DIY huidverzorging van fruit

DIY huidverzorgingsproducten van fruit

Dit is het bewijs dat dure huidverzorging niet altijd het beste middel is tegen een mooie huid. Met natuurlijke ingrediënten kom je ook al een heel eind! Ik zal een aantal manieren bespreken hoe je deze fruitsoorten kunt toepassen op de huid. In mijn vorige artikel heb ik al 5 soorten besproken van fruit die de huid mooi maken. In deze blog zal ik meer vertellen hoe je de fruitsoorten toe kunt passen in de je huidverzorgingsproducten. Er komen verschillende DIY recepten van huidverzorgingsproducten van fruit aanbod.

Maskers

Je kunt de fruitsoorten heel makkelijk toepassen in maskers. Een heerlijk huishoudelijk gemaakt goedje.

Appel masker

Geschikt voor de normale huid, voor een booster en verzachting van de huid.

Wat heb je nodig?

 • Een geraspte appel
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel melk

Meng de geraspte appel, honing en de melk. Mix de stukjes appel en de melk samen in de blender een paar minuten door elkaar. Roer nu de honing er doorheen. Reinig van tevoren goed je gezicht en verdeel een ruime hoeveelheid masker gelijkmatig over de huid. Laat het masker twintig minuten inwerken en spoel het dan af met koud of lauwwarm water.

Aardbei/citroen masker

Het masker heeft een reinigende  werking.

Wat heb je nodig?

 • 2 eetlepels honing
 • Sap van 1 kleine citroen,
 • 60 ml yoghurt  
 • 40 gram aardbeien.

Prak de aardbeien, voeg het citroensap toe. Meng dit door elkaar en voeg de honing toe. Daarna voeg je de yoghurt toe en roer je het mengsel tot een glad geheel. Breng het royaal aan en laat het masker twintig minuten inwerken en spoel het vervolgens af met koud of lauwwarm water.

Mango masker

Geschikt voor de  normale huid voor een booster.

Wat heb je nodig?

 • 4 eetlepels mango
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 2 eetlepels honing.

Schil de mango, snij de mango in kleine stukjes en mix de mango met de andere ingrediënten in de blender. Het kan natuurlijk ook met een vork! Breng het gezichtsmasker royaal aan en laat het ongeveer 15-30 minuten zitten. Spoel het vervolgens af met lauwwarm water.

Perzik masker

Dit masker helpt goed tegen grove poriën.

Wat heb je nodig?

 • 1 perzik
 • 1 eiwit

Schil en ontpit de perzik en maak een papje van het vruchtvlees. Voeg het eiwit toe en vermeng het goed. Smeer het mengsel op de huid en laat voor een half uur intrekken. Spoel het daarna af met lauw warm water.

Bananen masker

Helpt tegen de vette huid. Het ontspant de huid en brengt de huid weer in balans

Wat heb je nodig?

 • 1 banaan
 • 1 theelepel honing
 • Een sinaasappel of limoen

Mix de banaan en honing samen, breng wat druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Breng het 15 minuten aan op je gezicht.

Toner

Citroen toner:

Het heeft een verfrissende werking. Voor de vermoeide huid die wel een oppertje kan gebruiken.

Wat heb je nodig?

 • 1 kop kokend water
 • 1 vitamine C tablet
 • Citroenrasp van gele gedeelte van 2 citroenen
 • Verse muntblaadjes

Breng het water aan de kook en los de vitamine C tablet op. Schenk het water over het geraspte schil en laat dit een nacht staan. Zeef het daarna. Je kunt het ook in een spuitflesje doen. Sprenkel af en toe wat over je gezicht als je het nodig hebt. Je kunt het 2-3 weken bewaren.

Appelazijn-toner

Het is perfect voor het reguleren van de Ph-waarde, die kan veranderen door het gevolg van overproductie van talg.

Wat heb je nodig?

 • 60 ml appelazijn (4 eetlepels)
 • 125 ml water (1/2 kopje)

Verdun de appelazijn in een half kopje water en zet het in de koelkast. Zodra  het mengsel koud is, dompel je een wattenschijfje in de toner en masseer je het in de huid. Laat het zitten tot het goed is geabsorbeerd en spoel het vervolgens af.

Komkommer toner

Dit is één van de beste ingrediënten om je huid te verzorgen en te verzachten.

Wat heb je nodig?

 • ½ komkommer
 • 125 ml water (1/2 kopje)

Snijd een halve komkommer in stukken en verwijder daarna de zaden. Doe de pitloze komkommer met een half kopje water in een blender en meng het vervolgens. Zet het mengsel in de koelkast zodra alle klontjes zijn verdwenen. Dompel een wattenschijfje in de toner en masseer het daarna zachtjes in op de huid. Laat je huid het absorberen en spoel niet af. Gebruik dit 2 keer per dag of zo vaak als nodig.

34 reacties op “DIY huidverzorgingsproducten van fruit”

 1. Shenur – Amsterdam the smallest town of the world hihi! – Hello guys. I am Shenur Masters born 2 February 19... something. Living in a small town on earth, the Netherlands. I work as a blogger at the library in Amsterdam Oba.nl. I wrote a book Sara en Fayzan: a love full illusion. This book has been translated to English so soon my book will be available all over the world. And my second book about human trafficking will be released soon. Read more on the about page...

  Wat een goede blogpost en diy. Ik ga het een keer proberen.

 2. Inspiration NL – Mijn naam is Joanne. Ik ben opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, leuke inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

  Wat super leuk deze tips ! Er staan zeker een paar maskers tussen die ik uit ga proberen 🙂

 3. Conveythetravel

  Ik heb vorig jaar tijdens een event van Beauty Kitchen ook eens beauty producten gemaakt van vers fruit. Dit was zo leuk om te doen, en zal ik thuis ook weer eens op moeten pakken!

 4. mckleuver – Als MC post ik wekelijks nieuwe delen, columns en verhalen uit mijn leven.

  Leuk dat je deze maskers met ons deelt. Dit is nou iets waarvan ik denk, ja doen! Lekker maskers van je gezicht likken. Haha!

 5. Mariëlle | liefsmarielle.nl – Utrecht

  Heerlijk al die natuurlijke maskers. Ik ben wel into de diy! De citroentoner zou ik wel eens willen proberen. Klinkt super!

 6. That One Time – Netherlands – Janet Dutch travelwriter on That One Time Content creator - blogger - writer - photographer Nature- outdoorsjunkie

  Zo gemakkelijk kan het zijn.. ontzettend leuk! Nu ben ik niet zo creatief dat ik snel zelf aan de slag ga, maar dit ziet er nog wel gemakkelijk uit.

 7. Nadia – Veendam – Hi! Ik ben dus Nadia, een (bijna) altijd vrolijke mama uit het mooie noorden van het land! Wat ik het aller leukste vind is content creëren en dat doe ik dan ook op www.happinessfromme.com, happinessfromme is een family&lifestyle blog.

  Jeetje, zo eenvoudig! Daar heb ik nooit bij stil gestaan, leuk om eens zelf te maken!

 8. www.jouvence.nl – Ik zal even iets over mijzelf vertellen.. Mijn naam is Amy, ik ben 27 jaar jong (5 mei 1993) en woon in een dorp in Gelderland tussen Arnhem & Nijmegen in. Met mijn man Wessel ben ik al 11 ½ jaar samen (waarvan 3 getrouwd) en vanaf april 2017 wonen we op onszelf. Inmiddels zijn we ‘papa & mama’ van 5 katjes; Bengel, Boefje, Kaylo, Mickey & Boemba.

  Het aardbei-citroen masker lijkt me wel wat voor mijn huid!

 9. Janiinemma – Janiinemma.nl 💞💞

  Oeh deze klinken erg fijn! ik doe af en toe een maskertje op, even een verwen momentje voor mijzelf. Ik let er alleen wel op welke bestandsdelen er in zitten aangezien er vaak ook veel troep in zit. Ditklinkt een stuk beter

 10. Kristof Luyten

  Heel tof dat je dat allemaal kan maar ik ga gewoon het fruit wel eten en hoop zo toch een beetje zorg te dragen voor mijn huid.

 11. Life by - Mandy Eggens

  Oh wat een leuke blog! Ik ga dit zeker proberen en je blog later nog eens weer opzoeken voor nieuwe ideeën, dit zijn dingen die iedereen wel in huis heeft denk ik! Ideaal

 12. lodiblogt – Lodiblogt, staat voor family – fashion – fun. een site waar verschillende onderwerpen samen komen. Ik ben Lodi, ga zo langzaam aan richting de 50, getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). Bohemian, loop het liefst op hakken en gooi af en toe rijkelijk met roze confetti. Ik ben net zo georganiseerd als de categorieën op mijn blog, maar wel met een planner in mijn hand.

  Wat een goede tips zeg, wat leuk dat je het gewoon zelf kan maken. Ook leuk om met vriendinnen te doen op een avond.

  1. memmieblogger – Mem van 3 prachtige kinderen. 2 dochters en 1 zoon. Woonachtig in Friesland. Een creatieve chaoot.

   Wat een leuke blog, deze ga ik zeker onthouden en een keertje uitproberen

 13. Batboy Batboy – Hi, Mijn naam is Krystle en ben blogger van de mama/lifestyle blog Batboy. Ik heb 3 zoontjes en door mijn jongens is ook mijn blog ontstaan. In 2017 sta ik ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer.

  Leuke ideeën ! Gebruik soms wel eens een masker, maar nog nooit zelfgemaakt. Ga de toner met komkommer eens proberen.

Iets te vragen of iets leuks te melden? Reageer hieronder!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%%footer%%