Haar krullen op 5 manieren

Haar krullen, hoe doe je dat het beste?

De feestdagen komen steeds weer dichterbij en daar word ik erg blij van. Want dat betekent dat ik weer momenten heb om te kunnen uitpakken met mijn haar en make-up. Aangezien veel mensen altijd voor krullen kiezen, wil ik jullie vandaag graag 5 manieren om je haar te krullen vertellen. Het is soms namelijk ontzettend lastig om de juiste manier te vinden voor jou haar om die ultieme krul te creëren. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

Natuurlijke krullen

Krullen maken met de föhn

Veel mensen gebruiken de föhn alleen om de haren droog te maken, maar je kan er veel meer mee doen. Je kunt jou haar er echt mee stylen, steil maken en krullen. Nu is natuurlijk de vraag hoe je mooie krullen maakt met de föhn. Dit is gelukkig niet heel moeilijk.

Wat heb je nodig?

  • Föhn met grote ronde kop
  • Ronde borstel
  • Droogshampoo / volume product
  • Mousse
  • Haarlak

Hoe ga je te werk?

Het begint natuurlijk met het wassen van je haar, om met de föhn te krullen is het wel het beste om op dezelfde dag je haar te wassen. Gebruik een shampoo die past bij jou haar, maar vermijd conditioner. Conditioner verzwaard namelijk het haar, waardoor de krullen sneller gaan uitzakken.

Styling tools om het haar te stylen en krullen te maken met de föhn

Vervolgens breng je een mousse aan door je gehele haar om het stugger te maken en meer volume aan te brengen. Richt je vooral op de haaraanzet. Gebruik de diffuser (grote kop van de föhn) en zet de föhn op de laagste stand. Het gaat dan minder pluizen en je haar beschadigd zo min mogelijk.

Haren krullen door middel van de föhn en ronde borstel

Om een mooie slag te krijgen, gebruik je een ronde borstel bij het föhnen. Pak een streng haar plaats de borstel aan de haaraanzet en draai de borstel voorzichtig terwijl je de streng van bovenaf föhnt. Trek niet in één keer door naar onderen, maar verplaats je borstel steeds een stukje.

Als de krullen klaar zijn, spray je de krullen in met haarlak en breng je het in model.

Je haar krullen door middel van de stijltang

Ook bij de stijltang is het van belang dat je krullen maakt op schoon en glad haar. Voordat je krullen gaat maken met de stijltang, moet je haar wel volledig droog zijn. Kam het goed door, zodat er geen klitten in zitten.

Verdeel het haar in secties, dit geeft je een beter overzicht, steek bijvoorbeeld het bovenste deel van je haar op en werk zo van beneden naar boven. Pak een pluk. Hoe dikker, hoe groter de krul. Klem de stijltang bovenin het haar en draai de stijltang een slag. De richting waarop je de stijltang draait bepaalt de draai van de krul. Naar binnen draaien, dan draait de krul naar je gezicht. En naar buiten draaien, dan krult de krul van je gezicht af.

Haren krullen door middel van de stijltang

Wanneer je de stijltang met het haar een slag hebt gedraaid, laat je de stijltang langzaam naar de punten van je haar glijden. Als het goed is, verschijnt er nu een krul. Doe dit ook bij de rest van je haar.

Om de look af te maken kun je droogshampoo of volumepoeder gebruiken om het haar te stylen. Spray ook altijd haarlak voor langdurige krullen.

Natuurlijk, krullen maken met de krultang

De meest voor de hand liggende techniek is natuurlijk door gebruik te maken van de krultang. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten van krultangen. Afhankelijk van het resultaat wat je wilt hebben en wat jou haartype is bepaal je welke krultang voor jou geschikt is.

Haren krullen door middel van de krultang

Je begint natuurlijk met het beschermen van jou haar door middel van een hittebeschermer. Ook is het belangrijk om je haar goed te preppen voordat je gaat beginnen, zodat je de ultieme krul krijgt. Je kunt dit doen door gebruik te maken van een stevige mousse en deze vooral bij de haaraanzet aan te brengen.

Waar moet je op letten bij het krullen?

  • Lage temperatuur bij dun/beschadigd/fijn haar
  • Hoge temperatuur bij dik haar
  • Hoe dikker de diameter hoe grover de krul, en hoe dunner hoe strakker de krul

Als je gaat krullen werk dan altijd met kleine plukjes haar. Het werkt niet fijn wanneer je al je haren los hangen, dus verdeel je haren en zet ze vast. Pak een haarlok en wikkel deze om de krultang, hoe netter je hem rolt hoe netter de krul eruit komt te zien. Let er ook altijd op in welke richting je hem draait, net zoals bij de stijltang. Hou de krul een paar seconden op zijn plaats, zodat het haar gelijkmatig opgewarmd kan worden. Laat de krultang voorzichtig van de krultang glijden.

Strakke krullen door middel van de krultang

Laat al je krullen afkoelen voordat je het af gaat stylen met bijvoorbeeld haarlak en volumepoeder.

Ook niet te vergeten, krullen door vlechten

Er zijn heel veel manieren om te vlechten en ook elk type vlecht zorgt voor een andere krul. Voordat je gaat vlechten is het belangrijk dat je je haar gewassen hebt met shampoo en conditioner. Droog de haren met de föhn totdat het nog licht vochtig is. Borstel het volledig zodat alle knopen en klitten eruit zijn. Breng een olie en een mousse aan om het haar te preppen. Een olie werkt het beste bij dik en ruw haar, een mousse bij golvend of steil haar.

Leren vlechten, losse vlecht

Je hebt minimaal 2 elastiekjes nodig om te kunnen vlechten. Mijn voorkeur gaat uit naar elastiekjes zonder ijzerstukje in het midden, want dit kan je haar beschadigen.

De losse zijdelingse vlecht

De losse zijdelingse vlecht kun je maken om losse krullen te creëren. Maak met je vingers een diepe zijdelingse scheiding. Trek je haar naar een kant en laat over je schouder vallen. Maak drie plukken in je haar.

Pak de linker- en rechterpluk en haal ze over elkaar heen. Haal de middelste pluk door de linker- en rechterpluk heen. Haal hem dan over de rechter- of linkerpluk heen. Vlecht je haar tot aan de haarpunten, je herhaalt dus de stappen. Maak het uiteinde vast met een elastiekje. Laat de vlecht minimaal 6-8 uur zitten, dan haal je het haar voorzichtig los en kun je het nog in model brengen.

Strakke vlechten

De naam zegt het al van strakke vlechten krijg je strakke krullen. Verdeel je haar in het midden in twee gedeelten, zodat je in het midden een scheiding krijgt. Maak twee plukken aan de ene kant van je hoofd, waarbij je werkt met de bovenste laag van je haar.

Draai twee plukken haar rond. Haal ze dan over elkaar heen in tegengestelde richting als waar je je haar gedraaid hebt. Trek ze strak naar je hoofd toe terwijl je ze ronddraait. Voeg meer haar toe en draai de twee plukken om elkaar heen. Gebruik de ene hand om de twee plukken op de plek te houden en de andere hand om 3-5 centimeter haar te pakken en dit bij één van de andere plukken te doen. Haal de twee plukken over elkaar heen. Zorg dat je haar van de achterkant van je hoofd pakt zodat je al je haar voor de vlecht gebruikt.

Strakke ingevlochten vlechten

Blijf haar aan de plukken toevoegen en de plukken draaien tot je bij de onderkant van je nek aankomt. Voeg meer plukken haar aan de vlecht toe en draai de plukken over elkaar heen. Blijf dit doen totdat je al je haar tot aan je nek in een vlecht gedraaid hebt. Draai de rest van het haar tot een strak knotje. Maak het vast met een elastiek en herhaal de stappen aan de andere kant van je haar. Slaap met deze vlechten in en haal ze ’s ochtends voorzichtig eruit.

Breng het ten slotte in model met haarlak, mousse en/of volumepoeder.

En ten slotte kun je je haar krullen door middel van papillotten

Een echte oude techniek om krullen te maken is door middel van papillotten. Vraag maar eens aan je oma hoe zij vroeger krullen maakte en waarschijnlijk krijg je de papillotten als antwoord.

Het is belangrijk om eerst je haar heel goed door te borstelen. Gebruik een haarmasker of haarmousse om ervoor te zorgen dat de krullen niet snel gaan uitzakken. Tel het aantal papillotten dat je hebt. Meestal zijn dit er een stuk of acht, dan verdeel je je haar in acht plukken (dus je verdeelt het haar in het aantal papillotten dat je hebt). Vervolgens pak je een pluk en draai je het haar in elkaar, zodat je die pluk straks makkelijker om een papillot kunt rollen. Je voorkomt hiermee ook dat je krullen uitstekende haartjes bevatten.

Pak een papillot en een pluk haar en begin aan het uiteinde ervan met het inrollen van de papillot. Begin niet in het midden van de papillot, maar aan de linker of rechterkant en rol dan je haar eromheen, van links naar rechts of van rechts naar links. Als de hele pluk om de papillot zit en de papillot tegen je hoofd aankomt, is het de bedoeling om hem vast te zetten. De papillotten zijn makkelijk buigbaar, dus buig de uiteinden naar elkaar toe totdat ze elkaar aanraken. Herhaal deze stappen totdat alle papillotten in je haar zitten.

Laat de papillotten een nacht zitten en haal het er ’s ochtends uit. Het resultaat zijn vaak dikke mooi stevige krullen. Gebruik eventueel haarserum om de krullen een iets natuurlijkere look te geven.

Prachtige krullen te creëren door middel van 5 verschillende tools.

Welke tool kies jij voor het krullen van je haar?

1 gedachte over “Haar krullen, hoe doe je dat het beste?”

  1. leuk artikel! ik gebruik altijd gewoon de krultang 😉 moet meer gaan oefenen met de föhn want vind het resultaat wel heel mooi. Het is alleen altijd zo ingewikkeld met dat warm blazen, koud blazen, en het niet in de knoop krijgen van het haar tijdens het oprollen :’)

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.