseffen, omdat je bij The Ordinary dan vaak meerdere producten nodig hebt om bijvoorbeeld ook een droge huid aan te pakken, dat maakt het prijsverschil.

The Ordinary retinol 1% in squalane kost €6,70 voor 30 ML bij Douglas.

Gebruik jij al producten met retinol in je huidverzorging? Ik ben erg benieuwd welk product je gebruikt. Laat het weten in de comments hieronder!

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: