Voordelen van castorolie

3 voordelen van castorolie

Castorolie is een 100% biologisch & puur product. Je kunt het inzetten voor verschillende dingen, zoals je haren en je huid. Het wordt ook wel de wonderboomolie genoemd. Een plantaardige olie met unieke eigenschappen, die wilt iedereen wel weten toch? Ik ben op ontdekking gegaan en ik heb daar de 3 grootste voordelen uitgehaald wat castorolie kan doen voor jou huid en haren. Lees je snel mee?

Wat is castorolie?

Castorolie is een rijke, natuurlijke olie met een lichte tot kruidige aroma. Er bestaan verschillende soorten type castoroliën. Vaak hebben ze een bleke, geelachtige tot donkerbruine kleur. Het is een echte topper in de huidverzorging door de unieke eigenschappen van voedingsstoffen en vetzuren.

De castorolie is gemaakt van de vrucht van de wonderboom (Ricinus communis), de zogenaamde wonderboon. De wonderboombehoort niet tot de peulvruchten en is dus geen echte boon. De olie wordt gewonnen door het pletten en uitpersen van de wonderbonen. Ze bestaan uit triglyceriden waarvan de vetzuurketens voor ongeveer 90% afkomstig zijn van ricinolzuur.

Castorolie is ideaal voor de droge huid

Één van de grootste voordelen van castorolie is dat het ontzettend verzorgend en hydraterend werkt. Door de vele hoeveelheden aan vetzuren kan het gemakkelijk vocht opnemen en vasthouden. En laat dat nou net het probleem zijn van een droge huid. De hydratatie is vooral afkomstig van de rijke hoeveelheid omega-6 en omega-9 vetzuren. De vetzuren zijn belangrijk bij het herstel van je huid.

Wondermiddel voor de onzuivere huid (acne)?

Eeuwen geleden werd het al ingezet vanwege de medicinale eigenschappen, tegenwoordig wordt het meer in de huidverzorging toegepast. Castorolie staat bekend om zijn reinigende en verzorgende werking. Het maakt de poriën vrij van bacteriën en door de ricinolzuur heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor helpt het de huid er gaaf uit te laten zien. Bovendien ondersteunt castorolie het herstellend vermogen van de huid. Doordat je moleculen een kleine massa hebben, kan de olie gemakkelijk tot je diepere huidlagen doordringen.

Het laat je haar glanzen

Castorolie is zoals je hierboven hebt kunnen lezen rijk aan zijn vetzuren. Een ideale manier om je haar te laten glanzen en gelijktijdig te versterken is door castorolie als conditioner gebruiken. Je versterkt hiermee je haar en je voedt de wortels. Daarnaast wordt het ontzettend zacht en geeft het je haar meer glans.

Hoe komt dit? Wanneer je je hoofdhuid stimuleert door het masseren, verbeter je de bloedsomloop en laat je het rinicolzuur goed inwerken. Dit draagt bij aan een gezondere hoofdhuid. Met als gevolg sterke, gezonde en glanzende haren. Wie wilt dat nou niet?

Hoe kun je castorolie dus het beste inzetten?

Voor je haren kun je het gebruiken op diverse manieren zoals:

  • Haarmasker creëren
  • Als conditioner inzetten om de hoofdhuid optimaal te voeden
  • Als shampoo door zijn identieke reinigende eigenschappen
  • Stijlingproduct

Let wel op, het is een olie dus wat moeilijker uit te wassen.

Voor je huid kun je het ook op diverse manieren gebruiken zoals:

  • Serum
  • Olie

Als reiniger kun je ook onderstaande recept volgen:

Vette Huid: 70 % Zonnebloemolie en 30 % Castor Olie gemengd.
Normale Huid: 20 % Castor Olie gemengd met 80 % Zonnebloemolie.
Droge Huid: 10 % Castor Olie en 90 % Zonnebloemolie

Pure castorolie kun je kopen bij onder andere De Tuinen en Natural Heroes.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.