Home,  Huidartikelen

Vitamine C

Ten eerste wens ik jullie een heel mooi, gezond en liefdevol 2019 toe. Ik hoop dat jullie leuke feestdagen hebben gehad. Na de feestdagen heeft je lichaam altijd genoeg te verduren. Je huid is vaak dof, droog en je lichaam uitgeput, vol en je hebt behoefte aan nieuwe dingen. Naast dat vitamine C veel voorkomt in voeding, is het ook een musthave voor de huid. Vitamine C kan een flinke bijdrage leveren aan een gezonde, egale huid.

Wat doet vitamine C voor de huid?

 1. Het herstelt de zonschade van de huid
 2. Vermindert pigmentvlekken
 3. Het verfrist de doffe, vlekkerige huid en brengt voldoende vocht in de huid. 
 4. Het is een krachtige antioxidant, wat betekent dat het bacteriën, irritaties en ontstekingen tegengaat.
 5. Het verbetert het natuurlijke genezingsproces van de huid, waardoor rode vlekken en oneffenheden sneller vervagen.
 6. Verhoogt de werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen uv-straling.
 7. Het vermindert rimpels en gaat daardoor de veroudering van de huid tegen. Dit komt doordat zonder vitamine C je huid geen collageen meer aan kan maken. Collageen natuurlijk iets in de huid wat de huid juist soepel houdt, als dit vermindert is (wat gebeurt als de huid veroudert), dan heb je  meer kans op rimpels. Vroegtijdig beginnen met vitamine C vertraagt het huidverouderingsproces.

Wat voor soorten vitamine C zijn er of hoe kun je vitamine C herkennen in een product?

Vitamine C wordt vaak vernoemd naar de namen:

 • Ascorbinezuur
 • Natrium Ascorbylfosfaat
 • Ascorbylpalmitaat
 • Retinyl ascorbaat
 • Tetrahexyldecylascorbaat
 • Magnesiumascorbylfosfaat 

Hoeveel vitamine C heb je nodig voordat het werkzaam is?

In gezichtsverzorging is een hoge concentratie van vitamine C nodig, alleen dan is het werkzaam. In voeding ligt dit anders, omdat het dan direct effect kan hebben op het lichaam. Bij de huid heeft het een opbouw nodig, en moet het door verschillende huidlagen heen om te bereiken wat vitamine C kan doen.

Helaas geven cosmetische bedrijven vaak niet weer hoeveel percentage er in een product zit van de vitamine C. Je kunt dan een truc gebruiken door te kijken op de hoeveelste regel het in de ingrediëntenlijst staat. Hoe hoger, hoe meer percentage er in het product zit.

Mocht het percentage wel in de ingrediëntenlijst staan, dan moet je uitgaan dat er minimaal 4% vitamine C in moet zitten, voordat het werkzaam kan zijn.

Welke producten zijn goed met vitamine C?

 1. The Ordinary, Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. (Lees mijn review hierover http://www.skincarebynaomi.nl/?p=258 )
 2. Image skincare vital c – hydrating A C E serum
 3. Image skincare vital c – hydrating repair crème
 4. Het Vitamin C Serum van Daytox
Please follow and like us:

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: