Home,  Reviews huidproducten

Review Biodermal nachtcrème voor de droge & gevoelige huid

Naam product: Biodermal nachtcrème voor de droge & gevoelige huid
Ingrediënten:
Aqua, glycerin, ethylhexyl, stearate, canola oil, propylene glycol, dimethicone, niacinamide, cetearyl alcohol, diethylhexyl carbonate, cetyl dimethicone, glyceryl stearate, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, PEG-100 stearate, hydrogenated coco-glycerides, butyrospermum Parkii Butter, tocopheryl acetate, sorbitol, salicyl acid, citric acid, sodium hydroxide, caprylyl glycol, phenoxyethanol, parfum

Uitleg ingrediënten:

Glycerine is een groep alcohol die veel voorkomt in de natuur. Het kan vocht vasthouden en ook uit de omgeving onttrekken, wat betekent dat de huid goed gehydrateerd wordt.

Ethylhyexyl stearate, dit is een vorm van olie, wat ervoor zorgt dat de crème zacht aanvoelt.

Canola oil, dit is een plantaardige olie. Rijk aan vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Herstelt, kalmeert en verzacht de huid. Ondersteunt de huidfuncties.

Propylene glycol, wordt gebruikt als vochtdrager. Dit ingrediënt kan irriterend voor de huid zijn en de meningen zijn verdeeld of je dit ingrediënt moet vermijden of niet. Volgens Amerikaans onderzoek, en de Nederlandse medici is het ingrediënt wel veilig.

Dimethicone, is een silicone, een vocht inbrengend ingrediënt

Niacinamide, dit is een andere naam voor vitamine B. Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Doordat niacinamide een licht exfoliërende werking heeft, vermindert de kans op het krijgen van schilfertjes. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder en stralender en zullen fijne droogtelijntjes minder opvallen. (Ik zal hier in een artikel verder over uitweiden, het is een erg interessant en goed ingrediënt).

Cetearyl alcohol, is een alcohol gebaseerd op palm en kokos olie, het is een goede alcohol die de huid niet uitdroogt.

Diethylhexyl carbonate, dit is een synthetische olie die ervoor zorgt dat de huid niet te snel verouderd.

Cetyl dimethicone, zorgt ervoor dat het product makkelijker aan te brengen is.

Glyceryl stearate, is een emulgator die een in olie in water emulsie stabiliseert. Het bindt de ingrediënten aan elkaar.

Ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer, het zorgt ervoor dat het product een volle en dikke structuur heeft, ook zorgt het ervoor dat het fijn aanvoelt op de huid.

PEG-100 stearate, is een combinatie van meerdere olie gecombineerd met stearyl acid, wat ervoor zorgt dat wateremulsies aan olie-emulsies kunnen binden.

Hydrogenated coco-glycrides, dit zorgt hoofdzakelijk om de olie in water emulsie te stabiliseren. Het zorgt er ook voor dat het de huid zacht, glad en soepel maakt.

Butyrospermum parkii butter, shea butter bestaat uit een hoge dosis vetzuren die ook van nature voorkomen in de huid. Door het aanvullen van deze lipiden kan vocht minder makkelijk ontsnappen uit de huid. Hierdoor wordt de hoornlaag zachter en de barrièrefunctie verbeterd. Behalve een verzachtend en hydraterend effect op de huid, werkt shea butter ook beschermend. De boter bevat namelijk verschillende vitaminen waaronder vitamine A, E en quercetin.  Deze hebben een antioxidantwerking.

Tocopheryl acetate, dit is een andere naam voor pure vitamine E. Vitamine E is een goed ingrediënt om de huidbarrière te herstellen en te beschermen tegen UV-stralen.

Sorbitol, het zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.

Salicyl acid, zorgt ervoor dat er geen overtollig talg wordt aangemaakt. Een goed ingrediënt wat puistjes/comedonen voorkomt. Het stabiliseert de PH-waarde, waardoor de huid weer in balans raakt.

Citric acid, wordt gebruikt als conserveermiddel en antioxidant.

Sodium hydroxide, dit is een stof die ervoor zorgt dat alle ingrediënten aan elkaar kunnen binden.

Caprylyl glycol, is een conserveermiddel.

Phenoxyethanol, dit is een bacteriedodende stof. Het wordt gebruikt als conserveermiddel om het product goed te houden.

Oordeel ingrediënten:

Het eerst wat mij onmiddellijk op viel is dat deze lijst bijzonder veel leek op de lijst van dagcrème van Biodermal waar ik al eerder een review over heb geschreven.

Het is exact dezelfde lijst, wat erg vreemd is. Een nachtcrème hoort meer voedende ingrediënten te hebben dan een dagcrème, ook ben je op zoek naar andere doelen in de nacht dan op de dag. In de nacht heb je geen SPF nodig, terwijl dit ingrediënt wel in de nachtcrème zit, maar niet vermeld staat als SPF op de verpakking.

Review dagcrème: http://www.skincarebynaomi.nl/?p=131

Oordeel gebruik:

Het is een erg dikke volle crème, een nog dikkere formule dan de dagcrème. Dit is vreemd, aangezien de ingrediënten hetzelfde zijn.

Ondanks dat het dezelfde ingrediënten heeft, brengt deze crème wel fijner aan en voelt het niet irriterend aan.

Een nadeel vind ik dat de crème niet snel genoeg intrekt.

Prijs-kwaliteit verhouding:

De prijs is bij de meeste winkels rond de  10 euro voor 50 ml. Prima prijs voor een nachtcrème, maar als hij dezelfde ingrediënten heeft als een dagcrème kan je net zo goed 1 potje voor de dag & nacht gebruiken, dan zou deze overbodig zijn.

Prijs: Verschilt van 8,49 tot 19,99

Nadeel: Geen extra voeding ten opzichte van de dagcrème, het potje is van glas, waardoor de deksel ook snel scheurt als je hem laat vallen, flacon zou beter zijn.

Winkels die het verkopen: Kruidvat, http://drogisterij.nethttp://www.bol.com

Drogisterij.net verkoopt verzorgende producten.


Please follow and like us:

Hoi! Ik ben Naomi, geboren op 01-12-1997 te Rhoon. Ik studeer aan de opleiding huidtherapie aan de Haagse hogeschool. Om mijn enorme interesse voor verzorging, beauty en make-up te uiten, ben ik deze blog gestart. Het lijkt mij erg leuk om jullie meer te informeren over verschillende zaken over de huid en andere dingen zoals make-up reviews. Wil je meer over mij weten? Stuur me gerust een berichtje. Liefs, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: