5 fruitsoorten voor een mooie huid
Huidartikelen

5 fruitsoorten die zorgen voor een mooie huid

Dat klinkt goed hè? Een mooie huid krijgen door bepaalde fruitsoorten. Je kunt fruit eten, maar je kunt van fruit ook heerlijke maskers maken. Daarnaast kun je het puur op je gezicht leggen. Vandaag vertel ik over fruitsoorten die zorgen voor een mooie huid.

5 fruitsoorten voor een mooie huid

  1. Appel. Dit is een ingrediënt wat rijk is aan vitamine C, B6, kalium, magnesium en antioxidanten. Antioxidanten beschermen je huid tegen stoffen van buitenaf. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid jong blijft. De pectine in appels zorgen voor een verzachtend effect op je huid. Daarnaast zorgt het fruitzuur voor een natuurlijke facelift.
  2. Citroen. Een ingrediënt wat echt ontzettend veel vitamine C bevat. Vitamine C is goed tegen onzuiverheden, littekens en mee-eters. Daarnaast helpt het bij de productie van collageen. Dat betekent dat het erg goed is voor de oudere huid, want collageen maakt je huid strak en stevig.
  3. Aardbei. Heerlijk om te eten, maar ook super rijk aan antioxidanten en vitamine C. Voedingsstoffen die je huid jong en stralend maakt.
  4. Mango. Dit fruitsoort is rijk aan vitamine C, A, E en K. Daarnaast bevat het ook mineralen, fosfor, kalium, calcium, magnesium en antioxidanten. Dat klinkt toch super? Het maakt de poriën kleiner en kalmeert de huid.
  5. Banaan. Nog zo’n topper is banaan. Het bevat namelijk een hele hoop voedingsstoffen. Het is rijk aan kalium, vitamine C en B6. Het helpt de beschadigde huid te herstellen en accentueert de natuurlijke schoonheid.

Tips hoe je deze fruitsoorten op de huid kunt toepassen:

  1. Je kunt het in een masker verwerken
  2. Je kunt er een zachte scrub mee maken in combinatie met suiker
  3. Je kunt er een reiniger van maken

Dat klinkt bijzonder hè? Een dag of nachtcrème is helaas lastig te maken, omdat deze lang houdbaar moet zijn. Zo zie je maar dat je niet altijd dure ingrediënten nodig hebt om een mooie huid te creëren. Binnenkort zal er een artikel online komen met verschillende soorten toepassingen die je zelf kunt maken met huishoudelijke middeltjes!

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

22 reacties

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: