Skincaretips om jouw huid te laten stralen in de zomer

4 Must-Have skincaretips om jouw huid deze zomer te laten stralen

De zomer komt er weer aan en dat betekent zon, zee en strand! Hoewel wij dat allemaal heel leuk vinden, vindt onze huid dit toch wat minder. Je huid is het grootste orgaan en daarom is het erg belangrijk om jouw huid gezond en sterk te houden. Je kunt je huid gezond en sterk houden door middel van deze 4 krachtige skincaretips. Je wilt natuurlijk niet dat jouw huid er dof uit ziet of beschadigd raakt in de zomer.

Dit artikel is geschreven door gastblogger: Chiara Brands. Een student Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wie is de gastblogger?

Mijn naam is Chiara Brands en ik ben 19 jaar. Ik studeer Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam. Daar worden wij opgeleid tot allround mediaprofessionals. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar en volg ik de minor ‘Schrijven in Opdracht’. Naast het schrijven van blogs liggen mijn interesses vooral bij social media managing en online marketing. Ik vind het leuk om mij bezig te houden met cosmetica, skincare en fashion. Later zou ik ook graag een beroep binnen die drie dingen willen hebben.

Skincaretip nummer 1: Gebruik een zonnebrandcrème

Zonnebrand gaat je beste vriend zijn deze zomer. Voor alle activiteiten buiten in de zon geldt dat het enorm belangrijk is om je zelf goed in te smeren. Door straling van de zon heb je sneller kans op huidkanker, maar ook op huidveroudering en rimpels. De zon wordt steeds sterker waardoor je sneller kunt verbranden. Zonnebrand helpt je huid te beschermen tegen schadelijke UVB & UVA-stralen. Dit komt door de SPF (Sun Protection Factor) die in zonnebrandmiddelen wordt behandeld. SPF is er in verschillende hoogtes. Hoe hoger de SPF, hoe beter je bescherming tegen de zon. Er wordt aangeraden om minimaal SPF 30 te gebruiken. Het beste is SPF50. Hoe hoger de zonsterkte van de zon, hoe sneller je verbrandt. Zo kan een huidtype 1 al verbranden in 10 minuten bij een zonkracht van 5 of hoger.

Op zoek naar een fijne zonnebrandcrème? Lees het artikel ‘De 5 beste zonnebrandcrèmes‘.

2. Vitamine C

Het is erg belangrijk om producten met vitamine C te gebruiken. Vitamine C helpt de huid te beschermen tegen Uv-stralen en functioneert als sterke antioxidant om je huid te beschermen tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen van buitenaf. Dit komt door twee belangrijke eigenschappen die deze stof bevat:

Antioxidanten

In de zomer is je huid gevoeliger voor beschadiging van de zon. Uv-straling beschadigt de huid, waardoor vrije radicalen vrijkomen. Deze veroorzaken allemaal oxidatieve schade aan het lichaam. Oxidatie is het proces wanneer een stof reageert met zuurstof om de cel eigenschappen negatief te beïnvloeden. Vitamine C levert een belangrijke bijdrage aan het opruimen van deze vrije radicalen in onze lichaamscellen.

Collageen productie

Zonnestraling kan ook de afbraak van collageen veroorzaken. Dit kan leiden tot huidveroudering zoals rimpels en verslapte huid. Vitamine C is hier belangrijk, omdat het helpt bij de vorming van collageen. Dit versterkt en helpt om de huid te ondersteunen.

Op zoek naar een top vitamine C serum? Lees het artikel ‘Top 5 vitamine C serums‘.

3. Gebruik minerale make-up

In de zomer kunnen je poriën sneller verstoppen, doordat je meer zweet, elke dag zonnebrandcrème smeert en je huid sneller talg aanmaakt. Voornamelijk voor de vettere huidtypes geldt dit extra, omdat een vettere huid vaak al verstopte poriën heeft. Normale make-up kan soms de huid extra verstoppen en voelt vaak niet fijn aan op warme dagen. Minerale make-up is dan de oplossing, omdat dit huidverbeterend werkt en de huid luchtig houdt. Jane Iredale en BeMineral zijn fijne minerale make-up merken.

minerale make-up, cosmetica

De laatste en 4e skincaretip: Exfoliëren met zuren

Exfoliëren is het proces van dode huidcellen verwijderen op een milde manier. Het is vergelijkbaar met scrubben, maar dan veel milder voor de huid, met scrubben kan je de huidbarrière beschadigen. Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor je huid gladder en gezonder aanvoelt. Moisturizers en after-sun zonnebrandmiddelen werken nu ook beter, omdat je bovenste huidlaag dunner is kunnen producten beter opgenomen worden.

Exfoliant, exfoliëren, AHA, BHA, Glycolzuur, salicylzuur, melkzuur

Het is belangrijk om te kijken welke exfoliant het beste bij jouw past. Maak daarom gebruik van de exfoliantgids op mijn blog. Daarin leg ik je precies uit welk zuur het beste bij jouw huid past en wanneer je een exfoliant kunt toepassen.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.