Hydraterende bodylotions

10 hydraterende bodylotions voor jouw huid

Hoe belangrijk is het om de huid te hydrateren? Heel belangrijk, want dan bouw je ook een sterke huidbarrière op. Zowel je gezicht als je lichaam heeft hydratatie nodig en dit kun je bereiken met de juiste bodylotions voor jouw huid. Het is belangrijk dat een hydraterende bodylotion geen uitdrogende stoffen bevat, maar juist effectieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur en glycerine. Daarnaast is het belangrijk dat het in een pomp of tube zit, zodat de antioxidanten goed zijn werk blijven doen. Vandaag vertel ik je wat de beste 10 hydraterende bodylotions zijn voor jouw huid.

1. Eucerin ‘dry skin’ intensieve bodylotion met 10% urea

Één van de eerste bodylotions in dit rijtje is de intensieve bodylotion van Eucerin met 10% urea. Urea is een ingrediënt wat zeer goed werkt om de huidbarrière te versterken, de huid te hydrateren en te versterken. Naast de urea bevat het ook glycerine, shea butter en melkzuur. Glycerine en shea butter zijn twee toppers in het vasthouden van vocht, waardoor je huid goed gehydrateerd blijft. Melkzuur staat juist weer centraal in het neutraliseren van de pH-waarde, het versterken van de huidbarrière en het kalmeren van de huid. De bodylotion is vrij van parfum en is ook zeer geschikt voor de huid met psoriasis. De Eucerin dry skin intensieve bodylotion kost €12,95 voor 250 ML. Een mooie prijs voor een zweer kwalitatief product.

Eucerin urearepair plus bodylotion, ureum, hydraterende bodylotion, bodylotions, droge huid, alle huidtypes, huidbarrière herstellen

2. Ameliorate free transforming parfum free bodylotion

De Ameliorate bodylotion is een parfumvrij product met effectieve ingrediënten, zoals melkzuur, glycerine, amandelolie en vitamine E. Het is een hydraterende huidherstellende bodylotion die zeker in de top 10 valt van de hydraterende bodylotions. Het bevat enkel hydraterende, huidherstellende en beschermende ingrediënten. Daarnaast bevat het geen parfum of andere uitdrogende stoffen. De ingrediëntenlijst start gelijk met melkzuur, glycerine en amandelolie wat betekent dat het een hoge hoeveelheid aan hydraterende stoffen bevat. De Ameliorate bodylotion kost €44,45 voor 500 ML.

Hydraterende bodylotion ameliorate, huidverzachtend, huidherstellend

3. Paula’s Choice daily replenishing body cream

De Paula’s Choice daily replenishing body cream bevat shea boter, veel verschillende soorten ceramides, panthenol, allantoine, melkzuur en verschillende vitamines. Ceramides zijn ontzettend belangrijk voor je huid, het worden ook wel de cementlaag van je huid genoemd. Ceramides zorgen er namelijk voor dat je cellen goed bij elkaar blijven, goed blijven functioneren en beschermt worden. Panthenol werkt kalmerend en allantoïne werkt huidverzachtend. Naast deze toppers, bevat het ook nog de topper squalane. Squalane is een multifunctioneel ingrediënt en werkt als sterke antioxidant, verzacht de huid, hydrateert de huid en gaat ook nog eens huidveroudering tegen. De Paula’s Choice daily replenishing bodylotion kost €25 voor 210 ML.

Paula's choice hydraterende bodylotion, huidherstellende, droge huid, alle huidtypes, beschadigde huid, squalane, panthenol, sterke antioxidanten

4. Paula’s Choice Ultra-rich soothing body butter

De Paula’s Choice ultra-rich soothing body butter is nog meer hydraterend dan de replenishing body cream. De body butter is speciaal voor de droge huid en versterkt ook de huidbarrière. De Paula’s Choice body butter bevat haverextract, shea butter, jojobaolie, sojaboonolie, squalane en glycerine. Veel hydratatieboosters, maar ook huidherstellende en kalmerende ingrediënten om de huid extra te voeden. De ultra-rich soothing body butter kost €24 voor 113 gram.

Rijke body butter in de categorie bodylotions voor de extreem droge huid, huidherstellend door squalane, jojobaolie en sojaboonolie. Sheabutter en haverextract, hydraterend, kalmerend

5. Dr. Jetske Ultee bodycream

De bodycream van Dr Jetske ultee is een volle rijke crème vol met niacinamide, glycerine, Isostearyl isostearate en vitamine E. Niacinamide is een ideaal ingrediënt om je huid te hydrateren, te kalmeren, ontstekingen te verminderen, poriën te verkleinen en eventuele pigmentvlekken te verminderen. Glycerine is ontzettend hydraterend en houdt ook heel goed vocht vast in de cellagen. Isostearyl isostearate werkt ook hydraterend en maakt de huid zijdezacht. En tot slot vitamine E wat de huid beschermt tegen schadeijke stoffen van buitenaf, een sterke antioxidant. De Dr. Jetske ultee bodycream kost €34,95 voor 500 ML.

Dr jetske ultee body cream, hydraterend, huidherstellend, versterkt huidbarrière, hydraterend, verzachtend, kalmerend.

6. Dermasence Adtop crème

De Adtop crème van Dermasence is een bodylotion met als hoofdingrediënten bisabol, glycerine en verschillende voedende oliën. Een ideale bodylotion voor de droge huid, maar is ook zeer geschikt voor de huid met eczeem. Het bevat namelijk huidherstellende ingrediënten die de huidbarrière versterken op een zeer milde manier. Daarnaast werkt het hydraterend, huidversterkend en kalmerend. Ideale eigenschappen voor een voedende bodylotion. Het bevat geen parfum, alcohol of andere uitdrogende ingrediënten. De Dermasence Adtop crème kost 7,90 voor 50 ML.

Dermasence adtop creme, ideale bodylotion voor de huid, huidherstellend, urea, glycerine

7. Dr. Leenarts bodycrème

De Dr. Leenarts bodycrème is een goede bodylotion voor elk huidtype. Het bevat niacinamide, urea, glycerine en shea butter. Een combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een hydraterende crème die de huid ook versterkt, kalmeert en zacht maakt. Zoals hierboven beschreven is niacinamide multifunctioneel. Urea is een topper in het versterken van de huidbarrière. Glycerine en shea butter zijn sterke hydraterende stoffen. Verder bevat de bodylotion geen parfum, parabenen of alcohol. Geen onnodige toevoegingen. De Dr leenarts bodycrème kost 14,95 voor 150 ML.

Dr. leenarts bodycrème, hydraterend en verzachtend

8. Aromaesti Bodylotion Bar Parfumvrij

De Aromaesti bodylotion bar is parfumvrij, plasticvrij, biologisch, 100% natuurlijk en dierproefvrij. Helaas niet vegan, dat zou nog een mooie stap zijn. De bodylotion bar is opgebouwd uit verschillende soorten oliën, zoals amandelolie, kokosolie en olijfolie. Daarnaast bevat het nog shea butter, vitamine E en ezelinnenmelk. De ezelinnenmelk is een bijzonder ingrediënt omdat het een ontzettend hydraterend ingrediënt is en de huid zijdezacht maakt. In combinatie met de andere hydraterende en beschermende ingrediënten wordt je huid heerlijk gehydrateerd en zacht. Het bevat geen ingrediënten die de huidbarrière versterken, dat is jammer. De bodylotion bar is ook geschikt voor de huid met eczeem en psoriasis. De aromaesti bar kost €11,95.

Aromaesti bodybar, parfumvrij, plasticvrij, 100% natuurlijk, ezelinnenmelk, hydraterend en verzachtend, geschikt voor eczeem en psoriasis

9. Olive & Argan Bodylotion

De Olie & Argan bodylotion is een vegan product met als hoofdingrediënt argan- en olijfolie. Daarnaast bevat het nog hyaluronzuur, allantoïne en aloë vera. Ook vitamine E en B zijn toegevoegd aan de bodylotion. Vitamine E is een sterke antioxidant en vitamine B houdt heel goed vocht vast. Hyaluronzuur is een echte hydratatiebooster. Allantoïne kalmeert de huid en vermindert roodheden en aloë vera kalmeert en hydrateerd de huid. De Olive & Argan bodylotion kost €14,95.

Bodylotions van Olive & Argan, hydraterend door middel van hyaluronzuur en vitamine B. Kalmerend door allantoïne

10. Pyunkang Yul Intensive Ceramide Lotion

De Pyunkan Yul intensieve ceramide lotion is de laatste van de 10 hydraterende bodylotions. Het is een bodylotion rijk aan ceramides, wat goed is voor de huidstructuur en de verbetering van je huidbarrière. Naast de ceramides bevat het glycerine, hyaluronzuur, olijfolie, triglyceride en shea butter. Echte hydratatieboosters. En dat in combinatie met de huidversterkende stoffen maakt het een heel aantrekkelijke bodylotion voor alle huidtypes, maar extra voor de droge huid. De Pyunkang Yul intensieve ceramide bodylotion kost €26,99 en nu in de aanbieding voor 18,95 bij Boozyshop.

Hydraterende huidversterkende bodylotion van Pyunkang Yul door ceramides, sheabutter en hyaluronzuur, kalmerend.

De 10 hydraterende bodylotions voor jouw droge huidje. Welke zou jij wel willen proberen?

‘In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra.’

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.